Udržitelnost, kosmetika, plastové obaly, hygiena

zobrazeno 405×

Vložil(a): Evulinka002, 26. 7. 2023 18.46

Ahoj maminy, vzhledem k tomu, že se tohle téma řeší dost často, zajímalo by mě kolik z vás opravdu nějak dodržuje? Používáte přírodní kosmetiku vegan? Co třeba intimní hygiena- tampony, vložky? A celkově snažíte se nějak udržovat i zero waste?

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

MajkaD, 22. 1. 2024, 11.55

Já teda ano. Nebo snažím se. Teď jsem přešla třeba i na lepší praní s papírkami od EcoHaus. Jsou ekologické, super skladné a na více použití než jen na praní.

Somelierka, 25. 1. 2024, 13.23

Aha, to je pro mě novinka. Jak to funguje? A používáš jen to, bez aviváže? A to vícero použití?

MajkaD, 27. 1. 2024, 14.25

Dáš to do pračky, na to prádlo a zapneš. Jakmile se to dostane do kontaktu s vodou z papírku se stane gel. Tady se můžeš podívat https://ecohaus.cz/collections/frontpage, já už to mám s předplatným a ušetřím 15%. To taky není marné. Peru bez aviváže, manžel má alergii. Ale tohle mu nevadí, navíc je mají i parfemované, takže prádlo není úplně bez vůně. Můžeš s tím třeba i vyčistit koberec, sedačku, stačí to dát do vody do rozprašovače.

milujici.teticka36, 7. 9. 2023, 10.10

Přiznám se, že to zase tak moc neřeším. Zero waste je prostě blbost a nějaká nedosažitelná meta. A nechci žít jako nějaký pračlověk v neolitu. Snažím se koukat na ekologii, to ano. Třeba čisticí pěna na obličej od https://www.petrasouckova.cz/kategorie/pece-o-plet/odliceni-cisteni/cistici-pena-na-oblicej/ splňuje to, co si od toho přesně slibuji. Ale jako v kosmetice a hygieně to zase tak moc neřeším. To si ten kredit raději naženu jinde.

Raubirkova, 8. 8. 2023, 13.02

Ahojky, super téma. Co se kosmetiky týče, tak mám moc ráda stránku milujubio. Mají tam přírodní kosmetiku, bio, netest. Asi nejvíc teda využívám Utrekram. Mám od nich moc ráda pleťovou kosmetiku, čistící i vyživující. Obaly třídím, pokud jdou použít, tak se je pak snažím uplatnit k něčemu jinému.

Kajka Janikova, 12. 8. 2023, 11.36

O tom jsem již slyšela, to je naše kosmetika? Potřebuji sehnat něco na oční okolí, mám ho citlivé a šupinkovatí. A nic moc mi zatím nesedlo.

Raubirkova, 23. 8. 2023, 9.53

Tak zkus tento https://www.milujubio.cz/urtekram-ocni-gel-citronova-trava-15-ml-bio. Brala jsem ho mamince a jí moc vyhovuje, navíc je to gelík, takže když ho dáš do lednice, tak to i velmi příjemně chladí a to oční okolí osvěží. Jinak naše kosmetika to není. Je to Dánská kosmetika, ale certifikovaná a i oceněná. Opravdu super, určitě zkus i krém na obličej, ty mají taky moc příjemné a hezky jemně voní. :

Majda2299, 27. 7. 2023, 16.31

Čauko, tak kosmetiku kupuji co nejlíp přírodní, obaly pak recykluji nebo když to jde tak je využiji na něco jiného. Co se tamponu týče, ty nepoužívám ani vložky. Za prvé je to strašná ztráta peněz a není to vůbec ani zdravé pro nás a naše tělo. Používám menstruační kalhotky. Ale existuje třeba i kalíšek, nebo houba. Mě vyhovují kalhotky. Jsou pohodlné, nejsou nijak nepříjemné.

Evulinka002, 28. 7. 2023, 13.45

Jé moc děkuji za koment. S kosmetikou to mám podobně. Naučila jsem vlastně i celkově moc nelíčit. Ale co se týče těch kalhotech o tom právě přemýšlím. Protože tampony jsem musela přestat používat kvůli zdraví, ale vložky mi teda absolutně nevyhovují, zvlášť v tomto období je to dost nekonfortní. Není u nich problém se zápachem? Asi bych je i vyzkoušela, jen nevím jaké by byly nejlepší, těch recenzí je mraky.

Majda2299, 28. 7. 2023, 17.19

Vůbec toho se bát nemusíš. Mají 4 vstvy. Nikdy sem i nestalo, že bych se nějak cítila. Nebo protekla. Samozřejmě je důležité dodržovat hygienu a kalhotky měnit. Perou se v pračce, ale musíš je předtím přemáchnout v ruce. Chce jich mít více no, aby jsi to mohla střídat, protože nepředpokládám že někdo bude pouštět pračku každy den, to by moc úspora nebyla nidke. Jeslti chceš podívej se více tady https://www.repetky.cz/materialy.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů