Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 10. 8. 2015, 21.08

Mě dali výsledky na mé vyžádání přímo do ruky, jinak říkali, že je posílají gynekologovi. Je fakt, že v dnešní době si hodně maminek pomocí Dr. Googla zjistí informace i z nekvalitních zdrojů a pak jsou z toho jen zbytečné problémy. Na druhou stranu bych očekávala, že v dnešní době už výsledky čehokoli dostaneme přímo do ruky, i když by interpretaci výsledků měl provést lékař.

Jaroslava Hálová (vivianr)

vivianr, 10. 8. 2015, 20.07

Tak už jsem to asi vyčetla. Pokud je hodnota 7, tak je jasné hned. Pokud je hodnota 5,1-6,9 tak musí být dva pozitivní nálezy a to ne ve stejný den. Takže bych to viděla, že mě to čeká znovu, ach jooo.

Jaroslava Hálová (vivianr)

vivianr, 10. 8. 2015, 19.36

Ano to je ono. Právě to mě zaráží, že se nic dál nedělo a šup domů. Ani si nás sestřička nevzala zpátky, aby nám řekla co a jak. Bylo nás tam celkem šest. Nevím, jak dopadli ty poslední maminky, ale tři nás poslala sestra domů a jedna vypila roztok a dvě další čekaly na výsledky z píchnutí do prstu. Sestra říkala, že do laboratoře se to dává, když je zvýšená hodnota. Což u mě by bylo v pořádku, kdybych nebyla těhotná podle toho, co mi řekla. Hodnota byla myslím 5,7. Zdá se mi to dost, když ze šesti nás takhle dávala do laboratoře pět. Že by takhle vysoké číslo mělo intoleranci? I když v dnešní době by se člověk nedivil. Uvidíme, co mi řekne v pátek doktorka na poradně.

Katka

Katka, 10. 8. 2015, 17.13

A to popisujete vyšetření na těhotenskou cukrovku okolo toho 20-24 tt nebo něco jiného? Jmenuje se to orálně-glukozový test - OGTT. V naší laboratoři se bere rovnou žilní krev, také se čeká, pokud nejsou hodnoty příliš vysoké, tak se dá vypít roztok glukozy a po 2 hodinách se znovu odebírá žilní krev. V některých laboratořích se ještě zjišťuje hodnota po 1 hodině od vypití. Źádná z hodnot - před, mezi, po by neměla být zvýšená, jinak to automaticky ukazuje buď na sníženou toleranci na glukozu nebo rovnou na těhotenskou cukrovku. Obojí se řeší na diabetologii, dietou nebo inzulínem.

Jaroslava Hálová (vivianr)

vivianr, 10. 8. 2015, 13.28

Já byla dnes. Když jsem byla u prvního dítěte, tak nás píchli do prstu a nahnali do laboratoře vypít ten sajrajt. Pak se brala krev a komu nedopadla dobře, tomu brali znova. Měla jsem vše v pořádku. Teď u druhého mě píchli do prstu. Řekli, že kdybych nebyla těhotná, tak je to v pořádku, ale že jsem těhotná, tak to musí odnést do laboratoře a musím čekat, jestli mi ten hnus můžou dát. Výsledek, že hodnoty jsem měla mírně nad a můžu jít domům, výsledky pošle laboratoř. Končí to tím pro mě nebo ne? Ze šesti lidí, nás to takhle mělo 5.