Jak šetříte?

zobrazeno 4261×

Vložil(a): petrao, 15. 8. 2016 12.44

Jaké jste si osvojily zvyky k šetření peněz a jaké akce využívate nejvíce? například věrnostní kluby apod.?

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

ivetkaprochazkova, 21. 8. 2023, 23.20

My se snažíme neustále šetřit tím že prostě investujeme do obnovitelných zdrojů a nebo třeba nějak vyměňujeme zdroje v baráku. Teď třeba se řeší https://www.rolig.cz/dotace dotace na výměnu plynového kotle. POkud stát dává, byli bychom hloupí si nic nevzít.

lucie25987, 18. 10. 2022, 10.19

My šetříme tak, že já nakupuju všechno v akcích. Ono se to nezdá, ale i ušetřená koruna na jogurtu se u pokladny nakládá a rázem to jsou třeba ušetřené 2 - 3 stovky za nákup, takže měsíčně třeba 1000 Kč, a to už je znát. Taky topíme dřevem v akumulačních kamnech Norsk Kleber https://www.flamen.cz/product-brands/norsk-kleber/ , a to je největší zásluha. Doma máme příjemné teplo, ne přetopeno, ani nikdy zimu, takže paráda. Jsem spokojená, jak zvládáme tuto náročnou dobu.

novaklen, 27. 2. 2022, 1.27

No, my teď doma hodně řešíme topení a výdaje za něj. Nedávno na mě na internetu vyskočila kalkulačka úspor za vytápění, viz https://mastertherm.cz/tepelne-cerpadlo/uspory/ a díky ní jsem zjistila, že bychom docela dost peněz mohli ušetřit přechodem na tepelné čerpadlo. Dost jsme nad tím s manželem začali přemýšlet. Prý se na něj dá získat i dotace, což by určitě pomohlo.

Ivulín, 22. 4. 2021, 0.11

Ahoj, no my doma šetříme hlavně tak, že využíváme služeb této stránky zde - http://kuponozdroj.cz , díky které se nám podařilo našetřit už docela dost peněz a to si myslím, že je opravdu hodně fajn Takže jestli to někdo ještě neznáte, určitě se tam běžte podívat, stojí to za to.

Drahoslava Nožičková, 31. 3. 2020, 23.08

Já teda v poslední době hodně šetřím na potravinách. To se docela hodí zvlášť když jsou čím dál dražší. Já to dělám tak, že pravidelně sleduju https://www.mujletak.cz/ a vždy si píšu, co kde mají ve slevě a podle toho nakupuju. Tím se dá ušetřit celkem dost peněz.

ivanka386, 26. 2. 2020, 2.58

Měla bych takový dotaz. Už nějakou dobu mi příjde, že platíme zbytečně moc za plyn, tak jsem začala uvažovat nad tím, jestli by nestálo za to přejít k jinému dodavateli. Někde na internetu jsem narazila na https://www.epet.cz/plyn/ a ty jejich ceny nevypadají vůbec špatně. Nemáte s nimi někdo zkušenost? Díky.

koliaska105, 31. 1. 2020, 8.45

No, mně se v poslední době třeba hodně osvědčily takové ty slevové kupóny. Hodně věcí objednávám přes internet, takže se mi to celkem vyplatí. Stránek se slevovými kupóny je celkem dost, ale já mám asi nejraději tuto: https://slevovykupon.net/

tersmet, 7. 6. 2019, 14.09

ahoj, taky teď řešíme tenhle problém. Budeme muset kupovat hodně věcí pro malou a k tomu hypotéku.. Už jsem si tu dost rad pročetla. Dneska jsem četla tenhle článek https://www.zivotzeny.cz/rodina/ocekavate-prichod-potomka-podivejme-se-na-cem-lze-setrit-a-do-ceho-radeji-investovat/ kde se řeší právě vybavení pro miminko. Většinou se tam zmiňuje kupovat oblečení, hračky vybavení z druhé ruky ale moc velká příznivkyně toho nejsem.. jaké s tím máte zkušenosti? Mně to přijde prostě takové nehygienické kupovat použité oblečení a hračky. Víte například o nějakém levném obchodě kde prodávají nové věci za dobrou cenu?

certice12, 10. 9. 2018, 18.12

No, tak nám se osvědčilo doma prasátko a dávání ještě 1.000,- Kč nebo i 2.000,- Kč bokem každý měsíc. Každý rok šetříme, abychom za našetřené penízky jeli na dovolenou. Letos to bude vysněné Chorvatsko http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/cres/ Povedlo se nám za rok ušetřit 50 000,- Kč

michaelasvoje, 15. 4. 2018, 18.11

nechci se dávat za příklad, ale i přes to, že mám průměrnou mzdu, tak třeba za jídlo pro dva lidi nedám víc než 2 tis. měsíčně - kupuji základní suroviny, tenhle zlom nastal zhruba před 4 měsíci, kdy u nás v supermarketu vše nehorázně zdražili, řekla jsem si dost, je to v podstatě jednoduchý, jen se člověk nesmí řídit dnešním konzumem

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů