Řevnický rodinný festival Hravě a zdravě

zobrazeno 3051×

Vložil(a): Malyna, 26. 8. 2016 15.37

Veřejná tančírna, komunitní stůl nebo rodinná hra. Řevnice v sobotu 3. září přivítaly druhý ročník festivalu Hravě a zdravě. O jeho letošní podobě jsem si před festivalem povídala s Marií Hrdou (o. s. Náruč) a Kateřinou Plzákovou (RC Leťánek), které za podpory města Řevnice festival zorganizovaly. S námi, maminkami z ProMaminky.cz jste se na této akci také mohly potkat a třeba něco vyhrát. Prohlédněte si fotky i jména výherců.

Renata: Co si máme pod názvem festivalu Hravě a zdravě představit?

Marie a Kateřina: Název festivalu by měl podle našich představ v každém evokovat lehkost, pohodu, nespoutanost, a zábavu. Měl by ideálně vykouzlit úsměv na rtech každému, kdo o něm mluví, píše nebo čte. Prvotní myšlenka je svázaná s jakousi exhibicí všech kroužků, spolků, organizací a podnikatelů v Řevnicích. Spojovacím prvkem všeho toho je trh na náměstí, do kterého se letos přihlásilo a zapojilo více než 90 jak profesionálních tak i amatérských výrobců a producentů převážně gastronomického charakteru z širokého okolí. Velmi nás ale těší, že mezi těmi, kdo se aktivně zapojí je i například místní základní škola, základní umělecká škola, zdravotnické zařízení a mnohé další instituce.

Renata: Pro koho je festival určen?

Marie a Kateřina: Ač to bude působit možná nadneseně, věříme, že se nám podařilo stvořit festival opravdu pro každého. Což je snem každého organizátora. V programu je zahrnuto několik vystoupení nejmenších i starších dětí, divadelní představení místních ochotníků, prezentovat se bude SOKOL, univerzita třetího věku – a to je jen slabý výčet několika bodů programu, které svědčí o tom, že každý si zde může najít to své. A to bylo přesně našim cílem.

Renata: První ročník festivalu měl velký úspěch. Jaký je program festivalu a co nám nesmí uniknout?

Marie a Kateřina: Velmi nás úspěch potěšil a to nám dodalo potřebnou energii a sílu pustit se do organizace ročníku druhého. Program je velmi pestrý a nabitý. Kromě zmiňovaných prezentací organizací je potřeba zmínit Rodinnou hru. Ta provede všechny zájemce zábavnou formou po stanovištích na různých místech Řevnic. Na konci dne potom proběhne losování ze všech zúčastněných o hodnotné ceny. Těšíme se také na pokus o překonání rekordu v délce přinesených domácích štrúdlů. Loňská míra atakovala 8 metrů a pevně věříme, že letos překonáme desetimetrovou hranici.

Renata: Jaké novinky jste připravily pro druhý ročník festivalu?

Marie a Kateřina: Přidaly jsme jich letos několik. Jednou z nich  z nich je projekt TANČÍRNA. Chceme roztančit  a rozpohybovat náměstí, odbourat případný stud a předsudky návštěvníků a alespoň na jeden den přesvědčit všechny přítomné o tom, že tanec je hravý i zdravý. Nechali jsme si pro tuto příležitost nainstalovat pod pódiem mobilní taneční parket pro všechny. Další novinkou je KOMUNITNÍ STŮL. Sestavíme a spojíme několik lavic a stolů kolem kašny uprostřed náměstí a budeme hosty pobízet, aby neváhali, sedli si s jídlem zakoupeným u některého ze stánků a sdíleli dobroty, pohodu, i radost z tohoto dne s ostatními, klidně cizími lidmi. Mottem letošního festivalu je: „Neobědvejte dnes doma, pojďme se najíst společně!“

Renata: V rámci akce proběhne Den bez aut, co tím myslíte?

Marie a Kateřina: Oba dva ročníky podpořilo město Řevnice jak finančně, tak organizací mezinárodně uznávané akce Den bez aut. Náměstí se uzavře pro všechna motorová vozidla a to dává jednak velkou svobodu všem návštěvníkům, tak nám, organizátorům, mnohem větší prostor pro více stánků, workshopů a vůbec pro využití celého náměstí. Jsme rády, že na festivalu budete i vy, maminky z tohoto webu ProMaminky.cz a že díky vám budou mít přítomné maminky na akci zázemí pro přebalování a kojení dětí. Objízdné trasy jsou výborně značeny a nikoho tak průjezd Řevnicemi ten den nezbrzdí.

Renata: Kdo stojí za realizací festivalu?

Marie a Kateřina: Akci organizuje spolek Náruč, který zaměstnává osoby s mentálním postižením a duševním onemocněním (kavárna Modrý domeček) spolu s rodinným centrem Leťánek za podpory města Řevnice.

Renata: Proč by měli lidé na festival přijít?

Marie a Kateřina: Festival má velmi pestrý program. Žánrově se nijak nevymezujeme. Jsme si jisti, že si zde každý najde to své. Nejsme striktně ideově omezení, takže i příznivci ne úplně zdravého životního stylu si zde najdou svůj koutek a odejdou spokojení. A proto máme svůj hravý a zdravý festival rádi. Každý návštěvník je zde vítán. Ať už z Řevnic a okolí, z Prahy nebo třeba z Olomouce. Chceme lidi bavit a zpříjemnit jim první zářijovou sobotu a to je našim hlavním cílem a posláním. Přijďte sami a přesvědčte se!

Další informace o festivalu najdete na facebookové události HRAVĚ a ZDRAVĚ nebo na www.letanek.cz.


Jsme moc rády, že jsme se zúčastnily rodinného festivalu Hravě a zdravě v Řevnicích. Nejenže i my smýšlíme hravě a zdravě, ale na této akci byla velká pohoda, což je cítit i z přiložených fotek.

Vytvořily jsme spolu s naší novinkou - webem www.Kroužkuj.cz pro maminky zázemí pro přebalování a kojení těch nejmenších, ale přišli si u nás na své i starší děti, kterých jsme měly neustále plný stánek i tatínkové, kteří vnesli do našeho "maminkovského" prostředí tu správně vyrovnanou atmosféru. 

Děti i dospělí si pohráli s postavičkami z loutkového divadla (pozor - brzy je budeme mít i ve Věrnostním programu), jako vždy jsme na stánku měly houpací prkno, téměř po celou dobu obsazené Drumben bubínky (a taburety v jednom), přítomné děti i dospělí nám zase trochu víc "ošlapali" kořenový koberec RootyRug.. no zkrátka to byla skvělá akce.

Všichni mohli soutěžit o deset moc pěkných dárků (stavebnice, knížky, BIO kosmetika, ..) a tady jsou jména výherců:
1.Pěnová stavebnice Millaminis (pro nejmenší) – Zahrada / Petra Barcůchová
2.Dřevěná stavebnice Mindok (4 úrovně náročnosti) - Den a noc / Radka Mondoková
3.Logická hra Mindok (5 – 99 let) – Piráti, schovej a najdi / Andrea Vondřichová
4.Knížka Ovečka Shaun cestuje kolem světa / Valerie Šimková
5.Knížka Ovečka Shaun jede na dovolenou / Hana Vorlová
6.Relaxační omalovánky pro dospělé (pro chvíle pohody) / Tereza Gasperotti
7.Knížka S láskou i rozumem (emoční inteligence ve výchově) / Eva Nolčová
8.Balíček Weleda pro těhotné (pěstící olej na strie, olej na masáž hráze) / Monika Vosáhlová
9.Seminář Jógy pro nastávající maminky (BabYoga Praha) / Zuzana Ríhová
10.Balíček Weleda pro kojící maminky a miminka (olej na masáž bříška kojence, BIO kojící čaj) / Iveta Matoušková

Všem přítomným, včetně ostatních partnerů, kteří byli na této akci (a že jich tam bla spousta moc fajn), děkujeme za pohodu a úsměvy 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

70dandule70, 13. 3. 2021, 18.50

Moc hezké a překrásné akce tam jsou.

Minnie, 15. 1. 2021, 19.57

Krásná akce.

určitě to byla nádhera

Žofinka

Žofinka, 23. 6. 2018, 10.15

Určitě to byla povedená akce

Zdeňka S., 27. 5. 2018, 8.19

Snad se nám některý rok podaří zúčastnit

mckvak, 10. 7. 2017, 12.23

Super

Mygara

Mygara, 20. 3. 2017, 9.58

musela to být velká zábava

Fuga

Fuga, 15. 2. 2017, 15.19

musela to být krása a v Řevnicích mám znamou, tak jsme se tam mohly potkat, kdybych o tom věděla

jitka46

jitka46, 27. 8. 2016, 23.31

Podle fotek to musí být úžasné.

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 27. 8. 2016, 22.06

To vypadá velice zajímavě, ale je to pro nás daleko ...

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů