Iveta Záborcová (Iveta Záborcová)

Iveta Záborcová, 8. 7. 2015, 14.25

Nejlépe když mají děti pokladničku už od malinka. My to tak s malou děláme, dáváme jí tam všechny peníze od té doby co se narodila. Každou neděli najde pod pokladničkou 10 Kč, o svátek 50 Kč, o svůj svátek 100 Kč a o narozeniny 500 Kč Když bude později něco potřebovat, bude si z toho vybírat penízky sama. Kapesné jako takové bude dostávat až začne chodit do první třídy.

Eva Hroudová (mckvak)

mckvak, 8. 7. 2015, 13.48

U nás má pokladničku jak malá tak i pes - vždycky když dostanou nějaké korunky tak jim je tam šoupnu nebo když najdu po kapse. Ale jinak kapesné jako takové bych zavedla až na škole, přeci jen ty malé ač se s nima o penězích mluví nemají takový ten tuch

Veronika Pemlová (veru.veru)

veru.veru, 8. 7. 2015, 10.00

Tohle jsem úplně nevyřešila, moje děti kapesné nemají, nikdy neměly, pokud něco potřebují, dám jim peníze. Vím, že to není úplně správně, ale přenesla jsem na svou rodinu model z mé rodiny, kde se to praktikovalo také tak.

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 8. 7. 2015, 7.21

Pokladnicku ma snad od doby co se narodil..kdyz dostal od nekoho penize sly tam..kdyz byla krize. Pukcily sme si od nej..ale vse vratily..ted uz ma 4roky a vi co si chce koupit takze do obchodu denne taha svoji penezenku a neco so kupuje.je sberatel hopskulek.takze denne si za 10kc koupi..kdyz chce neco v hrackarstvi a v pokladnicce na to ma. Tak ai to koupi sam..ale vi ze pak uz nebude mit na nic jineho..a uu ted ve 4letech vidime.jal nad tim rozmysli..pac rad kupuje i nam ostatnim..kazdy den dostava 5kc.a ty dava do pokladnicky...letos sme si vsimly ze kamkoliv jedem na vylet.bere prachy a treba vsem kdo jede chce koupit zmruku ci naky pivo.ma desnou radost ze plati...takze ho nechavame at si se svejma penezma nalozi jak chce...

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 7. 7. 2015, 21.50

Moje děti mají pokladničky už teď. Syn bude mít teď 4 roky a dcera má 2,5, musí mít vše co bráška. Střádají si tam korunky, drobné, které občas vyškemrají nebo mi zůstanou při nákupu z vozíku a pod., a když jdeme na zmrzlinku, tak se těší, že si ji můžou zaplatit samy. O penězích mluvíme, proč chodíme do práce, a kolik co stojí, co je bankovam a pod.

Katka

Katka, 7. 7. 2015, 21.47

kapesné od první třídy, pokladničku od cca 4 let