Jáhlové kuličky na pestré zelenině

sledováno 2× zobrazeno 76×

Vložil(a): szendrejka, 20. 4. 2016 23.20

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Jáhly
150 g
Zeleninový vývar
400 ml
Olivový olej
1 lžíce
Cibule najemno pokrájená
1 ks
Sezónní zelenina (mrkev, fenykl, hrášek, brokolice, cuketa, pórek, atd)
400 g
Bylinková mořská sůl
- množství dle chuti
Smetana
50 ml
Voda (nemusí být)
150 ml
Nastrouhané pecorino nebo parmazán
- množství dle chuti

Jáhly vaříme v zeleninovém vývaru při slabé teplotě asi 5 minut. Pánev poté přiklopte, odstavte a nechte jáhly ještě tak 20 minut přikryté bobtnat. Rozehřejeme si troubu na 220 stupňů. Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme nebo natrháme. Cibuli a zeleninu podusíme na oleji asi 2 minutky, okořeníme solí a dáme do zapékací formy. Smetanu trošku naředíme vodou (nemusíme), okořeníme solí a přelijeme s ní zeleninu. Porcovačem na zmrzku vytvoříme z jáhel kuličky, které přidáme na zeleninu. Nastrouháme na ně pecorino nebo parmazán a vložíme do trouby. Krátce zapečeme. 

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Itany, 16. 5. 2016, 20.42

Moc krasny a jednoduchy recept

nikihiphop, 12. 5. 2016, 18.34

Jáhly jsou moc výborné lepší náhrada než rýže

Hana-Silhartova, 23. 4. 2016, 17.44

Prakticky recept. jednoduchy a levny. takove se mi libi a mam je rada. dekujeme za recept

Kadlecova-Alena, 23. 4. 2016, 17.25

Moc pekny a dobry recept. Je sice docela jednoduchy, ale musite dat pozor abyste nic nepokazili. Libi se mi, kdyz tam muzu dat tolik zeleniny, kolik chci a jakou prave doma mam, je to takovy univerzalni recept pro vsechny.

LindaM, 23. 4. 2016, 21.47

Jahly jsou takove pozapomenute, kazdy dnes vari jen brambory nebo ryzi nebo testoviny. Je dobre kdyz sem pisou recepty jako je tenhle. Hned jsem to doma detem uvarila. Ony uz jsou zmlsane a ryzi nechteji, ale kdyz vidi neco noveho, hned to slupnou a jeste chteji pridat, znate to samy.

Kadlecova-Alena, 23. 4. 2016, 17.25

.

jitkamety, 22. 4. 2016, 13.19

tenhle recept mne opravdu zaujal

LenickaB, 23. 4. 2016, 15.40

Moc pekne, dneska vyzkousim

Kadlecova-Alena, 23. 4. 2016, 17.23

presne tak, je potreba co nejdrive vyzkouset

benca, 21. 4. 2016, 22.31

urcite fajn, ale muzi su z toho hladni

Katka, 22. 4. 2016, 11.28

Můj muž se dojídá další zeleninou ;o)

kajca, 23. 4. 2016, 22.35

Aj moj by sa spytal,ze kde je maso:)

snany, 21. 4. 2016, 18.43

Přesně můj šálek čaje, výborné

Katka, 21. 4. 2016, 8.41

Není těch 220 st. na zeleninu zbytečně moc? Já bych dala 180 st. Jinak to vypadá dobře.

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 9.52

Asi záleží na troubě. Třeba naše má slabší výkon, tak u mě by to odpovídalo

LenickaB, 23. 4. 2016, 15.40

Jo jo, taky se mi to zda moc, na zeleninu staci 190 stupnu. Cely ten recept si trosku upravim

AlenaPaserova, 23. 4. 2016, 16.35

Chutny recept, taky to tem nasim uvarim, at vyzkousi neco noveho

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight