Barbora Poláková a Pavel Liška mají miminko

sledováno 1× zobrazeno 58389×

Vložil(a): Alexandra, 27. 9. 2015 20.36

V minulém rozhovoru mi pro vás Bára zodpověděla pár otázek okolo singlu Nafrněná, těhotenství a blížícího se porodu. Teď už jsou z Báry Polákové a Pavla Lišky rodiče nádherné malé holčičky. Bára má před sebou velmi nabitý podzim, takže šetří každou chvíli. Protože jsme ale sestry, dala mi pro vás minirozhovůrek ;) Jak probíhal porod, kdo byl Báře oporou, jak se jmenuje jejich dcerka a další otázky zodpověděla nyní exkluzivně pro náš web ProMaminky.cz. :)

Rozhovor: exkluzivně pro ProMaminky.cz / Foto: ProMaminky.cz

Minulý rozhovor o tom, jak Bára Poláková točila singl Nafrněná a o tom, jak prožívala poslední týdny před porodem, najdete ZDE.

 

Saša: Hurá! Máš porod za sebou a krásnou zdravou holčičku v náruči. Jaký byl porod a všechno kolem něj?

Bára: Čoveče všechny jste říkaly, že to bolí, ale že to bolí tak moc, to jsem teda nečekala.

 

Saša: A nechala sis dát Epidural?

Bára: Ne, ne, to vůbec! Byly tam dva momenty, kdy jsem v duchu pomyslela na to, že to není možný, kolik žen na světě tohle zvládlo a jaký jsou všechny hrdinky a že není možný, že to dokážu i já. A všechny ženy na světě, co to mají za sebou, jsem neuvěřitelně obdivovala a uctívala. Ale pak jsem se kousla a vydržela to. Bylo pro mě moc důležitý, aby všechno probíhalo přirozeně.

 

Saša: Často se stává, že si maminky porod nějak naplánují a pak je všechno jinak. To teda nebyl tvůj případ?

Bára: Máš pravdu. Spousta kamarádek mi říkala, ať si hlavně nic neplánuju a nepředstavuju, že je pak všechno jinak. Jenže mě to nedalo. Potřebuju vědět, co se uvnitř mě děje. Co se tvoří za hormony, co pomáhá čemu a jak z porodu můžeš mít co největší zážitek. Myslím, že to je mnohem větší alchymie než se zdá. Že je fakt nejpodstatnější, když se maminka cítí v bezpečí. Jakoby v pelíšku, v hnízdě.. a to po celou dobu. Vlastně by jí nemělo vůbec nic rozhodit. Pak se ti může tvořit oxytocin a ne adrenalin, kterej situace v porodnicích často vyvolávájí. Jsem šťastná, že nám vyšel i plný bonding, že jsme nechali dotepat pupečník, že jsem bez nástřihu. Bylo to opravdu krásný.

 

Saša: A kde jsi rodila?

Bára: Nakonec na Kladně. Je tam strašně hodná paní doktorka Brádková a sedly jsme si od začátku. Ještě jsem zvažovala Podolí, tam byli taky moc hodní, ale nakonec jsem věděla, že u paní doktorky mi bude dobře. Poskytla mi přesně ten pocit bezpečí a možnosti vládnout svýmu tělu sama, bez pasivního odevzdání se bílým plášťům. Byla skvělá. 

 

Saša: Měla si porodní asistentku?

Bára: Měla jsem u sebe dulu! A musím říct, že bez ní si to absolutně neumím představit. Sestřičky byly taky moc hodné, ale přece jen je vidíte poprvé v životě a porod je tak intimní záležitost a je dobré tam mít někoho, kdo vás aspoň trošku zná. Při každé kontrakci mi mačkala akupunkturní body na ruce a zjemňovala bolest. Připomínala mi správný dech. A opravdu, když jsem zapomněla a dýchala jinak, ta bolest byla dvakrát tak silnější! Byl to mazec pozorovat svoje tělo, jak uplný detail změní všechno. A musím říct, že jsem dlouho nepotkala někoho, kdo vnímá celé tělo tak komplexně. A ví, jak strašně moc důležitá je psychika. Je to Jitka Čejková, co vám tady na stránkách ProMaminky odpovídá na dotazy v Poradnách (Těhotenská a gynekologicko-porodnická, Laktační a Poradna pro maminky).

 

Saša: A Pavel u porodu byl?

