WeruskaSK

WeruskaSK, 8. 4. 2021, 14.05

neviem preco by mal pozitivny test sposobit vysmech, kedze vsetci zrejme pojdu do karanteny, teda cela trieda nie? to ich velmi rychlo smiech prejde. my mame skolu a skolku otvorenu uz asi 5.tyzden, prve 2 som do skoly syna nedala, potom som ho uz nevladala sama ucit doma, tak sme ho pustili do skoly, cely den su v ruskach a len rodicia sa musia kazdy tyzden testovat. do skolky som mensieho syna nepustila, odmietal tam chodit ak tam ma byt cely den v rusku. takze ostal doma. boli sme jedini z triedy /pokial viem/ ktori do skoly nepustili dieta hned ked sa skoly otvorili.

Lucie Chmielová (snany)

snany, 8. 4. 2021, 15.33

Asi neznáte školní děti, jsou schopné odsoudit i např. za špatné oblečení..

Katka

Katka, 8. 4. 2021, 16.07

Právě no, dcera je v 7. třídě a řeší, jak to vezmou spolužáci, když nenastoupí...Ale tak když bude chtít, bránit ji nebudu, ale upozornila jsem ji na možné PCR testy či karantenu a říkala, že v tom případě doma je víc výhod než nevýhod.

WeruskaSK

WeruskaSK, 8. 4. 2021, 18.51

asi aj zalezi na veku o akom sa bavime. teenageri to uz samozrejme beru vsetko inak, aby neboli mimo a ini ako ostatni, a ako ich kto bude za to brat... ja mam druhaka este len, takze tam to skor rodicia nechapali, preco ho nedavame, deti to zrejme neriesili, neviem, nedostali sa k nam tieto informacie, len jedna mamicka vyzvedala ze ake mame dovody.

WeruskaSK

WeruskaSK, 8. 4. 2021, 18.49

poznam, synovi sa smiali za rifle, za desiatu, za vsetko. ale ohladom testov nie, testuju sa rodicia, tak mozno preto, ze deti sa priamo nedozvedia, neviem

Lucie Chmielová (snany)

snany, 8. 4. 2021, 20.44

ve škole se od třetí třídy testují bez přítomnosti rodičů a všichni jsou ve třídě

patricia077

patricia077, 9. 4. 2021, 16.45

Nejde reagovat dole u nás testují za přítomnosti rodičů až do třetí třídy včetně

Adriana Hyklová (Adrianita)

Adrianita, 11. 4. 2021, 7.41

Tak u nás zase jinak, i v první třídě bez rodičů. Ani nepisou, že rodiče počkají, ale v případě pozitivního výsledku, zavolají a rodič přijede.

Katka

Katka, 8. 4. 2021, 8.31

Nesouhlasím s nesmyslným testování zdravých lidí a dětí. Nesouhlasím s rouskami a respiratory. Nemíním nás ohrozit karantenou sotva se udělalo venku hezky. S dětmi se o tom doma otevřeně bavíme a třeba syn říkal, že do školy nechce, že nebude přeci celý den s hadrou na puse. Dcera distanční výuku zvládá lépe než prezenční, ta by zůstala doma už natrvalo, kdyby to šlo. Jediné co jí chybí je skaut. Nechám tedy děti nadále doma a doufám, že se nad těmi peticemi a žalobami někdo zamyslí a nebudeme v září postaveni před otázku, jestli dítě naočkovat, aby mohlo do školy. K té socializaci - děti chodí ven a mají tam více kamarádů než ve třídě, takže socializaci máme vyřešenou. Jestli se někdo bude pozastavovat nad naší neúčastní na rotační šarádě fakt neřešíme. Jediné co řeším je schválení ze strany školy, což už máme příslibeno. Je smutné, kam se rodiče nechaly dotlacit a že hypotéka je silnější argument než fyzická a psychická pohoda vlastního dítěte.

Lucie Chmielová (snany)

snany, 8. 4. 2021, 15.30

V mnohém s tebou souhlasím a jsem ráda, že syn má IV a dcera také dostala vybrat, do školy chce..U nás je pořád tolik dětí, že se manžel těší až všichni půjdou do školy. Nicméně jak jsem dnes viděla testy jenž nám dodala vláda, tak přemýšlím zda to myslí váżně, protože to školní děti bez pomoci nezvládnou.

Katka

Katka, 8. 4. 2021, 16.04

A co teprve všichni adhd, autisti a tyto děti, už vidím jak si nechají testování líbit. Dcera je teď trochu na vazkach, že bude asi sama, kdo nenastoupí, ale tak změna je možná kdykoliv a kdoví jestli 2.stupne vůbec půjdou a kdy.

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 8. 4. 2021, 6.33

Mě je to u zaadele..vyšťourat si susne na kraji nosu je v pohodě..a z děti se dělají labilní jedinci kteří nevydrží vyčistit nos..nikdo jim to nebude strkatnaz do mozku...s rouskama nesouhlasím..když SOU negativní..proč to mít na drzce.ale bude to jak predtim..pod nosem...dečka do školy chtějí jít se podívat a pak se rozhodnou ... Je kolem toho zbytečný humbuk....rotace je k ničemu...ale budiž..tím.ze budu nadávat nic nevyresim.....školky pro předškoláky a IZS je v pohodě..furt rvou učitelky po velkém kolektivu..a teď?? Mohou udělat tolik práce s predskolakama...pro děti líp..dávám tomu 14dni..sedne si to..a každýmu to přijde v pohodě....sama za sebe nevidím s organizací, testováním velký problém...stačí jen používat hlacu coz dle komentářů na fb a neustálých dotazu prostě není a lidí jsou blbí jak troky a neumí si poradit s ničím když jim někdo nedá přesněji pokyn jak to mají udělat a co udělat atd atd...

Lucie Chmielová (snany)

snany, 9. 4. 2021, 5.24

Rotace mi zase příjde jako dobrý nápad ( forma pozvolné adaptace i když to tak není myšleno) a ten týden si defakto odpočine- dceři začínala online v 8:30, teď bude jako sova vstávat v 6:30. Jenže jako malá škola nerotujeme, takže nic. Dcera chce mít také IV, defakto čeká zda se uvolní kapacita ve škole syna. Máš pravdu, že lidé nechtějí číst a raději se na FB a přitom jsou to stále stejné dotazy. Nicméně ministerstvo také neumí formulovat jasně- viz OČR, respirátor/nanorouška, vlastní testy/ testy školy. U nás nastoupí asi 4 předškoláci a já budu půl dopoledne testovat děti ve škole a pak družina.

Eliška Kozlová (Eliška Kozlova)

Eliška Kozlova, 9. 4. 2021, 10.46

U švagrové prý musí testovat (šťourat v nose) rodiče, pak čekat na výsledky testů, takže musí přijít 20minut předem. U nás asi taky, nebyla jsem na poradě, já se to dozvím až v pondělí jak konkrétně to bude probíhat. Normálně jsme dvě třídy a teď budeme taky, jednu skupinku budou tvořit děti učitelů a IZS což je můj Jíra a švagrovi Terka a jedno dítě hasičů

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 9. 4. 2021, 11.17

Půl dopoledne to nezabere..každej s tím nadělá🤦🤦nevím asi žiju jinde..

Lucie Chmielová (snany)

snany, 9. 4. 2021, 16.21

Máme cca 60 dětí

Lenka Hofbauerová (Leňulka)

Leňulka, 9. 4. 2021, 12.30

já jsem si jako říkala, když už teda chtějí tolit testovat tak proč prostě nemůžou do školy rovnou všechny ročníky, proč nějaké dělení a rotace? Takovéhle dělení a ještě na základě testů to mi hlava moc nebere. Když už testovat tak do školy všichni (na dobrovolnosti) ale žádné rotování a ne jen určité třídy.

patricia077

patricia077, 9. 4. 2021, 14.07

a proč myslíš že i když se testujeme a jsme negativní tak musíme okamžitě nasadit respirátory v práci...protože ty testy nejsou prostě spolehlivé a nikdy nebudou stoprocentní a to rotování je další politický manévr každopádně se už musím smát kolikátý že je to ministr zdravotnictví?! přijde mi že od začátku je to především o politice a o penězích a tam kde to začalo to nebylo jen o náhodě a viru

Eliška Kozlová (Eliška Kozlova)

Eliška Kozlova, 7. 4. 2021, 22.51

Toho škatulkování se taky trochu obávám. Už loni si děti k narozkám přály, ať nechytí korónu ... Teď kdyby byly pozitivní nevím nevím, i když u hodně rodin už onemocnění proběhlo, tak to snad budou brát za normu. (přeci jen děti jsou flexibilnější než my dospělí). Z testování se dělá zbytečné divadlo, žádná katastrofa to není, prostě frk frk, nechápu to drama kolem, když to nemám super, když jo dám si majzla abych nenakazil ostatní a radují se z mírného průběhu, nevím no, asi lidi nemají roupama co dělat, že to tak řeší a bohužel ten stres přenáší na děti.

Lenka Hofbauerová (Leňulka)

Leňulka, 9. 4. 2021, 12.36

než tohle testování to už mi přijde lepší nechat si zjistit protilátky. Třeba taťka chodí na testy kvůli práci už hodně dlouho, vždy negativní, nechal si udělat krevní test a má protilátky, což teda znamená, že to v posledních 3 měsících musel prodělat, a přitom se testuje už víc jak 3 měsíce, každý týden. Teda tak je aspoň dle politiků prezentováno, že protilátky jsou 3 měsíce. Takže z jeho výsledku je jasné, že to prodělal a nikdo neví kdy, protože mu za celou dobu corony vůbec nic nebylo. A co se testuje tak vždy negativní. Takže mi z toho vychází: 1. imunita po prodělání vydrží déle než 3 měsíce 2. testování je na h....

patricia077

patricia077, 9. 4. 2021, 14.09

Děti si hlavně přejí ať to skončí, pořád říkají přejeme si konec koronaviru, chceme vidět kamarády, chceme jet za babičkou a dědou, které vidí x měsíců jen přes whatsup naštěstí teď nás konečně pustí, jako obec a okres nás zavřeli dřív než ostatní jako nějaké...nemá cenu se rozčilovat každopádně teď jsme v rámci skautu dělali origami jeřáby prý až jich bude teď nevím sto nebo tisíc můžeme si něco přát a bude to určitě aby skončila pandemie ...

Jana Kubešová (jkubeso)

jkubeso, 7. 4. 2021, 22.14

Tak, jak to nastavili, se mi nelíbí hlavně kvůli stresu, co to pro ty děti bude znamenat. Já mám ještě malé děti, nejsou ani předškoláci, takže si na školku ještě počkají (i když by tam hodně chtěly).