Eva Hroudová (mckvak)

mckvak, 6. 10. 2015, 14.14

Tohle je u nas taky v reseni, mala ma pul roku a nas tatka by si predstavoval jeste aspon dve deti, s cimz ja jsem teda na stiru, nejradsi bych mela jen jedno, ale vim ze sourozenec neni od veci, takze se priklanim k dvou a triletemu odstupu. Vic uz to jsoudva jedinacci a min to je na asi na zcvoknuti. Ale to je tezke radit, kazdy to vnima jinak, jak budete pripravena tak do toho pujdete

renata Singh (benca)

benca, 4. 10. 2015, 9.40

ja by som volila druhe az ked prve pojde do skoly

luhalova

luhalova, 30. 9. 2015, 21.00

Malému jsou 3 roky a 4 měsíce a malé 11 měsíců byl to frmol hlavně v těhotenství a na začátku ale řekla bych že záleží na tom jaké děti jsou a jestli ti někdo pomůže já to táhnu sama manžel dlouho v práci a babičky nejsou takže záleží fakt na hodně aspektech třeba je lepší plánovat je cca ve stejném období aby člověk využil oblečení.

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 30. 9. 2015, 7.21

Myslím, že je to velmi individuální. Mezi mnou a sestrou jsou 3 roky, bylo to moc. V dětském věku mi byla "na obtíž", protože byla pořád "mimino", menší, pomalejší, dětsky hloupější. Když jsou od sebe děti 5 let, to už jsou jako dva jedináčci. Já mám mezi dětmi odstup 1,5 roku. Syn je starší a dcera mladší. Jsou z nich parťáci, rozumí si, všechno dělají společně, dcera je rychlejší a šikovnější, takže brášku takřka dohnala. S manželem se smějeme, že máme doma "dvojčata". Takže z pohledu dětí, čím dřív tím líp. Ovšem z pohledu rodiče je to náročnější. Když je rozdíl 3 roky, starší chodí do školky, všechno si kolem sebe udělá, je samostatné a rozumné ... dítěti 1,5 roku starému se těžko vysvětluje, že dostane hračku, večeři nebo si budeme hrát až když nakojím miminko ale nelitujeme. Teď si to užíváme. Ten frmol stál za to.

Katka

Katka, 30. 9. 2015, 16.51

V dětství jsou 3 roky velký rozdíl, ale časem se to smázne a už není takový rozdíl mezi 20 a 23 let jako mezi 12 a 15 ;o) Se sestřenicí jsem o 2 roky a docela jsme si rozumněly, s její sestrou, které je o 6 let mladší vůbec. Bavit jsme se začaly až v dospělosti, do té doby nějak nebylo o čem, každá jsme byla někde jinde.

Kristy Sim

Kristy Sim, 20. 11. 2015, 17.07

Presne tak. Je to ale hodne o povaze lidi. Ja jsem se sestrou o 3 roky a vubec si bohuzel, nerozumime... neni to o vekove rozdilu, jsme kazda tak moc jina... Deti od sebe budeme mit 2,5 roku a i kdyz jsem chtela vice, ma to tak byt a vim, ze je to nejlepsireseni. Akorat svagrova mela holky 2 a 3/4 a byl to sileny zaprah. A to jsem si rikala,.ze je to brzo, ze budem mit pozdeji verm, ze to ale zvladnem. Dcerka uz je ted moc sikovna.

Veronika Pemlová (veru.veru)

veru.veru, 29. 9. 2015, 14.37

Nemám univerzální radu, každá to máme jinak, někomu děti vyhovují po roce,někomu po10 letech. Moje maminka nás měla po11 letech, protože to tak chtěla, já mám děti plánovaně po 5 letech, přišlo mi to být nejlepší, mojí sestře zase přišlo být lepší po 3 letech, těžko říct. Já byla spokojená, moje maminka i ségra taky,takže je to na každé, jak si to myslí.

Katka

Katka, 29. 9. 2015, 10.02

Já si neplánovala další dítě dříve než mělo první 2,5 roku, pak jsem si to najednou dokázala představit, takže děti jsou od sebe 3,5 roku. Přijde mi to akorát. Nejsou to ani 2 mimina zároveň, ani dva jedináčci.

Jaroslava Hálová (vivianr)

vivianr, 29. 9. 2015, 9.43

My budeme mít po sedmi letech. Někdo říká, že to je jako mít dva jedináčky, ale to si nemyslím. Po dvou- třech letech si prý vyhrají. Co znám já, tak se akorát poperou a v dnešní době se hodí mít jedno dítě o něco starší, aby občas s něčím pomohlo. Takhle vím, že se jednou ohlídají třeba cestou ze školy a teď mi třeba podá, co si zapomenu připravit u koupání.

Katka

Katka, 30. 9. 2015, 16.47

A já si taky myslím, že to budou dva jedináčci ;o) Já jsem s bratry dvojčaty o 11 let a to už je pomale vztah jako mezi matkou a dítětem než jako mezi sourozenci ;o)

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 29. 9. 2015, 8.10

Ja tady ty debaty nemam rada..ja sem za to si deti poradne uzit.a pak mit dalsi. Sama sem pozorovala ze kluk potrrboval hodne pozornosti a sem rada ze sme zadne dite neporidily treba po 2 letech...ja chtela az mu bude 5..bohuzel/bohudik priroda si to ve 2,5letech zaridila tak ze jsem otehotnela..nevadilo mi to.vedela sem ze uz bude mit 3,4roky.a bude s nim rec.je samostatnej atd..a taky ze jo.do segry se zamiloval a miluji se stale.este se za ten rok a pul co dcera je nepohadali.nemusela sem resit naky ko flikty o hracky...atd...jo prijde to..ale podle me idealni cas a zafungoval osud a melo to tak byt..takze za me driv jak ve 3letech ne...a predstava ze prebaluju obe deti. Vozim na kocare obe deti..ne.podle me je to otrocina pro matku a ochuzujici pro deti....

Kristy Sim

Kristy Sim, 29. 9. 2015, 14.23

Mam dcerku, v lednu bude mit 2 roky. Chtela bych, aby byla samostatnejsi a ne na.me zcela zavisla, az se narodi druhe. Dokonce jsem uvazovala uz jako vy, ze druhe az tak v 5ti letech dcerky. Nechame tomu volny prubeh a kdyz se zadari drive, ma to tak byt. Byla bych ale rada, kdyby to nebylo pred 3. Mi narozeninami dcerky. Clovek ale mini, zivot. Kdyz otehotnim drivem, budu za torada a budu chtit jen jedno, at je v poradku a zdrave.

Kristy Sim

Kristy Sim, 20. 11. 2015, 17.01

Haha,.presne, jak jsem rikala. Clovek zmini a zivot zmeni... druhe ditko se na narodi kdyz bude mit dcera 2,5roku...