Bára: Ano. A vždycky, když si na to vzpomenu, se dojímám. Byl oporou, když jsem ho potřebovala a stáhnul se, když to situace vyžadovala. Vážím si ho teď ještě mnohem víc. Máme to na celý život.

 

Saša: Prozradíš našim maminkám, jak se vaše dcerka jmenuje?

Bára: Ronja. Poslední dva měsíce to byla Sára, ale najednou mezi těmi kontrakcemi to jméno k nám začalo víc a víc přicházet a když jsme jí viděli, bylo vymalováno. Je to skandinávské jméno. A je z pohádky "Ronja, dcera loupežníka. " Ta pohádka začíná tak, že se Ronja narodí za veliké bouře. Je to velmi statečné a rozhodné děvče. :)

 

Saša: A co výbavička pro Ronju? Už máš opravdu všechno?

Bára: My dostali spoustu krásných věcí z TrendyBaby.cz včetně kočárku, sedačky, košíčku.. ale i různých menších vychytávčiček a věciček na sebe. Teda musim fakt udělat reklamu oblečeníčku a dekám Natures purest. Je to všechno tak hebounký, že se do toho pořád mačkám i sama a okamžitě peru, abych už to měla suchý a mohla zas používat. :) Je to teda trochu dražší - jasně, já mám co říkat, když to mám zadarmo, ale myslím, že v tomhle případě si dokoupím nějaký věci i sama. Je to takový ten případ, že víš, za co platíš.

 

Saša: A ty teď čekáš ještě jedno miminko, viď?

Bára: Ha, haa! No jó. Ale v síle toho zážitku jsem na to uplně zapomněla, samozřejmě. Je to pro mě vůbec takovej velkolepej podzim. Jasně, má první deska vyjde někdy na konci října. Ve studiu už je hotovo a teď se zrovna maká na obalu. Chtěla jsem, aby lidi, který si tu desku koupí v době digitálu, dostali i něco navíc. Takže je uvnitř schovaná papírovo-látková skládanka, ze který si vytvoříš lampu. Navrhoval jí designer Petr Bakoš a je popsaná ručně mýma textama. Tak se na výsledek hrozně těším. Ale nejvíc se těším stejně z toho zázraku, co máme doma. Takže se jdu šestinedělně zatáhnout, nebrat telefon, neodpovídat na maily a užívat si každou minutu.

 

Saša: Tak díky moc za odpovědi pro naše maminky. Užívej šestinedělí a pohlaď od nás Ronju!

Bára: Děkuju a užívám!! Je to boží!!!!

 

Pokud se chcete Barbory Polákové na něco zeptat, napište nám přes KONTAKTNÍ FORMULÁŘ. Otázky jí předáme a jakmile si vyšetří trochu času, zase vám tu na ně odpoví. :) Mějte se hezky.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
13

Diskuze k této stránce (33 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

jsou hodně sympatický

Minnie, 15. 9. 2020, 18.52

Hezké jméno, tu pohádku jsem nedávno sledovala s dcerami a je úžasná

jitka46

jitka46, 3. 2. 2019, 22.45

pořád je mám moc ráda, vypadají mile

Žofinka

Žofinka, 30. 6. 2018, 6.32

Miminko se musí užívat, bohužel se to už nikdy nevrátí

Zdeňka S., 3. 5. 2018, 22.19

Báru i Pavla mám moc ráda

jitka46

jitka46, 24. 4. 2020, 23.12

jsou oba moc sympatičtí a moc jim to spolu sluší

Aliisha

Aliisha, 31. 12. 2017, 6.52

Ronja je zajímavé jméno. Myslím, že se k děťátku téhle maminky hodí. Jinak i my měli podobný režim a všem vyhovoval

Mygara

Mygara, 22. 3. 2017, 16.08

teď už můžeme jen blahopřát ke druhé holčičce

dáša, 1. 2. 2016, 16.55

Připomíná mi to můj porod. Báro obdivuji Vás, za to jak jste šla nekonzumní cestou a užila si ten porod a vše kolem

Arimles, 22. 12. 2015, 3.50

Arimles, 22. 12. 2015, 3.46

Třeba se teď to jméno stane populární a objeví se i v kalendáři, když už jich v ČR běhá (tedy některé až za chvíli) téměř 50. My máme doma Ronju č. 7, skoro školačku. Takže zdravíme a přejem hodně zdraví a radosti všem Ronjičkám!

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů