Hříšně lahodný rychlý cheesecake

zobrazeno 423×

Vložil(a): petra.slunickoo, 11. 8. 2015 11.09

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Dr. Oetker chesecake
1 ks
Máslo/Hera
150 g
tvaroh měkký
500 g
vejce
2 ks
Šťáva z citronu
1 ks
citronová kůra
1 množství dle chuti
vanilkový lusk
1 ks
šlehačka v prášku Amylon
1 ks
mléko do šlehačky
100 ml
jahody
500 g
borůvky
100 g
rybíz
100 g
maliny
100 g
moučkový cukr na poprášení
1 množství dle chuti
čajvé sítko
1 ks

Jednoduchý polopráškový cheesecake budete milovat Vy i kdokoli, kdo ho ochutná. Oranžová krabice od Oetkera, nechť zůstane malým tajemstvím pro všechny, které chtějí, aby jejich cheesecake napoprvé ztuhnul a nechtějí mít všude po bytě drobky z drcených sušenek,které bývají základem všeho podobného....

Budete cheesecaková královna, tak proč si jednou neodpočinout? :)

 

Na upečení tohoto skvostu budete potřebovat:

1 oranžové balení dr.Oetker Cheesecake

150g másla nebo Hery

2 vejce

300 ml mléka polotučného

500g tvarohu (já dávám měkký, málo tučný)

 

Doplnila jsem:

šťáva z jednoho citronu

trošku citronové kůry

1 vanilkový lusk

šlehačka v prášku od Amylonu (+100ml mléka)

500 g jahod

100g borůvek

100g malin

100 rybízu

Moučkový cukr na poprášení, čajové sítko

 

Postup:

Těsto připravíme dle návodu na krabici - umícháme směs na těsto s máslem, vytvarujeme těsto do formy na dno a podél okrajů. Já ještě dělám na okraji ozdobný vroubek palcem. Těsta udělejte slabou vrstvu, nabyde, takže si dejte pozor hlavně v dolním záhybu, abyste tam neměly moc hmoty, není to potom  dobré.

V míse si smíchejte směs na krém s tvarohem, vejcem a mlékem, přidejte šťávu z citronu a pokrájené jahody.

Dejte péct dle  návodu, mně to vyšlo naprosto přesně podle návodu na krabici skvěle - elektrická trouba, 190 stupňů na nejdelší uvedenou dobu.

Že je cheesecake upečený poznáte podle toho, že je na povrchu rozpraskaný a okraje jsou tmavě zlaté.

Po vyndání z trouby vyčkejte do zchladnutí. Doporučuji následně vychladit v lednici, když na to nemáte čas, nevadí, je také dobrý. Hlavně nesmí být před zdobením teplý.

Do vysoké nádoby si nalijte mléko, vyškrábněte vanilkový lusk a přidejte šlehačku v prášku od Amylonu. Volím záměrně tuto, protože narozdíl od ostatních nespadne ani neokorá.

Vyšlehete dotuha a potřete dostatečným množství vršek cheesecaku tak, aby byl vidět ozdobný okraj.

Nahoru na šlehačku rozprostřete bobulovité ovoce a na závěr před servírováním poprašte přes čajové sítko moučkovým cukrem :)

 

Bon Apetit!!!

 

 

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

jitkamety, 8. 3. 2016, 16.43

vypada skvele

lenkamaresova, 5. 12. 2015, 20.10

Vypadá luxusně.

mckvak, 27. 11. 2015, 15.02

Uplne se mi sbihaji sliny

joice, 18. 11. 2015, 15.46

je božský

jitka46

jitka46, 23. 9. 2015, 21.08

ta fotka je úžasná

Janak, 3. 9. 2015, 13.47

Nějaké složité

nikolava, 1. 9. 2015, 7.30

Ty jo, hned bych si dala

DenisaC, 25. 8. 2015, 10.49

To vypadá super!

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight