5 tipů, co zaručeně chcete v Mariánských Lázních vidět

zobrazeno 1578×

Vložil(a): NikolaJ, 29. 10. 2020 22.10

Mariánské Lázně patří k našim nejmladším lázním, na kráse jim to ale nijak neubírá. Naopak. Právem se řadí mezi nejoblíbenější tuzemské lázně. Jak by také ne, když je město doslova protkané cestičkami, které vedou skrz elegantní městské parky s pestrou skladbou různých druhů dřevin?

Město v parku nebo park ve městě?

Mariánské Lázně jsou často charakterizovány jako park ve městě nebo město v parku. Zeleň tu najdete na každém kroku, krásné parky vedou napříč celým městem. Mezi ta nejkrásnější místa patří Labutí jezírko, které zdobí malá kolonáda, Kaplička Lásky, která je oblíbeným místem jak pro zamilovaná setkání, tak pro svatby, i vývěr Pirátského pramene na okraji města.

Jaká místa musíte při své návštěvě Mariánských Lázní určitě navštívit?

Lázně nejsou jen o procedurách a popíjení minerálních pramenů. Nezbytnou součástí pobytu v lázních jsou i procházky na čerstvém vzduchu. Kam se určitě musíte vydat?

Dominantou města je zpívající fontána

Na hlavní kolonádě, u sochy opata Reitenbergera, najdete fontánu, která dokáže zpívat. Ožívá každou lichou hodinu mezi 7.00 až 19.00, večer ve 21.00 a 22.00 je doplněna o světelnou show.

Víte, že fontána vznikla v rámci rekonstrukce promenády a poprvé se rozezněla 30.4. 1986, kdy se z ní linuly tóny Hapkovy Hudby pro fontánu?

Kousek od hlavní promenády najdete pavilon Lesního pramene

Jen pár minut chůze od Hlavní kolonády najdete v lesoparku ukrytý pavilon Lesního pramene. Kousek od něj je také hudební pavilon, kde se během léta konají různé koncerty.

Víte, že lesní pramen má mírně slanou chuť s lehkým závanem síry a osvěžující, ale hutnou chutí?

Po okolí se rozhlédnete z Hameliky nebo Rozhledny na Panském vrchu

Podívejte se na město z jiné perspektivy. Krásný pohled na široké okolí vám nabídne rozhledna Hamelika, na jejíž vrchol vede přesně 100 schodů, nebo rozhledna na Panském vrchu. Na tu vede 207 schodů, vyhlídková plošina se nachází ve výšce 40 metrů.

Boheminium, park miniatur čeká na vaši návštěvu

Další dominantou města je vedle zpívající fontány také miniaturpark Boheminium. Najdete ho v těsné blízkosti horní stanice kabinkové lanovky na trase Koliba-Krakonoš, obdivovat tu můžete do detailu propracované modely našich památek.

Těšit se můžete na zámek Lednice, hrad Karlštejn, zámek Červená Lhota, horu Říp i s rotundou sv. Jiří, hrad Bezděz, zámek Litomyšl, větrný mlýn Kuželov, Letohrádek Hvězda a další.

Krásná podívaná na vás čeká v obůrce Hvozd

Jen kousek od hotelu Krakonoš, nad centrem Mariánských Lázní, kousek od parku Boheminium, najdete oboru, kde žijí daňci skvrnití, srnky a jeleni. Všichni jsou zvyklí na lidi, často se nechají pohladit nebo nakrmit. Nejradši mají jablíčka.

Víte, že u obory najdete i vyhlídku, ze které můžete zvěř pozorovat?

Náš tip na závěr: Co by to bylo za pobyt v lázních, kdybyste neochutnali tradiční lázeňské oplatky? Nejlepší jsou ty teplé.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 12. 12. 2022, 10.07

teď jsme tam byli i s dětmi na dovolené a super, ale jim prameny tedy moc nechutnaly

naseivanka, 23. 3. 2021, 15.01

V Karlových Varech jsme byli před rokem poprvé. Manžel mě překvapil a na mé 28. narozeniny jsme si vyrazili do Imperial - https://www.svetrelaxu.cz/lazne/imperial-karlovy-vary-a-s-informace-a-kontakty/. Nevím, kde na to ten hlupáček vzal peníze. Snad neprodal ledvinu.. Protože já mám na konci měsíce sotva na zaplacení účtů za elektřinu a on se takto rozdal. Miláček můj,.. já ho mám tak ráda.

Aneta Jiřičná Bendiková, 20. 12. 2020, 18.04

no tyto lázně vypadají hodně krásně,asi si jednou uděláme výlet

P.r., 1. 11. 2020, 20.09

mé oblíbené lázně

patricia077

patricia077, 30. 10. 2020, 15.04

Krásné místo, osobně jsem tam nikdy nebyla

LucieS

LucieS, 1. 11. 2020, 20.09

Stačí na něj jednodenní návštěva. Jen jsem zvědavá, kolik hotelů a restaurací to ustojí. Když jsem tam byla naposledy - asi cca 5 let nazpátek - tak mi to tam přišlo "mrtvý". Nikdo nikde.

patricia077

patricia077, 1. 11. 2020, 20.49

Fakt jo tak můj dědeček tam kdysi byl když jsem byla malá pak i teta všichni kvůli zdraví osobně ale neznám

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů