Pastýřský koláč
Vložil(a): Katka, 14. 2. 2017 14.33
Ingredience:
- olivový olej
- 4 lžíce
- větší cibule
- 1 ks
- kapustičky
- 400 g
- menší kedlubna
- 1 ks
- mrkev
- 3 ks
- žampiony
- 6 ks
- rajské pyré
- 0,5 litr
- hrášek
- 100 g
- sušený tymián
- 1 lžička
- sůl
- 1/2 lžička
- pepř
- - množství dle chuti
- zeleninový vývar
- 2 dcl
- batáty
- 1 kg
- mléko
- 1 dcl
- máslo
- - množství dle chuti
- loupané konopné semínko
- 4 lžíce
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme cca 15 minut.
Osmažíme si cibuli, přidáme kapustu, kedlubnu, mrkev a žampiony. 10 minut opékáme.
Pak přendáme do většího hrnce a přidáme protlak, hrášek, tymián, sůl, pepř, vývar a dusíme asi 15 minut.
Uvařené batáty rozmačkáme, přidáme mléko a máslo, vznikne kaše.
Směs zeleniny dáme do zapékací mísy, nahoru dáme kaši, kterou zakapeme olivovým olejem a posypeme konopnými semínky. Dáme péct na 25 minut při 180 st.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (40 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 19. 11. 2020, 20.10
Zajímavá směs , ráda recept vyzkouším
Mygara, 16. 12. 2018, 19.41
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 28. 9. 2018, 17.13
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 6. 1. 2018, 3.16
Ta námaha stojí určitě za to😉
Petra Schoberová, 24. 8. 2017, 13.43
vypada to opravdu moc dobře
jitka46, 15. 2. 2017, 22.25
slyším o tom poprvé, vypadá to zajímavě
Martaaa, 15. 2. 2017, 7.44
Take znam ve variante s bramborovou kaší.
Katka, 15. 2. 2017, 11.34
Ano, původně je v receptu bramborová kaše, ale zrovna měli batáty a chtěla jsem vyzkoušet, jsou zdravější než brambory