Králičí ragú s těstovinami

sledováno 1× zobrazeno 1283×

Vložil(a): Lucie2, 13. 10. 2014 16.03

Bez vajec více než 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

olivový olej
1 lžíce
bobkový list
2 ks
plátky slaniny
4 ks
rozmarýn
1 hrst
králík
1 ks
celý česnek
1 ks
pórek
2 ks
mrkev
2 ks
řapík celeru
2 ks
červená cibule
2 ks
sušené hříbky
20 g
rajčata v plechovce
800 g
tmavé pivo
500 ml
rajčatové pyré
2 lžíce
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka
muškátový oříšek
1 špetka
citron
1/2 ks
tymián
1 hrst
těstoviny penne
500 g
parmazán
100 g

Troubu předehřejte na 110 °C. Velký, těžký, silnostěnný hrnec rozpalte na středním plameni. Přidejte lžíci oleje a nasekanou slaninu. Když se lehce opeče, vmíchejte bobkové listy a rozmarýn. Na bylinky položte celého králíka, přidejte celou palici česneku, pórek, mrkev, celer a cibuli. Pak přisypte sušené houby, přidejte obě plechovky krájených rajčat, pivo, protlak a tolik vody, aby byly všechny ingredience ponořené – zhruba 1 litr. Přiveďte k varu, pak hodně osolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek, přiklopte a dejte na 12 hodin péct do trouby. Nechte trochu zchladnout, vyjměte celého králíka, maso oberte od kostí a natrhejte ho do čistého hrnce. Z omáčky vylovte bylinky a pak ji rozmačkejte, aby bylo ze zeleniny téměř pyré. Podle chuti dosolte a dopepřete a chuť dotáhněte jemně strouhanou kůrou z poloviny citronu a čerstvě nasekaným tymiánem. Podávejte s těstovinami penne posypanými hoblinami parmazánu.

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Rulficka48

Rulficka48, 31. 10. 2016, 22.58

Pecka!

jajulaš, 8. 9. 2016, 21.19

moc dobré

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 10.02

Super a mám tip na víkend, pořád přemýšlím co s tím králíkem... a už to mám .Díky

strihavkap

strihavkap, 24. 4. 2016, 16.39

Vyborna pochutina. Hodi se k obedu nebo k veceri. Neni to prave nejjednodussi ale vysledek stoji za to.

snany, 20. 2. 2016, 14.46

Králíka máme moc rádi, škoda, že už nemáme domácího. Jako dítě jsem nad ním ohrnovala nos a teď bych za něj byla ráda.

jitkamety, 3. 2. 2016, 21.23

to vypada skvele

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.48

To zkusím!

mckvak, 25. 11. 2015, 22.13

Sice casove narocne ale urcite velka dobrota

a.nnysek, 17. 11. 2015, 7.59

super

Bellissima, 8. 6. 2016, 23.55

kralici ragu bylo super

joice, 16. 11. 2015, 20.31

perfektné

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight