Domácí čerstvé sojové mléko

zobrazeno 310×

Vložil(a): veru.veru, 3. 12. 2014 15.29

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

1 díl sojových bobů
1 ks
8 dílů vody
1 ks
sůl
1 špetka
plátýnko
1 ks
Pokud chcete ochucené mléko pak cukr, skořici nebo pravou vanilku
1 množství dle chuti

Sojové boby přes noc namočte. Do dalšího dne by měly změknout a zdvojnásobit svůj objem. Pokud tomu tak není, nechte je namočené dokud se tak nestane.
Vodu slijte a boby důkladně propláchněte. Pokud si s tím chcete pohrát, můžete boby odšlupkovat, mléko má potom jemnější chuť. Nejlépe se to dělá tak, že boby ponoříte do vody a oběma rukama je o sebe třete dokud se šlupky neoddělí, jsou lehké takže zůstanou na hladině, jednoduše je scedíte.
Po částech pak rozmixujte boby na kaši, trvá to asi 3-5 minut. Přes plátýnko důkladně přeceďte. Ta hmota co vám zbyde se jemnuje Okara a dá se použít do pečení, takže nevyhazovat. Samotné mléko přiveďte do varu, pak stáhněte plamen přidejte špetku soli, eventuelně cukr, vanilku nebo celou skořici a vařte na mírném ohni asi 20 minut. Při vaření mléko sledujte, rádo totiž vybublává.
Nechte schladit na pokojovou teplotu, seberte škraloup, pokud se vytvoří. Uchovávejte v lednici, kde vydrží tam až 1 týden.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (10 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Pavla33, 11. 7. 2016, 22.05

to vyzkouším

Petra Schoberová, 7. 5. 2016, 6.52

super,vyzkouším

jitkamety, 11. 3. 2016, 17.20

skvele!vyzkousim

mckvak, 20. 11. 2015, 14.57

Tak to vyzkousime

a.nnysek, 16. 11. 2015, 19.00

to mi bohužel nic neříká

joice, 4. 11. 2015, 16.37

budem musieť vyskúšať

jitka46

jitka46, 25. 9. 2015, 23.02

už to někdo zkoušel? jak to chutná?

Janak, 9. 6. 2015, 14.20

Děkuji za recept.

hellova, 2. 4. 2015, 12.41

Hodně práce, ale super.

DenisaC, 10. 12. 2014, 20.01

To je super, dekuji!

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight