Pučálka

zobrazeno 159×

Vložil(a): szendrejka, 15. 12. 2015 13.35

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

hrách neloupaný
- množství dle chuti
Voda
- množství dle chuti

Hrách byl a je závaznou částí štědrovečerního jídelníčku. Byl na stole buď ve formě polévky , kaše nebo právě pučálky. 

Přebraný neloupaný hrách namočíme přes noc do vody. Měla by být studená, já mám ale hrách v mrazáku od léta, tak dávám vlažnou :) Nabobtnalý hrách scedíme a rozproztřeme ho na mísu. Přikryjeme a necháme v teple naklíčit. Až budou klíčky cca 5-6 mm dlouhé, opražíme hrách nasucho (to je postní varianta) nebo na sádle s cibulkou, osolíme a opepříme. Nebo pro nás zcela neobvyklá varianta, ale už ve středověku známá a chutná: osladíme pučálku medem a přidáme pepř. 

Nebo je zde i možnost, že pučálku přidáme do nějakého zdravého salátu :)

 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

jitkamety, 23. 2. 2016, 7.11

vyzkousim

Sarka6, 17. 2. 2016, 10.20

Zajimave

kajca, 20. 12. 2015, 23.23

Zaujímavé,este som neskúsala dat Nic klícit.

DenisaC, 16. 12. 2015, 23.49

To vypadá moc dobře.

benca, 15. 12. 2015, 19.16

varievame

Katka, 15. 12. 2015, 18.31

Dcera se nedávno vrátila z ekologického pobytu se školou a pořád mluví o Pučálce, tak už vím co to znamená a mohu to připravit. Díky ;o)

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight