Jehněčí čevapčiči

zobrazeno 433×

Vložil(a): Lucie2, 29. 10. 2014 19.00

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

mleté jehněčí
250 g
mleté vepřové
250 g
sůl a pepř
podle potřeby
sminduch a čubrica
podle potřeby

Zde je alternativa k receptu na masové šišky - čevabčiči. Směs masa vepřového a jehněčího důkladně promícháme a necháme odpočinout. Pak přidáme pepř mletý, sminduch, čubrici a vytvoříme 10 – 12 cm dlouhé válečky. Nakonec grilujeme na grilu, ale dáme pozor, ať maso moc nesušíme. Podáváme s bramborami nebo rýží či s bílým chlebem.

Pozn.: Sminduch, česky pískavice, je koření původem z Řecka (řecké seno). Čubrici je směs koření, jejímž základem je saturejka. Obě lze koupit v obchodech s kořením.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 21.50

mnam

jitkamety, 28. 2. 2016, 11.22

mnamka

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.31

Super děkuji za tip.

mckvak, 26. 11. 2015, 17.27

Dobrotka

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.19

mnam

joice, 16. 11. 2015, 21.29

musí to byť perfektné

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight