Testování nosítka Thule Sapling

zobrazeno 1002×

Vložil(a): KristinaS, 20. 6. 2023 21.54  (aktualizováno 29. 7. 2023 11.52)

Loni jsme pro Vás měly možnost vyzkoušet Thule Glide 2 a pro letošek jsme dostaly příležitost otestovat nosítko Thule Sapling. A na toto testování jsme se vážně těšily. Jste zvědavé co s námi nosítko zažilo? A co my s ním?

Jako úplně první zkoušku jsme si ho vzali do letadla a vydali se s ním do Španělska. Při našem počtu - dva dospělí, čtyři děti je každá volná ruka k nezaplacení. Sapling je první krosna, do které jsem byla ochotná děti dát, protože u všech ostatních mi hrozně vadilo, jak dětem visí nožičky i přes všechny možné přezky, skoby, třmínky,… Thule Sapling má sedátko ve kterém jsou nohy dítěte v ergonomické poloze a jsou vypodložené od kyčle ke kolínku. Takže ani po delších procházkách, kde nám malá v nosítku spala se nestávalo, že by po vyndání ven měla nožky dřevěné, stěžovala si na bolest,…

Protože naše malá nesnese na hlavě nic, využili jsme, zejména ve Španělsku, clonu proti slunci, která má ochranný faktor UPF 50 a pomáhá dítě držet v chladu. Taky jsme tak řádně otestovali a stejně řádně ocenili plně odvětrávaný zádový díl, který zajišťuje pohodlí nosiči a vzdušný design sedátka pro dítě.

Potom jsme prochodili řadu výletů po ČR, ať v plné sestavě, nebo jen já s dětmi. Ač jsem hodně šátkovala a nosila v šátkových nosítkách, v naší skupince už jsem ocenila možnost uložit si věci přímo do krosny. Úložný prostor o objemu 22l postačil pro nějaké to náhradní oblečení, pití a svačinu. Když jdu s dětmi sama, úplně mi u šátků a nosítek nevyhovovalo, že na druhou stranu musím pověsit ještě batoh s věcmi, které s sebou potřebujeme.

A vzhledem k tomu, že naší malé bylo v době testování okolo roku a půl, bylo super i ta rychlost nasazení a vysazení malého pasažéra. Kdo už měl nošené batole, určitě ví, o čem mluvím. Jak moc potřebují v jednu chvíli něco zkoumat po svých a pak hned zas odpočinout a pořád dokolečka a v rychlém sledu za sebou. Zároveň bylo vtipné pozorovat, jak se takový malý človíček naučí, kde se co všechno zapíná a kontroluje, jestli už je všechno správně zapnuté a zajištěné. A i když spony jsou její velký koníček, pojistky si nikdy neodjistila a spony nerozepnula.

Jako poslední zatěžkávací testovací zkoušku jsme si pro Thule Sapling připravili čtrnáctidenní dovolenou v Rakousku. Začátek července v Alpách nezklamal a připravil si pro nás krásné aprílové počasí. A tak jsme otestovali i poslední, do té doby netknuté příslušenství - pláštěnku. Nejvtipnější na celé akci bylo, když jsem vyndavala z úložného prostoru pláštěnky a zjistila, že děti je mají, nosítko ji má a moje je na chatě. A tak jsem měla úžasné porovnání v cíli, když jsem mokrá až na spodní prádlo vytahovala naprosto suché dítě, které na mě házelo dost pohoršený výraz, jak to proboha vypadám a proč.

Naše hodnocení:

Thule Sapling je skvělý kříženec ergonomického nosítka a outdoorové krosny. Je pohodlný jak pro nosiče, tak pro nošence (a tím jsem si jistá, protože naše malá umí dát svůj názor velmi jasně najevo a když se jí něco nelíbí, tak to ví všichni). Snadno se nastavuje, takže není problém, když se o něj v rodině střídá víc nosičů a rozptyl velikostí je značný (vyzkoušeno na mých 173cm a manželových 205cm). Odvětraný zádový díl jsem ocenila zejména při výstupu na rozhlednu Pyramidenkogel, která má svoje nejvyšší patro ve výšce 70m. Malá si zase lebedila v odvětraném sedátku a s přidanou clonou ve Španělsku. Od moře ji pěkně pofukovalo a nosítkem to větralo.

Celkově to pro nás byl opravdu senzační pomocník na cesty, který jako úplný bonus, nezabere ani moc místa v autě.

Kdo by si chtěl připomenout, jak jsme testovaly Thule Glide 2, může se podívat na tomto videu.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Podívejte se, jak jsme testovaly nosítko Thule Sapling. Letělo s námi do Španělska, cestovalo Rakouskem, Slovinskem a Itálií a vyzkoušely jsme ho i v běžném rodinném provozu.

Diskuze k této stránce (0 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zatím zde není žádný příspěvek.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů