Jak na redukci váhy po porodu?

zobrazeno 1368×

Vložil(a): Adrianita, 19. 5. 2022 8.34

Uběhl nějaký čas od doby, kdy jste přivedla na svět svůj malý poklad, ale pořád se potýkáte s nějakým tím kilem navíc? Už vás otravují otázky, zda náhodou nečekáte další přírůstek, chcete jim učinit přítrž a mít zase postavu jako před těhotenstvím? Poradíme vám, jak na to!

Každé tělo regeneruje jinak

Možná už za sebou máte i nějaký ten pokus o hubnutí, možná jste k němu zatím nepřistoupila. Tělo po porodu u každé z nás regeneruje jinak, v každém případě se ale budete muset smířit s tím, že už nebude úplně stejné jako před těhotenstvím.

Miminko má přednost

I když jste se možná těšila, že se z porodnice vrátíte domů štíhlá jako proutek, realita je většinou jiná. Bříško je ještě nějakou dobu vidět, stejně tak trvá, než se vrátíte na původní váhu. Nevěšte hlavu, teď by na prvním místě mělo být vaše děťátko a regenerace, časem dojde i na úbytek hmotnosti.

Víte, že hubnutí po porodu, když kojíte, by nemělo být založené na žádných dietách? Jídelníček by měl být vyvážený, bohatý a pestrý.

Zaměřte se na bílkoviny

Jídelníček kojící maminky by měly tvořit:

  • Kvalitní bílkoviny pro udržení svalové hmoty.
  • Vláknina
  • Čerstvé potraviny
  • Dostatek ovoce a zeleniny

Omezte příjem sacharidů. Vyvážený jídelníček by měl obsahovat všechny důležité živiny. Vynechat nesmíme sacharidy, bílkoviny ani proteiny, když ale přijde na sacharidy, většinou jich do těla přijímáme víc, než je nutné. Zkuste si to pohlídat a nahraďte je proteiny.

Víte, že jako svačinka místo čokoládové tyčinky je lepší ta proteinová nebo třeba proteinový koktejl?

Kojte, kojte, kojte

Pokud svoje děťátko kojíte, držte se toho. Hubnutí po porodu je při kojení snadnější, navíc se při pravidelném kojení po porodu stahuje děloha a tělo se vrací do původního stavu. Víte, že kojení má na hubnutí taky pozitivní vliv? Vaše tělo musí tvořit mateřské mléko, což ho stojí docela dost energie, stejně jako třeba cvičení.

Hýbejte se

Pohyb je pro hubnutí důležitý, bez něj to nepůjde, stejně jako bez vyváženého jídelníčku. Nikdo nečeká, že hned vyrazíte na dlouhé hodiny do posilovny, postačí procházky s kočárkem. Postupně můžete přidávat další aktivity jako jógu, plavání, jízdu na kole apod.

Pitný režim je také důležitý

Na dodržování pitného režimu bychom měli dbát neustále, čas po porodu není výjimkou. Během spalování tuků se z těla uvolňují látky, které je třeba močí vyloučit z těla ven, dostatečný příjem tekutin navíc zrychluje spalování i metabolismus. Pijte pravidelně po menším množství, co za den nestihnete vypít, to večer nedohánějte. Kromě škodlivin byste z těla vyloučila i cenné látky.

 

Jak jste se, milé maminky, dostaly do formy po porodu vy?

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 7. 12. 2022, 11.44

musim říci, že po porodu jsme neměla to chut ani řešit, protože mi to bylo asi i jedno

Witchie, 3. 8. 2022, 12.11

Doporučuji dlouhé procházky s kočárem, chce to svižnější tempo a alespoň 1 hodinu. Ač se to nezdá, i tak málo udělá zázraky

patricia077

patricia077, 30. 5. 2022, 13.11

Syna jsem kojila docela dlouho, cca do roka a půl, a byla jsem nejhubenější za celý svůj dospělý život až moc teda...teď by to zas chtělo něco málo shodit .-)

andrea14, 27. 5. 2022, 20.08

Z vlastní zkušenosti bych hlavně doporučila začít se co nejdříve to jde hýbat Já jsem po celý život velký rekreační sportovec, takže jsem se nemohla dočkat, až budu moct například zase začít běhat. Musela jsem si tedy z internetu objednat nějaké větší hadříky na sport, což ale díky slevovým kuponům například z webu http://kuponozdroj.cz/ nebyl žádný problém a nyní chodím spokojeně běhat k řece.

Eliška Kozlova, 25. 5. 2022, 22.15

Stačí počkat až miminko začne běhat, pak to jde samo; já tedy nejvíc zhubla po odstavení, úplně jsem přestala pociťovat hlad. Jinak myslím že váha je spíše o tělesném nastavení a genetické zátěži, vliv těhotenství je hodně přeceňovany, spíše je to výmluva.

Janako

Janako, 25. 5. 2022, 9.14

Mně to šlo po porodech dolů samo 😊

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů