Antikoncepce a hormony

zobrazeno 405×

Vloženo: 26. 9. 2015 12.20

Užíváte antikoncepci? Předepsal vám lékař hormony na nějaký váš zdravotní problém? MUDr. Tomáš Lebenhart píše, proč je to nebezpečné.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zlatunka8, 25. 2. 2021, 19.46

Antikoncepci jsem mela predepsanou, aby mi srovnala hormony a podarilo se otehotnet. Tak snad zabralo a podari se. Zustalo mi platicko CLORMETIN 1, jestli by mel nekdo zajem, napiste, prodam za vyhodnou cenu.

antikoncepci jsem používala max tu injekční.

Minnie, 15. 9. 2020, 18.50

Kdysi ještě než jsem poznala manžela jsem brala HA právě na srovnání cyklu. Dnes bych si za to nafackovala

Žofinka

Žofinka, 29. 6. 2018, 20.16

Proč by se také utrogestan měl podávat dětem, když tento hormon v dětství nepotřebují

Aliisha

Aliisha, 12. 1. 2018, 13.07

To jsem vůbec nevěděla. Utrogestan jsem brát musela. Je mi z toho docela divně.

Mygara

Mygara, 22. 3. 2017, 16.24

osobně ji neberu

Fuga

Fuga, 11. 2. 2017, 7.47

docela mě to vyděsilo, a pak komu věřit

darzanka, 9. 6. 2016, 11.28

Antikoncepci jsem brala dlouhodobě. Dostala jsem jí ve svých 17ti letech kvůli nepravidelné a silné menstruaci. V 25ti jsem začala zničehonic opakovaně krvácet i mimo cyklus a doktorka mi řekla,že se to po dlouhém užívání může stát. Potom, co jsem jí vysadila, jsem úplně přestala menstruovat i ovulovat a trvalo to další tři roky než se mé tělo naučilo zase správně fungovat samo. Antikoncepce je něco, co už si nikdy v životě nevezmu a ani nechci, aby to někdy začala brát moje dcera. Je přeci spousta zdravějších způsobů než tohle:)

nikihiphop

nikihiphop, 5. 6. 2016, 19.11

Nikdy jsem nebrala, mudr mi jí doporučovala kvůli hormonům nadbytek testosteronům, prostě jak to říct jsem ''Gorilí mládě'' prej že by se to ustálilo, ale tomu nevěřím to už je genetické někdo má tmavé chlupy a někdo světlé už to neřeším smířila jsem se s tím a holítko je má nejlepší kamarádka ... , ani o tichto tabletkách nepřemyšlím a ani nebudu, Nechám to na přírodě! a nebudu do sebe cpát další chemií naruší to akorát celé tělo, příroda ví proč a co má a nemá být . Já se otěhotnění nebráním nijak, a zatím to mám ''pod kontrolou ''

BonnieParker, 3. 6. 2016, 6.55

Hormonální antikoncepci jsem dostala předepsanou v patnácti letech. Měla jsem nepravidelnou a bolestivou menstruaci a dodnes nevím, jestli se mi doktorka snažila pomoct nebo to prostě byl jen další zářez do pažby pro odměnu od farmaceutické firmy. Tehdy se o rizicích spojených s umělými hormony nemluvilo, takže všechny hrozně překvapilo, když jsem o rok později skončila na dva týdny v nemocnici s trombozou v noze. Přes půl roku trvalo moje léčení a ani to mi neotevřelo oči a i jinou (prý vhodnou pro pacientky po tromboze) antikoncepci jsem jedla. Asi rok jsem bojovala s depresí. Myšlenky na smrt a probrečené a neprospané noci byly na denním pořádku, ale nikomu jsem se nesvěřila. Pak jsem si přečetla článek na internetu od slečny, která prožila to stejné, co já. Antikoncepci jsem vysadila a za chvíli jsem byla člověk k nepoznání. Od té doby se s lidmi dělím o svůj příběh a spousta kamarádek už HA nebere. Naštěstí už se o škodlivosti antikoncepce docela mluví. Jen tak dál

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů