Online kongres: Dětská kniha 2021

zobrazeno 853×

Vložil(a): NikolaJ, 10. 11. 2021 8.46

Knihy jsou laskavým a bezpečným prostorem, ve kterém si děti mohou prožívat své emoce, zklamání, naděje i vítězství. Děti v nich mají nenahraditelného průvodce, který v sobě nese stopu tisíců let lidské cesty a poznání, jenž jim nabízí v tom nejkouzelnějším balení.

Místo poučování dobrodružství, místo mentorování pohádky, místo direktivního zakazování samostatné poučení. Studnice moudra a zábavy, která nám dá do života dar víry v dobro a spravedlnost, důvěru v překonání překážek a zla.

Vztah ke knihám se tvoří již od malička a může určovat to, jaký vztah později máme ke vzdělávání, jak se nám bude dařit překonávat životní obtíže, nebo v jaké budeme duševní kondici.

Abychom se pozastavili nad bohatstvím a možnostmi, které nám knihy poskytují, vytvořili jsme s osmi odbornicemi první online kongres Dětská kniha, díky kterému chceme rozproudit zajímavá témata souvislá s dětskou knihou.

Objasníme si, jak pomáhají knihy s jazykovým rozvojem dětí a informační gramotností. Popovídáme si o tom, jaké jsou benefity dětské knihy a co může dnešním dětem nabídnout.  Probereme tradiční pohádkové postavy v historii a folkloru. Podíváme se na archetypy hrdinů. Prodiskutujeme téma digitální hygieny. Inspirujeme se, jak používat a vybírat cizojazyčné knihy pro malé děti. Osvětlíme problematiku emočního rozvoje u dětí a jak ho podpořit pomocí knih.

Jako bonus proběhne rozhovor s knihovnicí a knižní bloggerkou z projektu Bichliččin blog o trendech v dětské knize a video na téma: Jak pomocí knih pracovat s obtížnými tématy.

 

John Ruskin napsal, že knihy jsou pro lidi tím, čím jsou pro ptáky křídla. Pojďme je dopřát i našim dětem a žákům a podpořme je na jejich cestě životem!

Kongres Dětská kniha- proběhne online ve dnech 22.- 24.11. 2021. Registrace je zdarma na www.pohadkovalida.cz/kongres.

Kongres moderuje spisovatelka a pedagožka Ludmila Bakonyi Selingerová. Autorka šesti knih pro děti, zakladatelka souboru Divadlo Pampeliška, ve kterém hraje a píše scénáře, a lektorka programů na rozvoj čtenářské gramotnosti. S její tvorbou se můžete pravidelně setkat v časopisech sluníčko, dráček a raketa. Na webu www.pohadkovalida.cz tvoří zajímavé přednášky, relaxační audiopohádky, knižní recenze a zajímavé články na téma knih a pedagogiky.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (3 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 8. 12. 2022, 11.06

mohlo to být velmi zajímavá přednáškaa knížky jsou nesmrtelné

milujici.teticka36, 12. 7. 2022, 9.07

Moc vám děkuji za inspiraci na knihy pro děti. Já se v tomhle moc nevyznám. Teda jako sama pro sebe se docela vyznám, ale nedokážu odhadnout ty potřebné kvality pro dětské knihy. Sama si kupuji audioknihy na https://progresguru.cz/ ale tam nic dětského není. Co se dá dělat. Takže přesně podobné žebříčky, kdy autority hodnotí knihy, ty mám ráda!

patricia077

patricia077, 10. 11. 2021, 17.05

John Ruskin napsal, že knihy jsou pro lidi tím, čím jsou pro ptáky křídla. Pojďme je dopřát i našim dětem a žákům a podpořme je na jejich cestě životem! Tak pod to se podepíšu, četla jsem ráda jako malá a moje dcera, co se naučila číst, také ráda a pořád.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů