Antikoncepce a hormony

sledováno 1× zobrazeno 5691×

Vložil(a): altere, 26. 9. 2015 12.20

Užíváte antikoncepci? Předepsal vám lékař hormony na nějaký váš zdravotní problém? MUDr. Tomáš Lebenhart píše, proč je to nebezpečné.

Již pár desetiletí předepisují gynekologové umělé hormony pro nejrůznější potíže. U pubertálních dívek na vyvolání měsíčního cyklu, na jeho zpravidelnění, na snížení bolestí při krvácení, na zabránění početí, na vyvolání početí, dokonce někdy i pro kontrolu zdárné gravidity (Utrogestan). Tím, že se léta aplikují syntetické hormony (zejména estrogen a progesteron), naprosto se rozkolísá hormonální osa (talamická mozková jádra, hypofýza, štítná žláza, nadledvinky a vaječníky). Do mozkových center denně proudí falešné informace a nastává nepopsatelný a destruktivní biochemický zmatek. Hormonální systém je informačně propojen se systémem psychickým a imunitním. To by měl vědět dnes již každý majitel lékařského diplomu. Popíši vám pro představu ty nejčastější příznaky poškození těmito hormony.

U žen

Poškozená se ocitá zcela mimo přirozené rytmy a je vystavena všemu negativnímu, včetně infekce, bez inteligence své přirozené imunity. Může trpět bolestmi hlavy (na které jí pak předepisují další chemické "jedy"), stálou nevolností, průjmy nebo zácpou, špatně toleruje teplo, zimu i hluk. Je opakovaně nemocná, trpí chronickou plísňovou infekcí (výtoky, exém, extrémní chuť na sladké). Nezdravě přibývá na váze, tvoří se otoky. Ucpává se lymfatický systém a je otázkou času, kdy se někde vytvoří nádor. Nestačilo by to? Asi ne. Jsou zde ještě nezanedbatelné psychické příznaky: žena ztrácí vůli, cítí se jakoby pod cizí kontrolou či nadvládou. Má tendenci rušit vztahy, bývá plačtivá, nerozhodná a může propadat panice. Život ztrácí kvalitu a nešťastnice se jím, za tichých ovací farmakoprůmyslu, spíše potácí.

A nyní k dětem

Matka v tomto neutěšeném a toxickém stavu donosí plod a porodí. Novorozenec je zákonitě těžce poškozen. Jeho imunitní, hormonální i psychický systém je v troskách hned na startovní čáře. Jen tak na okraj: Utrogestan, který některé těhotné ženy berou, se, dle příbalového letáčku, NESMÍ podávat dětem. Takto poznamenané děti jsou alergické, mívají atopické exémy, později astma a jiné dýchací problémy, jsou stále na antibioticích. Jsou zpravidla hyperaktivní a zcela závislé na cukru. Příznaků může být mnohem více, toto jsou ty nejčastější, které mají skoro všichni. Do toho přichází očkování v raném věku, které dovrší rozklad obranyschopnosti. Postižené děti pak obcházejí odborné lékaře včetně psychiatrů a berou spoustu chemických léků v naději, že jim bude lépe. Pravý opak je však pravdou.

Jak pomoci

Dle homeopatického zákona, že potencovaná příčina choroby léčí chorobu samu, Folliculinum, potencovaný estron, což je syntetický ženský hormon estrogen, dokáže postupně odstranit všechny výše popisované obtíže, tělesné i psychické. A to jak u žen, tak i u jejich postižených potomků. Proto se mi Folliculinum (podávám potence 15 nebo 30 nebo obojí - dle závažnosti poruch) jeví jako významný lék, který může pomoci nesmírnému množství nešťastných žen a dětí.

Rovněž i muži mohou z této detoxikační léčby mít jistý prospěch, protože v běžné pitné vodě je totiž stále větší množství umělých estrogenů z moči žen.

Gynekologové často tvrdí, že obsah hormonů je v moderních lécích minimální a nemůže mít vliv na zdraví. Naprosto jednoznačně říkám, že je to lež. I v antikoncepci třetí generace je asi 35 tisíckrát více atomů hormonu, než organizmus přirozeně potřebuje! Tak, prosím, zvažte, co děláte, když do sebe sypete zázračné hormonální ("neškodné" a velmi pohodlné) pilulky!

Zdroj: MUDr. Tomáš Lebenhart

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
8

Související informace a zdroje/

Pojmy použité v článku:

  • estrogen

    primárně ženský pohlavní hormon

  • hypofýza

    neboli podvěsek mozkový - centrální endokrinní žláza, do velké míry nadřazená všem ostatním žlázám s vnitřní sekrecí v těle

  • nadledvinky

    párové endokrinní žlázy obratlovců, přiložené k ledvinám

  • progesteron

    steroidní ženský pohlavní hormon

  • štítná žláza

    (latinsky: glandula thyroidea) je endokrinní žláza laločnaté stavby, umístěná na kraniálním konci průdušnice. Někdy zasahuje až na hrtan. Funkčně se podílí na regulaci metabolismu produkcí thyrodních hormonů trijodthyroninu athyroxinu. Tyto hormony ovlivňují spotřebu kyslíku, rychlost látkové výměny, růst a vývoj

  • talamická mozková jádra

    shluky buněk které ovládají určité funkce jako např. čichovou, motorickou apod. (pokud se tato jádra naruší, funkce přestávají fungovat)

  • vaječníky

    samičí pohlavní žláza obratlovců. Vaječník uvolňuje vajíčko, tedy samičí pohlavní buňku, je to ale také důležitá endokrinní žláza

Diskuze k této stránce (21 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zlatunka8, 25. 2. 2021, 19.46

Antikoncepci jsem mela predepsanou, aby mi srovnala hormony a podarilo se otehotnet. Tak snad zabralo a podari se. Zustalo mi platicko CLORMETIN 1, jestli by mel nekdo zajem, napiste, prodam za vyhodnou cenu.

antikoncepci jsem používala max tu injekční.

Minnie, 15. 9. 2020, 18.50

Kdysi ještě než jsem poznala manžela jsem brala HA právě na srovnání cyklu. Dnes bych si za to nafackovala

Žofinka

Žofinka, 29. 6. 2018, 20.16

Proč by se také utrogestan měl podávat dětem, když tento hormon v dětství nepotřebují

Aliisha

Aliisha, 12. 1. 2018, 13.07

To jsem vůbec nevěděla. Utrogestan jsem brát musela. Je mi z toho docela divně.

Mygara

Mygara, 22. 3. 2017, 16.24

osobně ji neberu

Fuga

Fuga, 11. 2. 2017, 7.47

docela mě to vyděsilo, a pak komu věřit

darzanka, 9. 6. 2016, 11.28

Antikoncepci jsem brala dlouhodobě. Dostala jsem jí ve svých 17ti letech kvůli nepravidelné a silné menstruaci. V 25ti jsem začala zničehonic opakovaně krvácet i mimo cyklus a doktorka mi řekla,že se to po dlouhém užívání může stát. Potom, co jsem jí vysadila, jsem úplně přestala menstruovat i ovulovat a trvalo to další tři roky než se mé tělo naučilo zase správně fungovat samo. Antikoncepce je něco, co už si nikdy v životě nevezmu a ani nechci, aby to někdy začala brát moje dcera. Je přeci spousta zdravějších způsobů než tohle:)

nikihiphop

nikihiphop, 5. 6. 2016, 19.11

Nikdy jsem nebrala, mudr mi jí doporučovala kvůli hormonům nadbytek testosteronům, prostě jak to říct jsem ''Gorilí mládě'' prej že by se to ustálilo, ale tomu nevěřím to už je genetické někdo má tmavé chlupy a někdo světlé už to neřeším smířila jsem se s tím a holítko je má nejlepší kamarádka ... , ani o tichto tabletkách nepřemyšlím a ani nebudu, Nechám to na přírodě! a nebudu do sebe cpát další chemií naruší to akorát celé tělo, příroda ví proč a co má a nemá být . Já se otěhotnění nebráním nijak, a zatím to mám ''pod kontrolou ''

BonnieParker, 3. 6. 2016, 6.55

Hormonální antikoncepci jsem dostala předepsanou v patnácti letech. Měla jsem nepravidelnou a bolestivou menstruaci a dodnes nevím, jestli se mi doktorka snažila pomoct nebo to prostě byl jen další zářez do pažby pro odměnu od farmaceutické firmy. Tehdy se o rizicích spojených s umělými hormony nemluvilo, takže všechny hrozně překvapilo, když jsem o rok později skončila na dva týdny v nemocnici s trombozou v noze. Přes půl roku trvalo moje léčení a ani to mi neotevřelo oči a i jinou (prý vhodnou pro pacientky po tromboze) antikoncepci jsem jedla. Asi rok jsem bojovala s depresí. Myšlenky na smrt a probrečené a neprospané noci byly na denním pořádku, ale nikomu jsem se nesvěřila. Pak jsem si přečetla článek na internetu od slečny, která prožila to stejné, co já. Antikoncepci jsem vysadila a za chvíli jsem byla člověk k nepoznání. Od té doby se s lidmi dělím o svůj příběh a spousta kamarádek už HA nebere. Naštěstí už se o škodlivosti antikoncepce docela mluví. Jen tak dál

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů