Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: BÝK

zobrazeno 10529×

Vložil(a): Adrianita, 3. 1. 2018 22.12

V předchozích třech dílech, kdy jsem psala o výchově dětí podle hvězd, jsme se zaměřili na ohnivá znamení. Dnes budeme pokračovat znameními zemskými. Mezi zemská znamení patří Býk, Panna a Kozoroh. Zemské znamení charakterizuje řád, pořádek, stabilita. Tito lidé bývají praktičtí, klidní a trpěliví, někdy mohou působit jako „pomalejší“, protože si musí nejprve uspořádat myšlenky, než je vysloví. Zatímco ohnivá energie má tendenci věci měnit, zemská se je naopak snaží uchovat.

Býk (21.4. – 23.5.)

Zemské znamení Býka představuje nějakou hmotu, představte si kámen nebo třeba skálu, se kterou ani přes veškeré úsilí nehnete. Stejně tak je to i s Býčkem. Nemá rád změny, obzvlášť ty nečekané, do ničeho se nenechá nutit, ani po dobrém, ani po zlém. Pokud se o to pokusíte, může být dlouho klidný. Pak vám ale svým křikem dá najevo, že se mu něco nelíbí, a to už v peřince.

Býci rádi soutěží, můžete na ně jít právě přes soutěživost, „kdo se dřív oblékne, kdo bude první ve vaně apod.“. Kromě soutěží mají velmi rádi jídlo, a pokud jim dopřejeme, nač mají chuť, mohou se snadno zakulatit. Představte si býka na pastvině, jak přežvykuje. Dokáže u toho nerušeně vydržet hodiny, často do doby, než jej vyruší nějaká změna, pak se z klidného býka stává neřízená střela. Na každou změnu se proto snažte vašeho Býčka pokud možno dostatečně a s předstihem připravit. Vždy k nim ale promlouvejte laskavě a v klidu. Pro jarní znamení, tedy i pro Býka, je vnitřní živel voda. Přestože se navenek zdají pevní jako skála, uvnitř jsou velmi citliví. Pokud si získají něčí důvěru, jsou přítulní, klidní a spokojení. Kluci ve znamení Býka jsou často pořádní muži s dobrým srdcem a smyslem pro humor.

Býk je velmi stálý, málokdy jej něco rozhodí, nemá návaly vzteku. Jeho energie je také stálá. Nerad se předvádí, raději si hledí svých věcí, v pravý okamžik přijde za vámi mezi ostatní včas. Občas však může být vzdorovitý nebo tvrdohlavý, v dospívání spíše plachý a stydlivý.

Pokud budete respektovat Býčí osobnost, budete se mít velmi dobře. Jakmile však ve vaší výchově převládne „tvrdá ruka“, křik, nátlak, ponižování apod., nahromadí se ve vašem Býčkovi energie, jakou známe u býka v aréně. Býci vychovávaní velmi tvrdě jsou často tišší, nevraživí až krutí. Skutečný Býk však nikdy neubližuje schválně, proto na něj raději jděte s láskou, mazlete se s ním, dávejte si pusinky a buďte na něj klidní a citliví, rád vám to oplatí. Potíže s malým Býčkem může mít ohnivá povaha maminky či tatínka Lva, ale i oni se mohou rozumně domluvit.

Nejen Býci, ale i ostatní znamení, reagují na logické a rozumné argumenty. Pokud od nich cokoliv očekáváme, vynechme tedy argumenty typu „protože jsem to řekla, musí se to, aby ses měl čemu divit apod.“. Jednodušší je vše rozumně vysvětlit, než se zbytečně přít. Ušetříte si s tím spoustu času i nervů.

Býček slyší na všelijaké smyslové prožitky, nejen na dobré jídlo. Rád se schoulí do vaší měkké náruče, vychutná si teplou koupel, měkké pyžámko s medvídkem. Má rád sladění barev a materiálů, své oblečení si bude vybírat rád sám. Jeho pokojíček raději než sytou červenou a oranžovou barvou vymalujte pastelovými barvami, růžovou, odstíny modré.

Podobně je Býk velmi vnímavý na zvuky. Velký hluk a nepříjemné zvuky u něj vyvolávají nepříjemné pocity. Naopak má rád hudbu, zpěv, často má hudební talent. Zpívejte Býčkům už odmalinka a podporujte je nejen ve zpěvu, ale i ve hře na hudební nástroj. Ať si zkusí, který jim bude nejvíce vyhovovat a bude je bavit. Stejně nadaní jsou Býčci i v kreslení a tvoření. Často v tvorbě vyjádří své pocity. Stejně tak jej tedy podporujte v kreativní činnosti a vezměte je často do přírody. Nejpřirozenější hmota pro Býka je hlína, rád si však hraje i s dalšími přírodními materiály, v útlém věku si klidně vypěstuje svůj první salát. Zkrátka, do čeho se Býk vrhne, u toho dlouho setrvá.

Jakmile je Býk školou povinný, zpravidla bývá pilný, soustředěný a výklad ho dokáže zaujmout. Pokud však není postavení jeho planet v disharmonii. Zkoušky zvládá bez potíží, svědomitě se totiž připravuje. Může působit pomalejším dojmem, ale to hlavně proto, že si vše důkladně promyslí, je málomluvný. Hodně upovídaní Býci mají většinou planetu Merkur v Blížencích či Beranu. Při skupinové činnosti si učitelé opět vyberou Býka, je rozumný a praktický.

V období dospívání Býci sní více než ostatní. Neodpírejte mu jídlo, ale dohlédněte na kvalitu a složení jídelníčku, jinak je schopný sníst celou kachnu. Potřebuje totiž sílu pro svou mohutnou postavu. V tomto období jsou Býci často neohrabaní, takže cokoliv snadno rozbijí nebo třeba prasknou.

Jakmile Býci dospějí, opět se přitulí do maminčiny něžné náruče, nikdy nezapomenou na vaše narozeniny a budete mít u nich doma vždy dveře otevřené.

Zdroj: kniha Jak vychovávat děti podle hvězd/ Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

býk je můj druhorozený syn,tchýně a můj táta a každý jsou jiní.

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 14.24

S býky mám četné zkušenosti

NiFee

NiFee, 7. 1. 2018, 20.05

uplna blbosť ani som to nedočítala, lebo to vobec nesedí. a Celkoho znamenia su hovadina

Mygara

Mygara, 6. 1. 2018, 6.57

býk je můj bratr a syn

Fuga

Fuga, 6. 1. 2018, 6.38

býků máme doma habaděj

Zdeňka S., 5. 1. 2018, 12.21

Býka zatím v rodině žádného nemáme

Lenička, 4. 1. 2018, 15.32

Moc pěkné na pár maličkostí to sedí.

Alexis01, 4. 1. 2018, 15.04

Krásně to sedí já jsem býk a můj manžel taky. Těším se na štíra a blížence to jsou děti

Lipi4, 4. 1. 2018, 22.46

U nás je to stejné ... též je můj partner býk

darzanka, 4. 1. 2018, 14.58

Jednoho býčka letos čekáme, až nám ho donese čáp. Tak jsem zvědavá, jak to bude sedět:)

dasza, 4. 1. 2018, 13.31

Mam doma jednoho byka a musela sem se smat....jak je to skoro cely mimo;))

NiFee

NiFee, 7. 1. 2018, 20.06

u nás tiež tak uplne mimo

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů