Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: LEV

zobrazeno 15272×

Vložil(a): Adrianita, 2. 1. 2018 9.23

V úvodu, při obecné charakteristice znamení zvěrokruhu, jsme Lva zařadili mezi tzv. ohnivá znamení. V minulé části jsem vám přiblížila charakter a typ přístupu zejména k malým Beránkům, v tomto článku se zaměříme na Lvíčata.

Ohnivá znamení jsou charakteristická obrovskou energií, která je podporuje k činnosti. Pokud je ale energie až příliš, spaluje, tak jako oheň. Pokud se lidé narozeni v ohnivém znamení pro něco nadchnou, snaží se to prosadit, mají nejen energii, ale i sílu a velikou vůli. Pokud naopak něco není podle jejich představ, chovají se cholericky – výbušně.

Z minulého článku již víte, že každé znamení zvěrokruhu má nejen svůj vnější živel, ale jeho chování ovlivňuje i živel vnitřní. Ze Lva tedy také nepraská jen oheň, ale je vnitřně ovlivněn vzduchem, tedy rozumem, který ho usměrňuje. Pokud nejsou uplatněny jeho vůdcovské vlastnosti, cítí se chaoticky. Jestliže se hromadí oheň ve vzduchu, přijdou bouřky, hromy a blesky.

Lev (21.7. – 23.8.)

Pro Lvy je charakteristické velké množství energie. Již malá miminka hodně kopou nožičkama. Čím více, tím více energie mají. Energie je podněcována nejen ohněm (vůlí), ale i vzduchem (rozumem). Pro cokoliv se Lvíče nadchne, je středem jeho pozornosti, vloží do toho celou svoji osobnost. Je-li tedy něčím zaujaté, vyloženě září. Jsou to hravé a veselé osůbky. Na druhou stranu se Lev hodně prosazuje, poučuje druhé a snaží se je vést. Je to totiž Lev – král, který svým žárem podněcuje k činnosti i další lidi a sám tak získává novou energii. Má-li však energie příliš, spaluje a ničí. Ať již v životě dělá cokoliv, vždy nakonec zaujme vůdčí postavení.

Ve chvíli, kdy je Lvíče pro něco zapálené, je těžké ho přimět k jiné činnosti. Pokud ho symbolicky uhasíte velkým množstvím vody, bude se dusit. Nepoužívejte k výchově Lva křik, ponižování ani příkazy, už vůbec ne před druhými. Zanechá to v jeho duši šrámy mnohem více než u jiných znamení. Navíc u něj narazíte na odpor, vzdor a trucování. Raději buďte vlídní a snažte se nasměrovat Lva jinam tím, že si s ním promluvíte a navrhnete, co je pro něj nejspravedlivější. Lvi mají obrovský smysl pro spravedlnost. Spravedlivé je, aby i ostatní měli na něco nárok, k tomu Lvíčata veďte. Obejměte Lvíče, dejte mu spoustu lásky a taky času. Lvům trvá delší dobu, než se přeladí na něco jiného. Také se nesnažte potlačit jejich vůdcovské sklony, potlačili byste tím celou jejich osobnost. Raději využijte jejich energii k různým činnostem. Lvy stačí nasměrovat a lehce usměrňovat.

Není dobré Lvíče nutit do nějakých činností a držet je příliš zkrátka, potřebuje volnost. V opačném případě se oheň se vzduchem rozdmýchá a může vytvořit téměř třaskavinu. Lvi jsou cholerici, takže při nedostatku volnosti začnou trucovat, vztekat se, válet po zemi. Krocení Lvíčat musí být jemné. Při dlouhodobém trestání či nedostatku pozornosti si Lvíče bude pozornost hodně vynucovat, nebo se naopak stáhne do destruktivního jednání vůči sobě.

Lvíče si svým chováním přímo říká o pohlazení a pochvalu. Uvnitř je velmi nejisté a potřebuje si stále potvrzovat, že to, co dělá, je správně. Je mnohem aktivnější, odvážnější a víc riskuje. Po velkém výkonu potřebuje taky hodně odpočívat. Stejně jako lev v poušti po urputném lovu zaleze někam pod palmy. Ve chvílích odpočinku není dobré Lva nutit do jakékoliv činnosti, pak může zavrčet nebo zařvat. Snažte se ho pochopit a respektovat, na stranu druhou se jím nenechte zotročovat. Lev zase musí pochopit, že nikdo není jeho sluha, který bude kolem něj jen skákat, jak on píská.

Sebevědomé Lvíče je taky štědré, rádo se podělí o své hračky, kousek svačiny či půjčí kamarádovi peníze na něco dobrého.

Pokud si říkáte, že váš malý Lev takový vůbec není, že se tak neprosazuje, je plachý, ani se tolik nevzteká, může být jen potlačený. Nějakým traumatem z minulosti, které zapříčinil třeba někdo z rodiny nebo ve škole svým panovačným jednáním. Nebo nerespektující a přísnou výchovou, kdy bylo Lvíče často nuceno k nějakým činnostem, trestáno, posunuto na druhou kolej po příchodu dalších sourozenců apod. I takové Lvíče se potřebuje prosadit, být pochváleno, pomazleno, zkuste to napravit. Ušlápnuté může být jen na povrchu a dřív či později si začne pozornost vynucovat. Mít zpět veselé a vůdcovské Lvíče zabere nějaký čas, ale stojí za to na tom zapracovat.

Všichni kluci Lvíčci si rádi hrají na vojáky a rytíře, holčičky zase na princezny. Rády se budou oblékat, budou potřebovat krásné věci nejen na sebe. Stejně tak potřebuje holčička ve znamení Lva slyšet a vědět, že je hezká, jinak se časem vlivem nedůvěry sama v sebe může chovat i vyzývavě.

Vaše Lvíčata veďte k odpovědnosti za své činy. V domácnosti i na zahradě jim svěřte práci, která u nich vyvolá pocit důležitosti. Často se však Lvíčci mohou snažit vyhýbat nedůstojným pracím, jako je třeba čištění záchodu nebo sbíraní exkrementů po psovi. Chtějí-li, jsou Lvi velmi pečlivými studenty, ale často mají sklon k lenosti. Veďte je tedy k vytváření dobrých studijních návyků. Rádi vysvětlují spolužákům nesrozumitelnou látku, cítí se tak jako autority.

Dospívání Lvů je velmi bouřlivé, rádi se baví a celý živost si potřebují hrát. Budou mít proto rádi jakékoliv společenské akce.

Podporujte u vašeho Lvíčka odvahu a vůli, dejte mu najevo slovy i činy, že mu věříte. Jen tak se stane hrdý a silný. Také potřebuje dostatek prostoru pro realizaci svých myšlenek. Většinou vše zvládne perfektně vytvořit, zorganizovat, dotáhnout věci do konce a zároveň dovést na správnou cestu i ostatní. Každý večer vašemu dítku řekněte, jak si ho vážíte, máte ho rádi a obejměte ho. Potřebuje mít jistotu, že ho máte rádi.

Zdroj: Jak vychovávat děti podle hvězd / Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
4

Diskuze k této stránce (19 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

lva v rodině nemáme,tak netuším.

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 14.06

Moc to v tom nevidím

Gumashka, 10. 1. 2018, 14.30

Jak čtu tak na bráchu to vůbec nesedí a to je narozen 23.7. Spíš je zakřiknutý...a že by měl vůdčí schopnosti to v něm nevidím

Mygara

Mygara, 6. 1. 2018, 6.55

zajímavé počtení, ale spíše pro zábavu

Fuga

Fuga, 6. 1. 2018, 6.32

lva v okolí nemáme

L.janicka.l

L.janicka.l, 4. 1. 2018, 20.04

Lva mame v rodine a skoro nic nesedi

Damiette, 3. 1. 2018, 21.18

Zajímavý. Běžně je Lev až od 23.7., malej se narodil 21.7. takže by mě být ještě Rak. Ale podle toho co čtu - jasný Lev

nikolava, 3. 1. 2018, 19.53

Mám doma lva a dost to sedí

patricia077

patricia077, 3. 1. 2018, 18.03

Tak netrefa zatím berana lva ani střelce doma nemáme

snany, 3. 1. 2018, 13.16

Lvíče doma nemáme, naštěstí se nepoštěstilo letní dítě, neboť vedra špatně snáším, zase na druhou stranu, oslavy narozenin jsou v létě venku kouzelné. Sousedka je malý Lvíče a na ní některé věci docela sedí.

Eliška Kozlova, 5. 1. 2018, 22.09

Já mám všechny tři v létě (blížence, raka a lvici) a snad pokaždé bylo hrozný vedro a v den kdy jsem jela domů se buď hodně ochladilo, nebo lilo jako z konve S oslavami je to taky fajn, manžel je blíženec a já rak, takže paříme celé léto

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů