Hermelín v bramboráku

zobrazeno 111×

Vložil(a): Karin Boušková, 10. 1. 2016 20.23

30 min. - 2 hod. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

brambory
1 kg
mléko
100 ml
vejce
2 ks
mouka hladká
120 g
hermelín
2 ks
česnek
4-5 stroužek
pepř, sůl, majoránka
dle chuti množství dle chuti

Brambory oloupeme a nastrouháme. Vymačkáme z nich vodu, přelijeme teplým mlékem, přidáme vajíčka, rozetřený česnek, sůl a koření a promícháme. Nakonec vmícháme dle potřeby mouku.
2.Hermelíny si podélně překrojíme.
3.Na pánvi si rozpálíme olej, rozetřeme na něj bramborákové těsto, položíme půlku hermelínu a zakryjeme těstem.
4.Smažíme z obou stran, potom přendáme na papírovou utěrku, aby jsme odsáli alespoň část tuku. Takhle si usmažíme všechny 4 porce, ze zbylého těsta usmažíme "normální" bramboráky.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 14.33

tak to bude dobtorka

nikihiphop, 12. 3. 2016, 20.11

Tak to slyším poprvé

Sarka6, 16. 2. 2016, 21.38

Zkusím

jitkamety, 6. 2. 2016, 15.37

Vyzkousim

lenkamaresova, 11. 1. 2016, 15.44

Mě se vždycky úplně rozteče.

benca, 11. 1. 2016, 13.40

dobry napad

Itany, 10. 1. 2016, 21.40

Taky zajimavy bramboraky jsem delala vcera na obed:)

Katka, 11. 1. 2016, 9.10

Také jsme měli bramboráky včera, akorát já je peču v troubě a bez tuku ;o)

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight