Lucie Chlumecka (louskacek2)

louskacek2, 28. 11. 2015, 22.03

Me se ,,neznalci,, vice libi nositka. Prijdou mi na obsluhu jednodussi pro zacatecniky. Ale nejdu do toho a maminkam co deti takto nosi moc fandim a vzdy obdivuji. Hlavne nedat na predpotopni nazory:-)

Lenka Parýzková (LenčaPar)

LenčaPar, 28. 11. 2015, 21.50

Nosila jsem malého do cca 3/4 roku a to jak v šátku, tak v nosítku, šátek byl pohodlnější pro mimi a nosítko pak už pro větší, alespoň tedy dle mě, nejlepší by bylo, najít si kamarádku, která praktikuje ať jeden či druhý způsob a odzkoušet si to

Andrea Barešová (prubnihracku)

prubnihracku, 28. 11. 2015, 21.12

Myslím, že se to nedá takto jednoduše porovnat. Každému - rodiči i dítěti - vyhovuje něco jiného. Závisí také na věku (i váze) dítěte. Já sama za sebe mám raději nosítko, ale jen proto, že je to mnohem jednodušší a rychlejší než vázání šátku, na které si nepřipadám dost šikovná Šátků i nosítek je pak hodně druhů a zase, každému sedí něco jiného. Nejlepší je, moci si to vyzkoušet. V šátku se dá nosit od narození, nosítka pro nejmenší jsou nejlepší asi také šátková, i když třeba Manduca má integrovanou novorozeneckou vložku a podle výrobce v ní lze nosit už od 3,5 kg. Nícméně u klasických nosítek se doporučuje začít spíše až kolem čtvrtého měsíce (občasné a krátkodobé nošení je určitě možné i s mladšími dětmi).