Karin Boušková (Karin Boušková)

Karin Boušková, 13. 3. 2016, 15.57

doma synovi čtu, hrajeme pexeso, rád maluje, vybarvuje, učí se rád básničky, zpívá

kateřina novotná (katuš)

katuš, 13. 3. 2016, 9.24

Od malicka si s malym povidame,hrajeme si s naucnyma hrackama,zpivame basnicky a ucime se rizne posunky.v knizkach si ukazujeme zviratka a barvicky.ke nam rok,moc toho jeste nenamluvime ale zviratka miluje.

Lucie Ošlejšková (Lucinka1105)

Lucinka1105, 13. 3. 2016, 7.17

Cteme,malujeme steteckem a vodovymi varvami,hrajeme pexeso...je toho velka spousta

Karolína Zacharová (kajca)

kajca, 12. 3. 2016, 22.08

Syn sa velmi rád hojdal a popritom som mu vzdy vravela vela básniciek,spievala som mu,vzdy vsetko komentovala.Velmi má rád knihy,príbehy,vsetko ho zaujíma.V skolke chodí do logického krúzku,vzdy ho chvália.

rennfri

rennfri, 12. 3. 2016, 21.24

se synem (2,5r) si čteme, zpíváme, zkoušíme různé montessori aktivity, jak to mé nervy dovolí snažím se ho zapojovat do běžných domácích činností... zároveň si ale myslím, že čím jsou děti starší tím víc by měly být schopné si i najít aktivity samy, aby jim rodič nestál jen za zadkem a nebavil je

Petra Önder (petrao)

petrao, 12. 3. 2016, 19.08

Porovnáváme zvířátka v knížkách, máme speciální puzzle do vany takže se zabaví skládáním i při koupání, osvědčila se také klasická hra se zasouvání různých tvarů do stejně tvarovaných otvorů

renata Singh (benca)

benca, 11. 3. 2016, 23.21

vsetok svoj volny cas venujem vylucne dcere, chodime spolu na detske koncerty, divadielka, rozne akcie pre deti od kutikov az po rozne akcie, kde su hlavne tvorive dielnicky, samozrejme aj doma sme navliekali goralky, spolu akoze varime, umyvame kupelnu, do vsetkeho ju zapajam a pomaha mi, ma z toho radost,modelujeme z plasteliny, citame knizky, pozerame rozpravky, hrame sa na povolania, tvorime rozne veci napr hracky z kartonov

Jaaaaba

Jaaaaba, 11. 3. 2016, 20.41

Asi jako všichni rodiče i my jsme začali ukazováním a popisováním hraček a obrázků v dětských knížkách. Když už dcerka hezky vnímala okolí a začala používat první slova, snažila jsem se venku i doma název konkrétní věci několikrát zopakovat. Teď jsou dceři dva roky a je krásně vidět, jak všechny informace kolem sebe nasává, jak je schopná si zapamatovat i drobnosti, které člověk řekne mimochodem. Snažím se přirozeně střídat různé činnosti, aby to nebyla nuda pro mne, ale ani pro ní. Takže někdy trávíme víc času venku, jindy uvnitř - ať už doma, na návštěvě, nebo třeba v knihovně. Občas tvoříme barvičkami nebo lepíme, stavíme z Lega a kostek, jindy mi pomáhá při pečení apod. Do toho všeho se dá dobře zamíchat učení čísel, procvičování barev, říkanek, písniček ... Nejlepší škola, je ale podle mě občasná změna prostředí - po víkendu u známých či prarodičů si vždycky u dcery všimnu nových dovedností, slovní zásoby apod.

Lucie Chlumecka (louskacek2)

louskacek2, 11. 3. 2016, 19.46

Snažila jsem se dceři čist a prohlížet s ni knížky jakmile byla schopna chvilku vydržet. Dale jsme rozvíjeli hrou puzzle od lehčích az po těžké, pexeso, postřehove hry, ruzne skládačky atd. Má logické myšlení takže ji baví vse u čeho musí přemýšlet.

Renata Bártová (Beruska89)

Beruska89, 11. 3. 2016, 19.36

Logicke mysleni se u deti vyviji podle me od chvile,kdy se zacinaji zajimat o veci kolem sebe.V zacatku,kdy uchopuji ruzne hracky.Zajimaji se o to,co s temi hrackami mohou delat.Osahavaji ruzne tvary veci.Vse davaji do pusy.Casem zkouseji drzet pastelky a jen tak delaji ruzne cary na papir.Uz i tim,ze opakuji ruzna slova,kdyz se uci mluvit rozvijeji mysleni,aby pochopily,co slova,ktera rikame znamenaji.Dcera ma rada puzzle a pexeso.Uz dokaze take s nami hrat napr. clovece nezlob se.Porad ty nase deti ucime dovednostem,u kterych musi premyslet,jak deti,tak i my dospeli.