Barbora Poláková o prvních týdnech s dcerou

zobrazeno 9281×

Vložil(a): Alexandra, 16. 11. 2015 17.48

Po zveřejnění rozhovoru o narození holčičky jménem Ronja (Barbora Poláková a Pavel Liška) nám přišla spousta moc krásných gratulací, podpory a dotazů. Všechny jsem je poctivě zpracovala a předala novopečeným rodičům. Některé dotazy se opakovaly, tak jich pár vybíráme a Bára opět exkluzivně pro náš web ProMaminky.cz odpovídá.

Rozhovor: exkluzivně pro ProMaminky.cz / Foto: ProMaminky.cz

Na úvod vám ještě obě děkujeme za milé zprávy v souvislosti s odvysíláním Tajemství našeho rodu na ČT1. Potěšily nás vaše emotivní, pozitivní a nadšené reakce! A teď už ke slíbenému rozhovoru...

 

Saša: Baru, tak už máš nějakou dobu po šestinedělí. Co Ronja? Jak se jí líbí tady na světě s námi?

Bára: Ronja se pořád usmívá. V noci spí a ve dne pozoruje svět. Chodíme hodně na procházky. Myslím, že si začíná na život tady s námi zvykat s radostí..

 

Saša: Máte nějaké společné rituály? Držíte si už nějaký rytmus, nebo necháváš na ní, kdy chce jíst, spinkat, chovat, pozorovat? 

Bára: No, když jsem to na začátku všechno dělala tak nějak zmatečně, tak občas plakala. Od té doby, co jsem byla asi týden u našich rodičů a s mamkou jsme vytvořily rytmus, je to uplná pohodička. Tedy tím rytmem myslím vlastně jen procházku zhruba ve stejnou dobu a koupání večer, taky ve stejnou dobu. Neberu koupání tak, jako že jí musíme mýt… ona přece není umazaná. Ale snažíme se jí z toho vždycky udělat zážitek. Střídáme vaničku naležato, pak takovou tu, jak v ní celá stojí a zrovna dneska jsme vyzkoušeli koupat i ve velké vaně, společně se mnou. To bylo moc krásný, připomnělo mi to porod, když mi jí přiložili na holý hrudník. Myslím, že tenhle kontakt je hrozně důležitý. Ale tedy je fakt, že ve velké vaně jde miminko koupat jen ve dvou. Sama bych se do toho určitě nepouštěla! A mám pocit, že vždy už ví, že bude koupání přicházet, protože i když třeba zrovna pláče a já začnu napouštět vodu do vaničky, začne se usmívat.

 

Saša: Na minulé fotce jsme vás viděli s Pavlem na procházce s kočárkem. Některé naše maminky zajímá, jak se díváš na nošení dětí? Budete Ronju také nosit? 

Bára: Ráda bych. Ale zatím je taková křehounká, nedrží ještě úplně hlavičku, ještě je na mě brzy. A taky je venku zima, tak se to musím teprv všechno naučit. Doma už jsem zkoušela šátek a jedno nosítko, ale nelíbilo se jí to. Tak ještě uvidím. Ona má ráda, když jen tak leží a pozoruje. Často jí uspáváme v košíčku na kolečkách nebo v sedáčku, kterému říkáme trůn. Nebo v té houpačce, co mám od tebe (hacka). Jo ještě zbožňuje koupelnu.. možná to souvisí s tím, jak se ráda koupe. To zas říkáme, že jdem do salónu. Strašně ráda se přebaluje, nechává si stříhat a pilovat nehty, mazat a tak různě. Někdy tam spolu jsme třeba hodinu a půl a to je uplně štastná a já si to taky užívám.

 

Saša: A co látkování? Používáš látkové plenky, nebo jednorázovky, .. nebo snad bezplenkovou metodu?

Bára: Snažíme se teď o bezplenkovku, ale zatím se to podařilo jen párkrát. Je to náročný, ale zkoušíme a nevzdáváme to. Možná to chce čas a až se naučím dobře nosit, bude to taky snažší, že budem pořád u sebe. Momentálně vybíráme nejlepší sérii látkových plenek. Chceme najít ty nejpraktičtější, co nám budou nejvíc vyhovovat a uvidíme.

 

Saša: A na závěr ještě jeden hodně frekventovaný dotaz. Vím, že si hlídáte s Pavlem hodně své soukromí a Ronju nechcete moc ukazovat. Tak alespoň našim maminkám prozraď, komu je Ronja podobná?

Bára: Pusinku má po Pavlovi, ale jinak z fotek vypadá podobně jako já a taťka, když jsme byli miminka..

Saša: ... já doplňuju, že Ronja je moc krásná holčička. :)

 

Pokud se chcete Barbory Polákové na něco zeptat, napište nám přes KONTAKTNÍ FORMULÁŘ. Otázky jí předáme a jakmile si vyšetří trochu času, zase vám tu na ně odpoví.

Minulý rozhovor o tom, probíhal porod a kdo byl Barboře Polákové oporou, najdete ZDE.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
11

Diskuze k této stránce (21 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

super rozhovor

Minnie, 16. 9. 2020, 16.42

Parádní rozhovor to už ani není pravda

Žofinka

Žofinka, 28. 6. 2018, 21.15

Vůbec se nedivím, že na začátku byl mírný chaos:-)

Zdeňka S., 30. 5. 2018, 10.52

Moc hezký rozhovor, Bára je skvělá , mám ji moc ráda i její písničky

Mygara

Mygara, 21. 3. 2017, 18.28

ZROVNA JEM ČETLA, ŽE SE JÍ NARODILA DRUHÁ HOLČIČKA, GRATULUJI

Fuga

Fuga, 12. 2. 2017, 16.08

přeji hodně štěstí a zdraví i druhéhu prďolkovi

Aliisha

Aliisha, 31. 12. 2016, 16.04

Ronja bude krásná a nadaná po rodičích. Bára je určitě skvělá máma.

Rulficka48

Rulficka48, 28. 10. 2016, 12.35

A za pár měsíců se bude radovat z dalšího člena rodiny

Jamu, 25. 10. 2016, 22.16

Urcite to bude krasna holcicka s krasnyma ocima. Nase miminko vic probreci nez se nasmeje.Strasne nas trapi brisko,ze uz nevim jak mu pomoct:(

Blankasiro, 13. 8. 2016, 8.15

Je vidět, že když je v pohodě maminka, odráží se to i na povaze miminka

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů