Brýle a obručky

zobrazeno 454×

Vložil(a): Kanica, 28. 9. 2023 14.53

Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, zda je pravda, že skla na recept si mohu udělat jenom tam, kde si koupím u nich obručky? byla jsem ve dvou optik a řekly mi to samé. Jenomže nechci dávat několik tisíc za nové obručky, když brýle mám jenom na čtení a tv. Navíc mi moje mamka dala své, že si do nich mám dát nová skla na předpis. Jenže nikde mi to tak nechtějí udělat. Mamka za ně dávala tis, jsou z jiné optiky, ale nechtějí mi tam dát moje skla! To jako fakt si musím koupit u nich přímo obručky, aby mi tam daly skla? Ještě jeden dotaz.... když mám doma 8 let staré brýle a chci nechat vyměnit obručky, tak musím mít další recept na skla nebo obručky normálně vymění a dají do nich totožná skla ze starých brýlí? I tohle prý nejde! Nevysvětli mi důvod, prej to jenom nejde! Proč? Nebo chtějí, ať u nich koupím obručky?

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Katka

Katka, 28. 9. 2023, 20.30

Do nových obrouček se musí vždy udělat na míru nová skla. Pokud tvoje pojišťovna přispívá, tak na poukaz, pokud ne, tak za své. Ale do nových obrouček ti stará skla nebudou pasovat. Střed skel se vždy označuje v aktuálních obrouckach a pak teprve brusič skel ví, kde je tvůj střed očí. A kolem něho ti uřízne ta skla. Obroučky jsou v různých cenových kategoriích, určitě musí mít na prodejně i nějaké méně luxusní.

Kanica, 28. 9. 2023, 23.26

Díky. A to si tedy nemohu vzít jiné brýle? Já si nechci kupovat právě nové obručky, máme jich doma dost, které také nebyly levné. Proto chci ty staré a dát do nich nová skla. Jenomže oni po mě chtějí, že si mám u nich pořídit nové obručky. Jenomže to nechci. Stejně by tak jako tak dávali nová skla do nových obručerk, tak proč nemohou dát nová skla do starých obruček?

Katka

Katka, 1. 10. 2023, 20.27

Taky záleží z jakých jsou materiálů ty obroučky, jestli mohou garantovat, že při vkládání skel se jim ty obroučky nerozpadnou, to si asi nechtějí vzít na triko i kvůli záruce. A ono 8 let je docela dlouho, už tam může být únava materiálu. Zkus obejít víc optik, třeba ti jinde vyjdou vstříc.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů