Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: úvod a BERAN

sledováno 1× zobrazeno 16446×

Vložil(a): Adrianita, 1. 1. 2018 17.45

Snažíte se k výchově vašeho dítěte přistupovat dle vašeho nejlepšího vědomí a svědomí a stejně to úplně nefunguje? Jako by vaše dítě ani nebylo vaše? Je tak jiné než vy či manžel, po kom to má? Nebo vám nejde do hlavy, když vaše děti, které jste vychovávali s manželem úplně stejně, jsou tak jiné? Povaha a charakter jsou sice z velké části vrozené a z určité části zase získané (výchovou, vlivem okolí, atd.), část povahových vlastností je však ovlivněna i rozmístěním hvězd ve chvíli narození dítěte.

V následující sérií článků si rozdělíme znamení podle živlů, podíváme se na základní charakteristické vlastnosti jednotlivých znamení a poradíme, jak podle znamení přistupovat k dětem, abychom si s nimi rozuměli a fungovalo nám to.

Jak už bylo zmíněno, vlastnosti našich dětí jsou tedy i do určité míry ovlivněny postavením hvězd, čímž se zabývá obor zvaný astrologie. Na obloze můžeme vidět stále stejná seskupení hvězd, podle nichž naši předkové určili 12 znamení zvěrokruhu. Těchto 12 znamení je pojmenováno buď podle vlastností zvířat, nebo například symbolizuje nějaký předmět. 12 znamení je rozděleno do 4 živlů, což jsou prapůvodní kvality, z kterých byl stvořen svět. Existují tedy znamení ohnivá, vzdušná, vodní a zemská. Dodnes se typologie podle živlů využívá v určení lidských typů podle temperamentu na sangvinika, cholerika, flegmatika a melancholika.

  • Znamení ohnivá – Beran, Lev, Střelec - tato znamení jsou charakteristická obrovskou energií, která je podporuje k činnosti. Pokud je ale energie až příliš, spaluje, tak jako oheň. Pokud se lidé narozeni v ohnivém znamení pro něco nadchnou, snaží se to prosadit, mají nejen energii, ale i sílu a velikou vůli. Pokud naopak něco není podle jejich představ, chovají se cholericky – výbušně.
  • Znamení zemská – Býk, Panna, Kozoroh - zemské znamení charakterizuje řád, pořádek, stabilitu. Tito lidé bývají praktičtí, klidní a trpěliví, někdy mohou působit jako „pomalejší“, protože si musí nejprve uspořádat myšlenky, než je vysloví. Zatímco ohnivá energie má tendenci věci měnit, zemská se je naopak snaží uchovat.
  • Znamení vzdušná – Blíženci, Váhy, Vodnář - vzdušná energie je tvořivá, tito lidé bývají inteligentní a myslí logicky. Jsou pohybliví a přemýšliví - sangvinici. Hledají nové podněty, předávají myšlenky slovy či na papíře a spojují tímto způsobem lidi.
  • Znamení vodní – Rak, Štír, Ryby - vodní energie charakterizuje pocity, city, které pramení až z podvědomí, nebo jej alespoň zasahují. Lidé narození ve vodním znamení svět kolem většinou tiše pozorují a své city prožívají mlčky nebo je projeví gesty či v umění, především v hudbě, zpěvu, poezii. Na druhou stranu se umí vcítit do druhých, umí o druhé pečovat a starat se o ně.

Na světě však neexistují čisté živly, vždy se jedná o jejich kombinace. Každé znamení má svůj vnější i vnitřní živel. Na jaře narození Blíženci, Býci a Berani mají vnitřní živel vodu, letní Raci, Lvi a Panny mají vzduch, podzimní Váhy, Štíry a Střelce ovlivňuje země a zimní Ryby, Vodnáře a Kozorohy oheň.

Pro představu – ohnivé znamení Berana ohřívá okolí, přičemž ho ovlivňuje voda, která má vliv na jeho city. Pokud je vody (citů) příliš, udusí oheň. Nemůže-li pára z uzavřené nádoby ven, hromadí se a vytváří velikou sílu a energii. Proto se Beran vzteká, jde hlavou proti zdi. Základní vlastnosti Beránka jsou tedy prudkost, neústupnost, vášnivost. Beran je svéhlavý, ale uvnitř velice citlivý.

Druhé ohnivé znamení Lva ovlivňuje vzduch. Jeho energie je usměrňována rozumem. Pokud nejsou uplatněny jeho vůdcovské vlastnosti, cítí se chaoticky. Jestliže se hromadí oheň ve vzduchu, přijdou bouřky, hromy a blesky.

Třetí ohnivé znamení Střelce usměrňuje vzduch, který určuje pevné hranice. Střelci často dosahují výborných, nejen sportovních, výsledků.

Pokud byste se však chtěli zaměřit na konkrétní dítko, je třeba sestavit individuální horoskop. Pro individuální horoskop je důležitý nejen měsíc a rok narození, ale i konkrétní hodina a místo.

BERAN (21.3. – 20.4.)

Už od narození je malý Beránek velmi živý a plný síly. Pokud má jakoukoliv potřebu, určitě to nepřeslechnete, ječí tolik a tak dlouho, dokud nebude spokojený. Je plný pocitů, které se snaží dávat najevo. Nezapomínejte na to, že Beran je stvořený z ohně a vody, tedy z vůle, energie a velké citlivosti. Spíše než, abyste se jeho chování děsili či se ho snažili potlačit, buďte trpěliví a snažte se najít příčinu jeho nespokojenosti. Nesnažte se být nad ním, od přírody je vůdcem vždy Beran. Všem Beranům vládne planeta Mars, což byl římský bůh války. Z toho důvodu jsou i Berani bojovníci.

K Beranovi patří kov železo, nejtvrdší kámen diamant, takové jsou skutečné beraní děti. Přesto si beraní holčičky i chlapečci budou stavět své vzdušné zámky, často až do stáří. Pokud Beránek onemocní, většinou se s jakoukoli nemocí dobře a rychle vypořádá. Stejně tak se rychle zregeneruje po úrazech. Berani si často poraní hlavu či obličejovou část. Hlava je jejich citlivou částí těla, protože stále strkají rohy dopředu. Některé Berany může hlava častěji bolet, mohou trpět na závratě, u jiných převládá zase zánět uší či bolesti zubů, i prořezávání prvních zoubků je většinou bolestivé.

Je třeba Beránky více hlídat. Zajímají je různé elektrospotřebiče, hořáky, ohně. Navíc se často nepoučí, i když se jim nějaký úraz stane, chtějí to vyzkoušet znovu. Hůře už je uhlídáte před jejich impulzivním jednáním či nerozumným chováním. Jakmile si něco „vezmou do hlavy“, jen těžko je přesvědčíte o opaku. Jakmile Beránkovi něco či někdo zkříží cestu či mu něco nevyjde, je vzteklý. Vztek ale netrvá dlouho a za chvíli malý vztekloun o ničem neví.

Jelikož jsou Berani velmi aktivní, jsou často i šikovní, rychleji se naučí chodit, mluvit. I ve škole jsou často úspěšní, jen je nesmíme nechat usnout na vavřínech. Musí být podněcováni ve všech oblastech, i v partnerských, jinak můžou brzy ztratit zájem. Nesmíte Beránky však do ničeho nutit nebo jim rozkazovat, pak budou lítat blesky.

Berani jsou opravdu tvrdí, působí tak i navenek, vevnitř se ale ukrývá citlivé srdíčko. Pro své blízké Berani udělají cokoliv, jsou také velice štědří. Pokud však někdo zhatí jejich plány nebo zraní jejich city, je s citlivostí a štědrostí vůči danému člověku konec.

Nejen ve školním období potřebuje Beran disciplínu a neustálé podněty. Můžete ho podnítit jemným nepatrným zapochybováním o jeho schopnostech, pak se v něm opět probudí jeho činorodost. Musí to být však citlivě, dejte pozor, abyste jej spíše neponížili nebo se nad ním nepovyšovali. Rozhodně nedávejte Beránkům za vzor jiné děti, nikdy nemůže být pečlivý jako Panna nebo systematický jako Kozoroh.

Velice skvěle působí na Berany také chvála. Potěší je a opět získají dostatek energie pro danou činnost. S chválou to ale nepřehánějte, nesmíte ji využívat jako způsob manipulace. Vše s mírou, Berany stačí jen lehce popíchnout.

Pokud nemá Beran dostatek podnětů k různorodým činnostem, je líný, povaluje se a vyhledává, co by podnikl. Někteří ho mohou nazvat jako zlobivé dítě, ale on nezlobí, jen se nudí.

Podporujte Berana co nejvíce ke studiu, i v dalších letech, na střední i vysoké škole. Důležitá je jeho podpora, jinak bude mít tendenci utéct ze studia. Třeba do zaměstnání, které několikrát vystřídá.

Jak už bylo zmíněno, Beran je vůdce. Přijde s novými nápady, začne novou hru, vymyslí plán na výlet, bude chtít objevovat nová místa apod. Pokud s ním někdo nesouhlasí, nebo mu nepřijde Beranův úžasný nápad tak skvělý, jeho srdíčko je zraněné. Je důležité Beránkovi projevit pochopení, obejmout ho a podpořit.

Berani milují dobrodružné filmy a romány, pohádky. Beraní dívka i v dospělosti čeká na svého rytíře a pokud ho nenajde v současném partnerovi, je schopna ho opustit i po několika letech a hledat dál.

Je důležité Berany vést k ohleduplnosti vůči ostatním lidem.

I když mají i v dospělosti Berani snové až dětinské představy, dokáží být velice praktičtí a technicky založení. Řízení auta se naučí rychle, poradí si sami i v domácnosti, pokud po ruce není osoba, která by jim pomohla. Starší Beránek si třeba sám usmaží vajíčka, i když to nikdy předtím nedělal.

Pokud Berani neznají z domova laskavost, pochopení nebo se zraní v lásce, mohou z nich vyrůst tiché, smutné ovečky anebo rváči. Berani jsou velmi netrpěliví a nemají příliš ochoty, dárky k Vánocům raději pečlivě uschovejte. I když Berani působí tvrdě, vyhněte se drsnému chování vůči nim, stejně tak jim nerozkazujte. Jen docílíte opaku, budou se k vám a k okolí chovat stejně tvrdě. Pokud se vám přece jen podaří Berana tímto způsobem pokořit, zničíte jeho vnitřní oheň, díky němuž je sám sebou. Proto své Beránky vychovávejte citlivě a moudře.

 

Máte doma malé Beránky? Jak se vám s nimi daří vycházet? Přemýšlely jste někdy o vlivu postavení hvězd na charakter a temperament vašeho dítěte? Budeme rády za jakékoliv vaše postřehy a náměty.

 

Zdroj: kniha Jak vychovávat děti podle hvězd / Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (44 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

beran je můj bratranec a sedí to přesně.

ivanka386, 31. 5. 2020, 22.13

No tak tomu říkám zajímavý článek. Já sama na charakteristiky různých znamení a znamení zvěrokruhu celkově moc nevěřila, ale poslední dobou si začínám všímat jak moc to opravdu sedí. Pravidelně dokonce sleduji i horoskopy, které mají tady https://www.astrohoroskop.cz/horoskop-2020 a opravdu se mi už několikrát stalo, že to, co mi bylo v horoskopu předpovězeno se vyplnilo.

Kikinka30, 13. 12. 2019, 18.45

Presne to sefi,mam doma maleho beranka,dablice,ale zabavim a jde to...

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 13.31

Tak to je přesné

slavuska

slavuska, 14. 1. 2018, 17.58

většina nesedí, nás beránek je spíš klidnej flegmatik, chodil pozdě, , žádnej aktivní rarášek

Mygara

Mygara, 6. 1. 2018, 7.12

něco na tom přeci jen bude

Fuga

Fuga, 6. 1. 2018, 6.36

něco sedí, něco ne na našeho dábl9ka

Aliisha

Aliisha, 2. 1. 2018, 20.56

Popravdě na tyhle věci moc nevěřím. Vychovávám tak, aby se z něj stal slušný člověk. I přesto si počkám na naše znamení.

Gumashka, 2. 1. 2018, 20.06

Já jsem narozena 21.4 a vím, že jsem býk nikoliv beran jak píšete v datumu(omlouvám se, knižku jsem nečetla,ale datum je do 20.4),jinak užasný článek a krásně napsané. Moje kamarádka je 16.4 a je beran..a jsem kamarádky přes 20 let. A přitom se tvrdí, že tyto dvě znamení se nesnesou... my si rozumíme a vždycky stojíme při sobě jak ve zlém tak v dobrém. A můj muž je Býk a jsou dny kdy po sobě řveme a jsou dny kdy se milujeme..ale asi stojí více na zemi než já...a kompromisy zvládame,ty jsou u nás důležité s komunikaci. A náš prcek ten je Váhy a ve dvou letech se dokaže ukázat jak mu to v jeho malé hlavičce šrotuje..na svůj věk bystréj..

patricia077

patricia077, 3. 1. 2018, 18.05

Manžel je také narozený 21.4. je býk tj pravda

LucieS

LucieS, 2. 1. 2018, 16.18

Já jsem beran, táta je lev a doteď se dokážeme tak zhádat.. prostě spolu často nedokážeme vyjít. No a s přítelem jsme dva berani, takže to je taky boj.. a dcera je střelec a už je pěkně živá

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů