Tradiční velikonoční nádivka

sledováno 1× zobrazeno 75×

Vložil(a): szendrejka, 18. 3. 2016 23.34

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

houska
6 ks
Vajíčka
4 ks
Mléko
200 ml
Smetana na vaření
100 ml
Máslo
60 g
Sůl, pepř, muškátový oříšek, kurkuma
- množství dle chuti
Kopřivy - mladé
100 g
Uzené maso
400 g
Máslo a strouhanka na vymazání
- množství dle chuti

Housky nakrájejte na kostičky a namočte je ve směsi, kterou si připravíte tak, že vyšleháte žloutky s mlékem, smetanou a rozpuštěným máslem, přidáte trošku soli, muškátový oříšek a kurkumu. Poté přidáte spařené a nasekané kopřivy, na kostičky nakrájené uzené maso, dosolte a dopepřete, promíchejte a nakonec zlehounka zapracujte vyšlehané bílky. 

Vymažte si pekáček, nádivku do něj přendejte a pečte při 180 stupních dozlatova. Cca 40 minut. 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 6. 8. 2016, 7.36

Nikdy jsem jí nejedla, až ji tchýňe udělala na Velikonoce a byla moc dobrá.

nikihiphop, 12. 5. 2016, 18.49

Tak tu nemusím

Kadlecova-Alena, 29. 4. 2016, 11.47

Maminka z ni byla prekvapena, hned se ptala po receptu. Nejlepsi co jsem kdy jedla

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 10.35

Dělám pravidelně na Velikonoce

Itany, 21. 3. 2016, 18.06

Neznam ale vypada uzasne chutne.urcite vyzkousime

dáša, 20. 3. 2016, 16.55

Vyzkouším.

benca, 19. 3. 2016, 21.12

musi byt chutne, a velmi dobre vyzera

jitkamety, 19. 3. 2016, 21.10

Bajecna,na velikonice delavam

snany, 19. 3. 2016, 8.05

Nádivka na velikonočním stole nesmí chybět, u nás však jen bezvaječná varianta.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight