CAPARD konference - Vychovávejme své dítě aktivně

zobrazeno 1843×

Vložil(a): Alexandra, 27. 6. 2016 12.45

Konference pro všechny chytré rodiče s názvem "Vychovávejme své dítě aktivně, věnujme mu přítomný okamžik" byla určena všem rodičům (pedagog. MŠ, mateřská centra, kluby...), kteří se zajímají o aktivní rozvoj svých dětí. Letošní konference se zaměřila na motoriku, sluchový rozvoj, emoce a obecně rodinné štěstí (šťastný rodič = šťastné dítě). Konferenci pořádala Česká asociace pro aktivní rozvoj dětí (CAPARD).

Co na konferenci zaznělo a proběhlo?

- Úvodní slovo herečky Jany Bernáškové a šéfa Capardu Ing. Martina Chalupského

- Duel Mudr. Zuzana Ludvíková x Mgr. Ivana Vlková (aktivní versus pasivní příjem informací – jak se projeví v dětském mozku - jaké nese následky, tady je to hodně o problematice technologií - tablety, mobily, ale také o dalších věcech, které dětem chybí - např. pohyb....rodiče ráno odvezou/přivezou do školky autem...)

- Motorický rozvoj (tipy a triky v domácím prostředí – Eva Kiedroňová a Mudr. Věra Kleplová) aneb všichni se dívají jaké odborné pomůcky koupit a přitom stačí obyč věci, co máme doma. 

- Zahraniční host - Patty Hannan, USA (autorka projektu Play Wisely - založeno v USA, běží i v ČR), o nejnovějších poznatcích k rozvoji dětí z vědeckého i akademického prostředí.

- PhDr. Marek Herman (téma Most důvěry a Přírodní kříž) - autor knihy Najdi si svého marťana

- Dítě není malý dospělý (emoce se dříve neprojevovaly vůbec a dnes "nezřízeně"? kde je zlatá střední cesta a proč je to důležité - Mgr. Iva Procházková, Mgr. Hana Krejsová) 

- Moudrá výchova v rodině (Projekt Celé Česko čte dětem, Mgr. Eva Katrušáková)

- Začít musíte u sebe – projekt (Ne)gramotný rodič (Mgr. Lucie Königová)

- Certifikace Capard a předání prvních ocenění konkrétním produktům (víte, že Capard certifikuje produkty/projekty a dává tak maminkám vědět, které produkty a proč jsou vhodné pro rozvoj dětí?) 

- Křest pracovního sešitu Vizuomotorika (autorka speciální pedagožka Mgr. Ivana Vlková má díky své praxi velmi dobrý přehled v tom, v čem se děti plošně zhoršují a vizuomotorika je jedním z nich) - Přečtěte si rozhovor s Mgr. Ivanou Vlkovou o vizuomotorických listech.

 

ProMaminky.cz na konferenci CAPARD

Opět jsme pro maminky a jejich děti vytvořily zázemí, protože bez dětí to prostě není ono :) Ne vždycky se nám podaří (nebo chce) dát děti někam na hlídání.

Proto jsme zajistily v malém kinosále koutek pro děti i s hlídáním. Děti si to náramně užily, maminky zde mohly i nakojit a samozřejmostí byl prostor pro přebalování i s využitím ekologických jednorázových plenek Beaming Baby, které máte možnost vyměnit za své pampelišky i ve Věrnostním programu, v kategorii Dětská kosmetika

Společně s naším partnerem Koloniál.cz jsme pro návštěvníky zajistili také občerstvení (ovoce, zeleninu, nápoje, pečivo atd.) a vy můžete využít 300 Kč poukaz na nákup na Koloniál.cz za své pampelišky

 

Pokud jste přišly na konferenci přes nás, měly zjste 20% slevu. Stačilo uvést v registraci do slevového kódu text: PROMAMINKY2016.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
2

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 20. 6. 2023, 8.26

Podle mě jsou tohle přesně ty akce, které jsou potřeba a s firmou https://www.kc-greenpoint.cz/konferencni-prostory bych hned šla a zařizovala pronájem konferenčních prostor v Praze pro to, aby se jejich vědomosti a služby dostali k co největšímu počtu lidí. Byla jsem na jejich konferenci dvakrát a vždycky to byl fakt super obohacující zážitek. Mimochodem je to fajn i pro lidi, kteří zatím vlastní děti nemají. Štěstí totiž přeje připraveným.

70dandule70, 13. 3. 2021, 18.52

Krásná a zajímavá akce.

hodně zajímavá akce

Minnie, 2. 1. 2021, 13.54

Velmi zajimavé.

Zdeňka S., 27. 5. 2018, 8.11

Hodně zajímavá témata, určitě skvělá akce

mckvak, 24. 7. 2017, 17.07

Super

Mygara

Mygara, 20. 3. 2017, 11.48

zajímavé místo na konferenci

Fuga

Fuga, 14. 2. 2017, 14.24

to byl určitě zážitek, a jen tak pro zasmání, nejdříve jsem četla název asociace jako capart

Zuzka Čtvrtečková, 1. 8. 2016, 21.27

Letos jsme ty zajímavé akce prostě nestihli, chjo

jitka46

jitka46, 18. 7. 2016, 22.57

ten název zní úplně jako capart, že?

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů