Gabika Illasova (Gabill)

Gabill, 9. 7. 2018, 14.04

My sme to s manželom viac-menej zvládali sami. Po návrate z pôrodnice zostal dva týždne doma a potom sme sa už nejak zabehli....

Petra Jiroušová (Evanessa)

Evanessa, 9. 7. 2018, 11.19

Asi je to jak kde, já jsem pomoc nevyžadovala, spíše jsem měla raději první týdny svůj klid a bez návštěv, ty jsem očekávala až tak po měsíci.A myslím, že i teď to bude jedno a to samé, začátky zvládnem sami s partnerem.

Lenka Diasová (Lenča Pešková)

Lenča Pešková, 8. 7. 2018, 17.54

uvarila jidlo chlapovi kdyz jsem byla v porodnici jinak v podstate nijak

LucieS

LucieS, 8. 7. 2018, 9.23

Ano, pomáhala. Uvařila, když jsem potřebovala, pomohla uklidit. Možná to je ale ovlivněné tím, že máme s mamkou nadstandardně dobré vztahy, takže já si na maminu stěžovat nemohu v žádném ohledu.

Adriana Hyklová (Adrianita)

Adrianita, 8. 7. 2018, 9.01

Tak ty za mámu nemůžeš, nikoho pomáhat přece nemůžeš nutit. Navíc v šestinedělí potřebuješ hlavně klid. Popravdě mi nikdo nějak moc nepomahal, tedy s úklidem, kromě manžela. Před mým návratem z porodnice manžel s tchyni a mamkou, podruhé už jen s tchyni vše připravil. Nějaké jídlo jsem dostala a několikrát jsme byli na obědě u rodiny. Syn byl tak zlatý a pořád spal, já navíc necítila únavu, že jsem zvládala vše, odpočívat, uklízet, věnovat se dcerce, že jsem moc pomoc nepotřebovala, s dcerkou se mi pomoc hodila víc.

Miluše Slimáčková (Mildret)

Mildret, 8. 7. 2018, 8.18

Mě nikdo nepomáhal protože bydlím daleko. Přítel mamku nemá a zbytek rodiny se nezajímá. Vlastně nás nepřišel ani nikdo navštívit.

Katka

Katka, 8. 7. 2018, 9.47

Že nechodily návštěvy bylo to poslední co mi chybělo. Rodina se začala stavovat s dárky až 8-9 týden po porodu, což bylo akorát.

Lucie Chmielová (snany)

snany, 8. 7. 2018, 10.20

Helču kromě moji mamky defakto ještě nikdo neviděl, času dost.

Katka

Katka, 8. 7. 2018, 10.24

Však mě taky bylo jedno, kdo, kdy a jestli přijde. Kája byla první vnouče, pravnouče, takže všechny teticky a spol se těšili, že si ji pochovají.

Mygara

Mygara, 8. 7. 2018, 6.56

mně tolik ne, ale bylo to tím, že byla 250 km daleko, ale když přijela, tak se zapojila

Fuga

Fuga, 8. 7. 2018, 5.44

pomáhala mi jak tchyně tak maminka a doufá, že budou i ted

Eliška Kozlová (Eliška Kozlova)

Eliška Kozlova, 7. 7. 2018, 23.27

Moje mamka i tchýně se snaží ale, obě pracují a bydlí daleko, takže jsem ráda, ze je vidím a dáme kafco, než ze bych je poslala na hřiště a uklizela. Když jsem byla v porodnici s nejmladším, tak doma zapijeli a hospodarili tchanovci (rozvedení), to bylo fajn bylo uklizeno a navareno, a ani se nerozhadali Moje mamka mi přivezla kotel polévky a pak guláš, doma pečovala s tátou o prarodice. Spíše se snazil manžel (musel ) Když se měla narodit dcera, pomahala jsem pečovat i o prarodiče (mamka pracovala na částečný úvazek, táta na plný), takže to byla LDN + školka Mamka mi všechno nachystala a ja pečovala o predskolaka, miminko, částečně nemohouciho a nemohouciho seniora; později i těhotná se třetím, ale před porodem a v šestidenní pomáhala osetrovatelka. Prarodiče zemřeli, když bylo nejmladšímu 3 měsíce, holce 2 a staršímu 6. Prostě péče se dělila, podle potřeby, přínosné to bylo pro všechny

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 7. 7. 2018, 23.03

Tchýně nic moc, ale máma se snažila.. Hlídala staršího syna když jsme šli k peditrovi a při obou občas přivezla oběd, což mi opravdu bodlo!

Adriana Hyklová (Adrianita)

Adrianita, 8. 7. 2018, 9.08

Hlídání je vlastně taky pomoc. Některé věci beru jako "samozřejmost" a přitom, co by za ně některé maminky daly. Mamka byla v prosinci, kdy se narodil syn doma po operaci, tak pohlidala synka, když jsem potřebovala k lékaři s dcerou a naopak. Tchyně taky párkrát pohlidala a má babička dceru.

Jaroslava Šťastná (Jarka mmm)

Jarka mmm, 8. 7. 2018, 9.12

Jo,ty krátkodobý hlídání dcerky mi asi pomohly nejvíc. Pak se návštěva dr.(i mých) odbyla mnohem rychleji,než by to bylo s dcerkou.