Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: VODNÁŘ

zobrazeno 13773×

Vložil(a): Adrianita, 9. 1. 2018 10.08

V dnešním článku uzavřeme vzdušná znamení. Zaměříme se na charakteristiku a výchovu malých Vodnářů. Vzdušná energie je tvořivá, tito lidé bývají inteligentní a myslí logicky. Jsou pohybliví a přemýšliví. Hledají nové podněty, předávají myšlenky slovy či na papíře a spojují tímto způsobem lidi. Vodnáři jsou od přírody koumáci, kteří snad již v peřince promýšlí nový vynález. A nevěnují se jen technickým pokrokům, ale i novým přístupům k přírodě, člověku či společnosti.

Vodnář (21. 1. – 23. 2.)

Již nejmenší Vodnáři si nepotrpí na mazlení, šišlavá slovíčka a hraní. Jsou to od přírody koumáci, kteří snad již v peřince promýšlí nový vynález. Vždyť ve stejném znamení se narodil třeba Tomáš Alva Edison, který mj. vynalezl elektrické světlo či fotografie.

Hlavním živlem Vodnáře je vzduch, tedy velmi proměnlivá a pohyblivá látka. Stejně tak se u něj mění jeho řeč, myšlenky a rozum. Vzduch je ve Vodnáři spojen s vnitřním živlem ohněm, který mu pomáhá stoupat do nebes i dál. Zároveň je jeho vládcem Uran, vládce nebes, přináší nové podněty, revoluce a radikální změny. Vodnář se nevěnuje jen technickým pokrokům, ale i novým přístupům k přírodě, člověku či společnosti.

Jasně, že ne každý Vodnář objeví nový vynález, ale může přinést třeba nový směr do své rodiny, třeba zdravý životní styl. Vodnáři se nikdy nespokojí s tím, co dělají, nosí, jak jí většina společnosti. Vždy budou o krok napřed, hledat nové informace a dělat osvětu. A to v různých směrech - hudbě, technice, módě, umění. Budou často plout na vzdušném obláčku a tak si ani nevšimnou sloupu na ulici. Velice náchylný k úrazům je pro Vodnáře kotník, který si může vyvrknout třeba v díře, kterou přehlédl.

Na první pohled působí Vodnář jako milé, klidné a poddajné dítě. Snadno se s druhými pustí do rozhovoru, je velmi vnímavý a přináší nové zajímavé podněty. Ale na druhou stranu je na zemi jen na půl, pořád je jednou nohou v oblacích. Obzvlášť, pokud jej chcete o něčem přesvědčit či na něj naléháte.

Ze strany Vodnáře to není jen hra, ale nutnost, nedokáže žít jinak. I když působí, že vás nevnímá, moc dobře vnímá vše okolo, ale navíc i drobné vibrace světa. Pro zemské či ohnivé znamení může být složitější komunikovat s Vodnáři, ale snažte se je pochopit. Když Vodnář ustupuje do svého světa, možná už předem cítí napětí, které ve vás vyústí, ještě než je vy sami začnete pociťovat.

Malý Vodnář je plný překvapení, chce zkoušet nové věci a zaběhlé věci dělá jinak. Třeba zkusí sestavit letadlo s jedním křídlem, obuje si ven bačkory nebo každou botu jinou. Chce to vyzkoušet, zároveň má výstřední vkus. Potřebuje také dostatek svobody, měla by mu být dopřána s ohledem na vaše pravidla. Přestože se domluvíte, kam jde a kdy přijde, může se to v minutě změnit. A to v momentě, kdy jej zaujme něco jiného.

Vodnáři mívají spoustu přátel. Snadno se skamarádí s každým, nerozlišují popeláře od manažera. Nezapomínejte si s vaším dítětem Vodnářem hodně povídat, ať vás seznámí se svými myšlenkami a nezůstane jen chodícím počítačem či podivínem. Pomozte mu jeho zajímavé projekty zrealizovat a podpořte jej.

Při výchově Vodnářů je třeba velká dávka trpělivosti. I ve škole učitelé brzy rozpoznají, že mají tyto děti mimořádné nadání, ale na druhou stranu mají problém s pamětí. Vodnář si nemusí pamatovat ani to, co jedl ke svačině. Natož, co že to probírali ve škole, když byl zrovna myšlenkami jinde. Občas může domů donést poznámku nebo být napomenut, že jen lelkuje a kouká z okna. Ale není to zcela pravda, možná jen přemýšlí nad vývojem motýla či si promýšlí novou divadelní hru. Vodnáři se nejlépe uplatní například jako programátoři, spisovatelé nebo třeba laboranti.

Protože má Vodnář spoustu duševních činností, často může zapomínat na své tělo, které se stává pomalejším a línějším. Přitom má tak rád fyzickou aktivitu, ale nesvědčí mu velká tělesná námaha. Snažte se mu dávat nové podněty, aby jen neseděl v knihách, u počítače či dokonce u televize. Po fyzickém výkonu však potřebuje dostatek odpočinku.

Jak už jsem nakousla výše, Vodnáři velmi dobře vnímají i zlé myšlenky, natož pak křik, napětí, konflikty. To by si měli uvědomit zejména lví či beraní rodiče, kteří mohou být prudší povahy. Zatímco rodič se za chvíli uklidní a už si na nic nepamatuje, Vodnáře konflikt může zasáhnout na hodně dlouhou dobu. Snažte se vytvářet pohodu a raději si s Vodnářem o všem v klidu promluvit. Pokud se vám stane, že jste zakřičeli či na něj přenesli napětí, snažte si o tom později promluvit.

Toto znamení je také plné fantazie. Cokoliv je v dětství či mládí naučíte, zůstane v nich zakořeněné po celý život. Proto se vyhněte přehánění. Že po dítěti vyžadujete čištění zubů po každém jídle, může být v pořádku, ale když je strašíte, že bude mít zkažené zuby, nosit protézy apod., může se u něj rozvinout až posedlost čištěním zubů. To samozřejmě platí pro jakoukoliv jinou situaci. Je to díky vodnářské obrovské vnímavosti a představivosti.

V období dospívání nemívají veliké problémy s láskou, často ani „nelítají“ za druhým pohlavím. Spíše se věnují zkrášlování svého vzhledu a vymýšlení nových outfitů. Náklonost k druhému pohlaví spíše zvěční v nějaké básni.

Zdroj: kniha Jak vychovávat děti podle hvězd/ Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

vodnář je moje mamka a sedí to tak napůl

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 10.36

Vodnáře znám, ale zatím je čtyřměsíční

porsche, 17. 1. 2018, 7.20

Jsem vodnar a sedi to tak napul

slavuska

slavuska, 14. 1. 2018, 17.55

na našeho vodnářka to moc nesedí :

Fuga

Fuga, 12. 1. 2018, 16.51

vodnáře znám a sedí to dokonale

snany, 11. 1. 2018, 12.00

Dcera bude vodnář nebo ryba.

Mygara

Mygara, 11. 1. 2018, 5.33

spolubydlící byla vodnář a je to pravda, i s tou láskou .-)

Zdeňka S., 10. 1. 2018, 17.48

Tak na ségru to sedí já mám doma 2 vodnářky tak to mám radost

editak, 10. 1. 2018, 14.34

vodnář je syn a partner .. oba v luftu

Gumashka, 10. 1. 2018, 14.18

Mám kamaráda a sedí na něho pomalu všechno...

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů