Jak dítě v online světě chránit a přitom příliš neomezovat

zobrazeno 153×

Vloženo: 25. 11. 2015 20.53

o chytrém programu, která pozná nebezpečné stránky

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 29. 2. 2024, 8.50

Je potřeba být bdělý, ale zároveň ne nějak přehnaně direktivní. My jsme třeba letos k Vánocům dětem koupili Playstation. I když jako mám pocit, že si ho koupil hlavně manžel. Jako ono co si budeme povídat, jiné děti to mají taky a to je prostě obrovský tlak. Ale hodně to omezujeme časově, hlídáme to a vybíráme hry podle recenzí na https://www.recenzopedia.cz/gaming/hry-na-playstation-4/adventury-na-ps4

novaklen, 31. 3. 2022, 10.48

Já se teda našeho syna snažím pravidelně kontrolovat, co na počítači dělá. Myslím si ale, že všechno je v pořádku. Většinou jen hraje nějaké online hry zdarma. Dívala jsem se i na tu stránku, kde hraje - https://www.hrajzdarma.cz/ a ty hry projížděla a nenašla jsem tam nic krvavého nebo něco jinak nevhodného, takže jsem v klidu.

magdah, 12. 12. 2021, 17.09

Můj syn měl vždy volnou ruku v tom, co na internetech dělal. Já mu naprosto věřím, a ta důvěra je oboustranná. Dokonce mi ukázal, kde můžu najít kurz počítačové grafiky https://www.wolfway.cz/ . Bavili jsme se o tom, že zrovna něco takového hledám, a aniž bych ho k tomu naváděla, on sám mi to pomohl najít. Je to můj malý šikula a nemám strach, že by na internetu dělal nějaké nepřístojnosti.

jufy54, 24. 10. 2021, 21.03

My třeba se snažíme děti od počítače dostat různými aktivitami, ale je pravda, že v době corona viru to moc nešlo. Učily se doma, ale namáhalo to jejich oči. My kvůli tomu, že se vzdělávaly doma zjistili, že máme úplně špatnou počítačovou síť, a proto jsme hledaly pomoc přes ict firmy. Nejlepší byla https://www.jisit.cz/ , kde nám pomohli vyhledat problém a vše opravili. Vše nám zapojili a zprovoznili a šlo to skvěle.

Ivulín, 22. 9. 2021, 22.12

Tak to my se osobně snažíme naše dítě vůbec nějak neomezovat, protože je to vlastně už od samého počátku něco, co moc nedává smysl... Stejně tak nikdo neomezoval nás, tak nevidím jediný důvod, proč bychom měli my... Nikdo nebo nic nám to privilegium nedává, tak proč se cítit jako polobůh, že? My třeba našemu mladému doma nedávno pořizovali nový počítač z https://www.tera.cz/ a vidíme vlastně v reálném čase před očima to, jak se mu zlepšuje angličtina a stává se z něj inteligentnější jedinec... Super!

JaniKvetinka, 20. 5. 2021, 22.43

Pěkný den. Tohleto je užitečný článek to se mi opravdu líbí. Protože internet je džungle podivných existencí a pochybných stránek...je potřeba na děti dávat pozor...koukala jsem dokonce, že dá objednat i software na míru, píší o tom třeba tady https://www.memos.cz/ tak to je případně podle mě další řešení pro rodičovskou kontrolu...

ověřuji,jak se dá.

Minnie, 16. 9. 2020, 17.05

Zatím sociální sítě dcera nemá, máme dohodu že až od 13-15 let. Času dost. Teď ma mobil hlavně na hry a youtube a s kamarádkami si píše na whatsappu.

ivanka386, 21. 12. 2019, 19.35

Já jsem teda ráda, že můj syn na počítači víceméně hraje jenom hry online. Před časem jsem mu našla tuto stránku https://www.oblibenehry.cz/ kde mají dětských online her celou řadu. Některé z nich jsem dokonce i zkoušela a byla to celkem zábava.

Žofinka

Žofinka, 28. 6. 2018, 9.07

Důvěřuj,, ale prověřuj

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů