Jáhlový praženec

sledováno 1× zobrazeno 67×

Vložil(a): szendrejka, 24. 4. 2016 15.39

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

jáhly
250 g
Zeleninový vývar
600-700 ml
Olivový olej
1 lžíce
Malá cibule
1 ks
Mrkev nastrouhaná (můžeme přidat i jinou zeleninu)
150 g
Sůl
- množství dle chuti
Bylinky dle sezóny a chuti
- množství dle chuti
Olivový olej na smažení
3 lžíce

Svařte jáhly se zeleninovým vývarem a asi 3 minutky pomalu vařte. Pak vypněte a nechte přiklopené bobtnat asi 20-30 minut. Cibulku nakrájíme najemno. Polovinu oleje dáme do pánve a podusíme na něm cibuli a mrkev. Přidejte sůl a okořeňte bylinkami. Přidejte jáhly a za stálého míchání opečte. Zbývající olej dáme do pánve, jáhly zformujeme do tvaru koláče a dáme péct - nízká teplota - jenom zapečeme! Na talíři zdobíme čerstvými bylinkami.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (4 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

strihavkap

strihavkap, 25. 4. 2016, 15.54

Vegetarian nejsem , ale na tomhle si fakt posmaknu. Je to luxusni dobrota

dáša, 24. 4. 2016, 18.44

To vyzkouším. U nás jáhly hodně frčí na sladko.

Katka, 24. 4. 2016, 18.53

U nás na sladko nebo jen s máslem ;o)

benca, 24. 4. 2016, 17.38

rychlovka a dobra

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight