Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 20. 9. 2015, 20.52

Dcerka mi nastoupila do státní školky již ve 2,5 letech. Najíst a obléct se umí sama. Jen je potřeba ji pak upravit, aby nevypadala jako hastroš. Boty si také obuje, musí mít ale suché zipy. Když má dobrý den, tak si také zapne zip u mikiny. Ale na wc potřebuje pomoct, to nezvládá úplně ani můj 4 letý syn. Učitelky s tím nemají problém. Protože je to školka malá, nemají více tříd, tak předškolácí pomáhají prťatům, samozřejmě pomáhají i učitelky. Je spousta věcí, které bych školce vytkla, ale jak se vypořádali s přijetím dcerky, za to jim patří pochvala.

Zuzi V. (Zuzi)

Zuzi, 20. 9. 2015, 20.25

V MŠ, kterou navštěvoval náš syn, kde nastoupil ve svých čerstvých 3 letech se měl umět sám obléci po vyspání (to je nasazení tepláků) a případně se sám obléci při přípravě ven na hřiště, což mi přišlo naprosto normální, ptala jsem se i na utírání a to nebylo nutné, což pochopitelně ještě neuměl, alespoň né bez dozoru či menší pomoci...učitelky byly ochotné se vším pomoci, zvlášť mi vysvětlili, když je to čerstvá tříléťák, nečekají, že bude umět hned vše bravůrně...zavazovat tkaničky požadovali až do nástupu ZŠ, ovšem při dnešní obuvi na sucháč, to nebylo tak jednoduché, tkaničky se zavázat naučil, ale nepoužívá to denně a ten první rok to celkem pořád zapomínal....navíc kopačky, které má na sobě každý den zavazují trenéři - je to rychlejší

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 20. 9. 2015, 19.48

Vtomto u nas nemam problem.pomuzou.utrou.nerrmcaji..ale teda kluk ve 4letech se utre oblece se a pomoc nepotrebuje.a rikam a tvrdim ze deti co to neumi a delaj to za ne rodicr je spatne..mluvim o oblikani..utira zadku taky kontrolujeme a obcas upravime...

Katka

Katka, 20. 9. 2015, 18.55

Je to brzy a neznám dítě, které by se ve 3 letech samo utíralo. Spíš jich znám několik, co se sotva zbavili plen ;o)) Syn má 4 roky a zatím to po něm nevyžaduju. Nazouvat ponožky se učí až teď. Jsem ráda, že můj syn do školky nemusí a doufám, že to tak ještě 2 roky zůstane.

Jaroslava Hálová (vivianr)

vivianr, 20. 9. 2015, 12.54

U nás jsem byla vzteky bez sebe, když na mě dítě za záchodu volalo, že už je. Pak se ukázalo, že to je návyk ze školky. Před tím se zvládla utřít sama, ale ve školce to musela dělat paní učitelka. Děti, co si neuměly zavázat tkaničky musely mít boty na sucháč a v zimně visela cedule, ať se dětem nedávají prstové rukavice, pokud si je sami nenavléknou. Tuhle jsem zaslechla i vychovatelku ve škole, že když si klučina neuměl zavázat tkaničku, tak má nosit boty na sucháč. Už nemají ani snahu naučit děti jíst příborem a raději jim to nakrájí. Za nás nad námi stála učitelka a pokud jí neruply nervy, tak jsme byli vedený k tomu, aby jsme se to naučili.

renata Singh (benca)

benca, 20. 9. 2015, 10.46

obliect sa sama, umyt rucicky, po zachode sa utriet, a nasa malicka prisla a mala opacne obute sandalky