Jáhlové knedlíky a vegesvíčková

sledováno 1× zobrazeno 71×

Vložil(a): vequi, 18. 3. 2016 22.26

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

jáhly
250 g
rýžová mouka (kukuřičká, jáhová, prostě bezlepková)
1 lžička
petržel
1 ks
mrkev
1 ks
celer
1/4 ks
cibule
1 ks
kus řasy Kombu
1 ks
olej
1 lžička

1. Propláchneme jáhly horkou vodou (aspoň 2x), jinak budou hořké.

2. Uvaříme je v zhruba dvojnásobném množství neosolené vody. Vůbec není na škodu rozvařit je. Pokud máte dítě, které ještě nekouše, tak mu můžete dát stranou porci uvařených jáhel, sobě zbytek dosolit a ještě je trochu rozvařit a z toho pak udělat knedlíky.

3. Zatímco se vaří jáhly, nastrouháme mrkev, celer i petržel a nakrájíme cibulku. Lehce vše osmahneme na trošce oleje. To je důležité kvůli vitamínům, které potřebují tuk pro vstřebávání.

4. Zalijeme troškou vroucí vody, přidáme řasu a necháme pod pokličkou dusit. Řasa není důležitá kvůli chuti, ale kvůli minerálům.

5. K rozvařeným a skoro vystydlým jáhlům přisypeme malé množství mouky a dobře ji propracujeme. Těsto by mělo mírně lepit a mělo by být docela pevné. Vyválíme knedlíky tak 2 cm v průměru.

6. Ty pak vhodíme do vroucí vody a počkáme, dokud nevyplavou.

7. Rozmixujeme si podušenou zeleninu. Kdyby to bylo moc řídké, můžme přidat škrob (rýžový, kukuřičný, bramborový).

8. Servírujeme s knedlíky - dítěti je pokrájíme na malé kousky.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

petrao, 7. 7. 2016, 19.46

To vypadá skvěle!

Kadlecova-Alena, 29. 4. 2016, 11.50

Tahle originalni variace je naprosto uzasna. Zarazuji do jidelniho listku nasi kuchyne na vikend

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 10.38

Nejsem fanouškem svíčkové, ale tahle zní dobře

dáša, 20. 3. 2016, 16.52

Super, furt vymýšlím co bude manželovi bez masa chutnat. Tohle vypadá nadějně.

jitkamety, 20. 3. 2016, 11.28

Urco vyborne

benca, 19. 3. 2016, 21.14

neviem co su to jahly

snany, 19. 3. 2016, 8.01

Vítaná bezmasá varianta, určitě moc dobrá a rozhodně musím zkusit uvařit.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight