Špaldové sušenky s brusinkami a slunečnicí

zobrazeno 42×

Vložil(a): Yvette, 4. 10. 2016 10.12

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

rostlinný tuk
100 g
ovesné vločky
100 g
špaldová mouka
120 g
sirup, slad nebo med
80 g
lněné semínko pomleté
1 lžíce
prášek do pečiva
1 lžička
slunečnice
100 g
brusinky
2 hrst

100g rostlinného tuku
100g jemných a nejlépe mletých ovesných vloček
120g špaldové mouky
2 PL chia semínek (mohou a nemusí být)
80g nějakého sladkého sirupu, medu nebo sladu (při použití medu budou sušenky trochu tvrdší)
1 PL mletého lněného semínka namočeného
1 čl kypřícího prášku do pečiva (používám bezfosfátový, na trhu už je více značek)
špetička soli
100g slunečnicového semínka*
2 hrsti brusinek*

*zde prostor pro vlastní kombinace, místo slunečnice můžete použít mandle či své oblíbené oříšky, místo brusinek pak třeba rozinky nebo nesířené meruňky nakrájené na malé kostičky

Smíchejte prášek do pečiva s moukou a vločkami.
Vymíchejte máslo se sirupem či medem a lnenym seminkem. Poté obě směsi smíchejte.
Nakonec vmíchejte slunečnici a brusinky.
Pokud vám těsto nepřijde dost husté, dejte ho na chvíli do lednice, pak se s ním lépe pracuje.
Na plech s pečícím papírem tvarujte takové hromádky (nebo udělejte větší kuličky, které rozplácnete)
Pečeme při 150°C asi 20min

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (1 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 4. 10. 2016, 14.16

Domácí jsou nejlepší, ale se slunečnicí jsem ještě nedělala.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight