Křupky z pomerančové kůry

zobrazeno 284×

Vložil(a): veru.veru, 31. 1. 2015 9.41

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

pomeranče
libovolně ks
cukr
kolik šlupek, tolik cukru
voda
  1. Pomeranče umyte pod horkou vodou a kartáčkem vyčistíte.
  2. Nožem oddělte kůru od dužiny.
  3. Ty namočíme do studené vody na 2 dni, vodu měníme 3x denně.
  4. Šlupky nakrájejte na tenké pásky.
  5. Vložíte je do hrnce a zasypete cukrem - približně v takové hmotnosti jakou mají šlupky.
  6. Hrnec položíte na sporák a pomalu zahříváte, šlupky pustí šťávu a cukr sa Vám pěkně rozpustí.
  7. Pridáte plyn a mícháte dokud se všechen sirup neodpaří – pomerančové slupky sa Vám pěkně zesklovatí.
  8. Potom je vyndáte na papír vychladnout (kdo chce, může po vychladnutí posypat ještě práškovým cukrem.
  9. Jestli je hned nesníte samotné nebo máčené v čokoládě, nepoužijete v bábovkách a koláčích nakrájené na kostky, můžete je uskladnit v dózách s uzávěrem, aby nestvrdly.

 

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Pavla33, 10. 7. 2016, 7.23

vypadají perfektne

k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 16.25

to musí být dobré

jitkamety, 28. 3. 2016, 13.26

zajimave

mckvak, 22. 11. 2015, 14.44

Jsem netusila ze pomerancova kura je az tak jedla )

a.nnysek, 17. 11. 2015, 12.30

vypadá to moc dobře

joice, 24. 10. 2015, 19.35

toto budem musieť vyskúšať

Janak, 5. 6. 2015, 14.05

Tak to by mne zajimalo, jak to chutna.

janicka2, 8. 2. 2015, 18.25

Zajimave!

veru.veru, 1. 2. 2015, 15.27

ty pomeranče musíte omýt a vyčistit, navíc se vaří, takže myslím, že nebezpečí nehrozí.

inglulie2, 1. 2. 2015, 10.41

Tak to vypada velice dobre.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight