Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: PANNA

zobrazeno 9972×

Vložil(a): Adrianita, 4. 1. 2018 12.49

Zemské znamení charakterizuje řád, pořádek, stabilita. Tito lidé bývají praktičtí, klidní a trpěliví, někdy mohou působit jako „pomalejší“, protože si musí nejprve uspořádat myšlenky, než je vysloví. Zatímco ohnivá energie má tendenci věci měnit, zemská se je naopak snaží uchovat. Znamení Panny charakterizuje čistota a pečlivost. Pro Pannu je velmi důležité vzdělání, i v oblasti hry. Jak tedy přistupovat k dětem ve znamení Panny?

Panna (21. 8.  - 23. 9.)

Znamení Panny charakterizuje čistota, která z nich přímo vyzařuje. Ať malá Panna proleze keřem nebo si hraje v blátě, pořád na okolí působí jako panenka vykoupaná v mléce. Čistota je jejich přirozená potřeba. Zvykněte si, že bude stále vyžadovat perfektně čisté prádlo a i boty, které má jen na zahradu, si neobuje, pokud jsou ušpiněné. Je to pravý opak Beránka, který se naopak ušpiní i na čisté podlaze a klidně si na sebe oblékne blátivé boty. Řád v případě Panny znamená, že se bude stále snažit uspořádávat sebe a své prostředí, bude k tomu často nabádat i své okolí. Tedy klidně se vysprchuje třikrát za den, vypere si v noci blůzku, aby ráno byla čistá, a bude stále uklízet a zkrášlovat své obydlí. Zaměřit by se však měla spíše na uspořádání sama sebe, aby předešla zdravotním a psychickým problémům.

Vnitřní živel Pannen je vzduch, který charakterizuje rozum, slovo, nervovou soustavu. Každé slovo, které Panně povíme, velmi pečlivě zvažují a promýšlí. Zlá slova na ně působí jako zemětřesení. Jejich nervová soustava je velmi citlivá a vnímavá. Velmi citlivě vnímá taky své tělo, každou bolest vnímá mnohem více než ostatní. Díky svému tělu a mimice snadno vyjádří své pocity. Díky tomu jsou Panny úspěšné baletky, gymnastky, herci či fotbalisti.

Když si představíme jako hmotu třeba hlínu, tak vzduch ji vysouší na jednotlivé částečky. Stejným způsobem to probíhá i v těle Panny. Dokáže svými myšlenkami oddělit každou část, detail, zapojí všechny smysly. Potom snadno cítí i malý zápach, vidí jakékoliv smítko, nečistotu.

S povahou Panny nebývají žádné větší problémy, je velmi klidná a milá, ale i hbitá a živá. Může působit stydlivě, protože bývá mlčenlivá, nad vším spíše přemýšlí. Ale jakmile je doma, rozpovídá se a není k zastavení. Občas může být náladová, rozhněvat se, ale za chvíli je opět klidná, není výbušná jako třeba Lev. Také se nenechá nakrmit čímkoliv, co jí nabídnete, velice totiž vnímá potřeby svého těla. Pokud zrovna potřebuje jablko, mrkev odmítne. Respektujte i tyto její potřeby a raději se vždy domluvte, co si dá k jídlu. Panna má ráda lehkou, snadno stravitelnou stravu bez výrazných chutí. Pokud ji však „nacpete“ kdečím, může mít zažívací potíže.

Velmi hezky se chová ke všem hračkám i svěřeným věcem. Nic nerozbíjí, spíše má tendenci věci spravovat, upravovat a uklízet. Velmi ráda se od útlého věku zapojí do domácích prací. Nejen že ráda napodobuje maminku jako většina batolat, ale úklid bere jako poslání, snaží se být pečlivá.

I ve škole je velmi důsledná, má skvělý vztah se spolužáky i učiteli. Avšak jakékoliv pokárání či kritiku nese velmi těžce. Na Pannu se musí velmi citlivě, jinak může ztratit chuť k učení, přípravě do školy či k chození do školy vůbec. Pokud nemá takovou možnost, onemocní. Tím, že Panna dobře a ráda napodobuje ostatní, může se uchytit v dramatickém kroužku či jiné kreativní činnosti. Stačí překonat nervozitu a stydlivost. Pokud ji na Panně ostatní poznají, snadno zpanikaří. Panna však není tichá za každé situace. Pokud se jí něco nelíbí nebo má potřebu vyjádřit svůj názor, umí se projevit a to dost nahlas. Pokud učitel udělá chybu zejména v matematice, fyzice a dalších přírodních vědách, Panna jej ráda opraví. Snaží se vše zjistit do hloubky a odpovědi na spoustu věcí hledá především v knihách.

Pro Pannu je velmi důležité vzdělání, i v oblasti hry. Proto je potěšíte praktickými a vzdělávacími hračkami. Fajn jsou různé stavebnice, šitíčka, sady pro chemiky, kuchyňky, dílny apod. Nejen malé Panny také rády a často čtou. Odmalinka jim předčítejte pohádky, později budou vyžadovat poučné příběhy a cestopisné knížky. A velmi rády si s vámi o knihách budou chtít povídat.

Panny neumí vždy vyjádřit své city, přesto velmi potřebují fyzický kontakt. Díky své vnímavosti poznají, že jste unavené, naštvané, proto se raději drží zpět a nepřijdou si pro pusinku ani objetí. Ve skutečnosti by ale velmi rády.

Panny mohou trpět méněcenností a nejistotou, často nevěří, že by mohly být zajímavé pro druhé pohlaví. Je třeba, abyste vašim dětem ve znamení Panny, dopřály nejen hodně fyzického kontaktu, ale i povzbuzení. Sami o sobě jsou velmi sebekritické, proto u nich spíše než pýcha hrozí pocit méněcennosti. Jakmile se vaše malá Panna začne zajímat o druhé pohlaví nebo si domů přivede kamaráda či kamarádku, nedělejte si z ní legraci ani ji nijak nepopichujte. Pokud u Panny dojde v období dospívání k citovému zranění, mohou se vyhýbat blízkým osobním kontaktům, a to i doma. Může například utíkat do práce. Bude také dodržovat velmi striktně denní rituály, od snídaně až po večeři. Vyžadovat bude také své soukromí, alespoň koutek sama pro sebe. Občas si potřebuje zalézt a být jen tak sama, aby uvolnila přecitlivělou nervovou soustavu. Učte již malou Pannu relaxovat a odpočívat, dopřejte ji dostatek času i prostoru.

Chcete-li naučit vaši Pannu fyzickému kontaktu a ohleduplnosti, která ji často může chybět, dopřejte jí se starat o malého bezbranného tvora. Nejlépe nějaké malé zvířátko, s kterým se může mazlit. Pokud však projeví zájem o mraveniště, i z toho může mít velký prospěch a radost.

Zdroj: kniha Jak vychovávat děti podle hvězd/ Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

panna je můj čtvrtý syn,tak uvidíme jak to bude

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 17.33

Panna je má spolužačka

L.janicka.l

L.janicka.l, 27. 1. 2018, 11.26

Tak me u syna sedi jen ta baletka a strava nic vic

Leen, 8. 1. 2018, 14.14

Velmi pěkné,něco sedí na dceru přesně,něco je spíše opak ,nechci vidět co bude pubertě.

Marusk

Marusk, 8. 1. 2018, 11.25

ta klidová povaha by seděla. A smysl pro pořádek také

nellys, 7. 1. 2018, 17.37

Tak jak střelec seděl na dceru úplně přesně, tak při začátku čtení jsem se musela podívat jestli jsem omylem neotevřela jiný článek. Široko daleko totiž neznám většího "čuníka" než je můj syn narozený ve znamení panny ze školky odchází komplet obalený bahnem a je mu to úplně putna ale stran kritiky je citlivý, to sedí a taky je to detailista. Jsem zvědavá na článek o vodnářích,to je nejstarší syn a já

editak, 6. 1. 2018, 20.38

jsem zvědavá, je to můj tříměsíční synek

pouzarovaj

pouzarovaj, 6. 1. 2018, 20.25

Tak doufám, že se to u dcery také někdy projeví..pořádkumilovnost, čistota, klid, rozum, apod. na ní teda vůbec nesedí

patricia077

patricia077, 6. 1. 2018, 9.05

Panna je kamarádka a je děsně perfekcionista

darzanka, 6. 1. 2018, 8.42

Jsem narozena ve znameni panny a krome toho uklidu a poradkumilovnosti to naprosto sedi

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů