Veronika Hlaváčková (V007A)

V007A, 27. 1. 2018, 7.24

Toto je mi zatím tak nějak jedno.

Žofinka

Žofinka, 27. 1. 2018, 6.14

mě to nechává klidnou, je to jako se školou, kdo chce, tak ať učí doma a chodí na přezkoušení

Mygara

Mygara, 27. 1. 2018, 6.00

je hloupé něco striktně nařizovat, ale já nejsem proti tomu, aby to bylo povinné, štve mě jen ten nárůst byrokracie okolo

slavuska

slavuska, 26. 1. 2018, 23.32

ta povinnost mě štve, ale naštěstí to není tak žhavý, když je něo třeba, napíšu omluvenku, a je to, naštěstí nikde není psáno, jak často může chybět. takže výlety a dovolené ok, teď měl malej antibiotika, tak jsem ho nechala ještě 10 dní po dobrání v klidu doma(resp. ne doma, ale bez kolektivu dětí), a půjde až v pondělí.

Janako

Janako, 26. 1. 2018, 22.13

Nejsem pro povinnou skolku pro predskolaky, aspon ne za techto podminek.Ale rekla bych,ze ms ma pro dite urcite vyhody nez jen byt doma s mamkou,ktera je doma s mladsim sourozencem.v ms se dite uci a dela nektere veci,ktere by doma nikdy nedelalo a navic je mezi detmi,kde se uci treba spolupraci.dite,ktere neni v ms, se treba setkava s jinymi detmi napr.krouzky,hriste nebo venku jen litaji, ale neni to stejne.

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 27. 1. 2018, 6.49

Presne..v ms se uci...ale on se ma ucit od matky...to je vzor.ne uca...jeste kdyz je doma matka s mladsim..hned byvh takovejm zakazala ms..pro deti je nej uceni zivot a vzor...ne cizi uca a kolektiv decek.

Lenka Hofbauerová (Leňulka)

Leňulka, 27. 1. 2018, 7.54

já myslím, že i doma se toho dítko naučí hodně. A může se věnovat zrovna tomu co ho zajímá a ne co dělají ostatní ve školce co vymyslí učitelka zrovna ten den, kdy bude mít třeba náladu na něco jiného. Víš jak to myslím. Třeba jako je to teď u nás, do školky teda nechodí ještě, ale když to vezmu z jiného úhlu, ségra vrčí proč do malé tlačím to nebo ono, jenže já to do ní netlačím, prostě když jí to zajímá tak jí to řeknu, ukážu, vysvětlím, tak to umí a je mi jedno jestli na to má nebo čas ještě, když je ten zájem. Třeba umí barvy, umí pár písmenek apod. zase třeba naopak o čísla a počty ještě zájem neprojevila tak jí to netlačím

Jaroslava Šťastná (Jarka mmm)

Jarka mmm, 27. 1. 2018, 9.00

Ono tam nejde zase tak o učení školních věcí,jako spíš o ostatní dovednosti.

Janako

Janako, 27. 1. 2018, 13.45

To se nevylucuje.Skolka muze diteti odhalit nejakou oblast,se kterou se doma nesetka.Pokud to dite zacne bavit, muze se tomu pak vice venovat i doma.

Janako

Janako, 27. 1. 2018, 13.42

Asi jsi spatne pochopila moji myslenku nebo ji trochu prekroutila.Uvedu to radeji na prikladu.Dite se uci i doma,ale treba ja nejsem moc vyrabeci typ,nemam to rada a neumim to,takze to neni tak,ze bych synovi rekla,co ted budeme vyrabet. A beru to tak,ze to je prave vec,kterou dela v ms.Nikde jsem nenapsala,ze doma nic nedelame a nic se neuci.vychazim z toho,ze vse pro zivot se ma dite naucit doma, ne ve skolce ci skole. Tak snad uz je to ted jasnejsi 😎

Daniela Kadlecová (vaniilla)

vaniilla, 26. 1. 2018, 22.00

Uvidíme, jak to bude, nás to čeká za dlouho.

Danica Hohnová (darzanka)

darzanka, 26. 1. 2018, 21.21

Jj,povinna skolka je hrozny nesmysl. Taky bych byla rebel😀

Eliška Kozlová (Eliška Kozlova)

Eliška Kozlova, 26. 1. 2018, 21.08

Nás to u Niky čeká za dva roky, tak uvidíme. Ale známá ma třídu dětí, které jsou z oněch soc.vrstev a prý jako prerostli dvouletaci. Sotva si vstipi mytí rukou, pozdraveni apod. onemocní a jedou nanovo To ze nic moc neumí je jen drobnost, horší ze většina slov které umí jsou vulgární, takže domluva je těžká, vybavení do Mš vlastně ani není, takže strašný problém jsou backory, víc po nich raději ani nechtějí Jestli pak takové děti jsou do Zš, tak se ani nedivím, ze je chtějí nacpat uz do Mš. Je to těžký, kazdopadne mou známou a kolegyni obdivuju! Jsem pro přípravné třídy v rámci Zs.

Lucie Chmielová (snany)

snany, 27. 1. 2018, 9.34

Přesně tak je to i ve školce kde jsem pracovala, já jsem naštěstí odešla dřív než začala tahle fraška s povinným předškolním vzděláváním. Přípravná třída ZŠ je rozhodně lepší nápad, přeci jen ten režim je bližší školnímu prostředí než školkovému. Jenže, mnohdy funguje jen v jedné škole v městě a pokud se nezajistí svoz, tak někteří spoluobčané tam své děti nedopraví. Bohužel.

Eliška Kozlová (Eliška Kozlova)

Eliška Kozlova, 27. 1. 2018, 9.45

Právě přípravných tříd je málo ani nevím jestli třeba v mém okolí nějaká je, ale určitě by to bylo lepší. Nedovedu si představit venkovskou školou 26 dětí z toho několik dvouletaku a několik neprizpusobivych + odkladaci + ADHD to pak musí být opravdu Superucitelka. I když pravda k dvouletakum většinou mají chuvu.

Aliisha

Aliisha, 26. 1. 2018, 20.51

Zatím neřeším. Máme dost času

Katka

Katka, 26. 1. 2018, 20.09

My jsme chtěli jít cestou sabotáže Byli jsme smíření s pokutou 😉