Lucie Chmielová (snany)

snany, 2. 11. 2017, 7.55

Jsem čwtla na FB. Říkám stále, že každý rodič by si povinně měl vyzkoušet práci v MŠ, tak nějak zapomínají, že tam není jen jejích dítko, ale třeba 27 dalších. Každopádně se těším až budu chodit do práce.

Fuga

Fuga, 2. 11. 2017, 6.11

je to trefně napsané, to by si pak někdo stěžoval, že dítěti naopak neumožnili spánek

L.janicka.l

L.janicka.l, 1. 11. 2017, 21.43

S nucenym spankem rozhodne nesouhlasim, ale pokud je díte ve skolce musi se prizpusobit a ne se chovat jak tarzan v pralese. Zajimave je, ze nejvic stiznosti u me v okoli je od dvouletaku, ktery maji maminky doma...

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 1. 11. 2017, 13.43

Presne.nacpat to v roce do skoly.ikdyz to je mozna pozde..uteklo by tomu decku neco..neklast na nej naroky.a uz vubec ne povinnosti.do niceho nenutit.a nechat ho byt aby se mu tam libilo....uf..dneska me tak rodice vytocily ze su zrala na panaka.pac to fakt neni normalni..ale kdyby byla skola pres noc a o vikendech-bude pln .aneb poridime si deti.dame je do ms od nevidim di nevidim.ale nesmi se tam do niceho nutit.chudatka nase maly..a budem se tvarit jak sme nejlepsi rodice na svete a nase deti jakbysmet.

nela škrhová (nellys)

nellys, 2. 11. 2017, 9.39

A jako bonus bysme ještě mohly ty děti nacpat do mš nemocné a chtít po učitelkách, aby mu daly sirup na kašel. Toho jsem byla osobně svědkem a myslela jsem, že mám vlčí mlhu! A to se ještě maminka hrozně rozčilovala, že jí učitelka řekla, že žádné léky podávat nemůže a že si má vzít chlapečka domů. Podotýkám, že maminka je doma na rodičáku s mladším

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 2. 11. 2017, 13.24

Pani ucitelko.ja mam horecky dva dny.a maminka mi fava paralen...a nebo...blinkala sem v noci..a co delas v ms.rano uz me jen bolelo brisko..

nela škrhová (nellys)

nellys, 2. 11. 2017, 17.25

To mi říkala minule kamarádka učitelka, volala mi, že si mám přijít pro syna. Tak jsem došla,omlouvám se, že mu ráno nic nebylo a ona mi říká, že takhle je to v pohodě, že se stane. Ale že některé maminky dají dítě co zvracelo nebo mělo průjem v noci a ještě mu řeknou ať to v mš neříká!

nela škrhová (nellys)

nellys, 2. 11. 2017, 19.13

A úplně nejlepší je argument, ale on je předškolák a má školku povinnou. A co jako? Syn je taky předškolák a není to důvod dávat ho do mš nemocného, napíšu omluvenku a šlus. Ani školáka neposílám nemocného do školy!

Katka

Katka, 2. 11. 2017, 14.11

Jak jinak, většina školkových dětí do školky vůbec nemusí, ale rodiče mají strach o jejich socializaci

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 2. 11. 2017, 19.23

bohuzel.. bude hur.. s dvouletakama:)

patricia077

patricia077, 1. 11. 2017, 12.15

hmmmmm tak nějak už nevím co na to napsat vše tu už bylo napsáno

Katka

Katka, 1. 11. 2017, 7.19

Koza, naprosto nepochopila o co v nevychově jde, rozhodně to není o tom, nechat dětem naprostou svobodu bez hranic a to zejména v oblasti bezpečnosti. Je to těžké, ale prostě mš není pro dítě nic prirozeneho a proto je tam těžké nevýchovný koncept uplatnit.

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 1. 11. 2017, 13.40

Pisatelka koza neni..kozy(mn.c.)jsou rodice...hlavne matky.ikdyz najdou se i otcove.co presne takovou nevychovu pozaduji a dennodenne(nebo denodenne) si ztezuji.obvinuji ucitelky a brani sve dite..pisatelka naprosto vystihla jak by to vypadalo kdyby uca vyhivela zadostem rodicu...bas matky pozoruji za krovim oknem(jo skolka a ma skla jal vykladni skrin),a po 15ti min.na me dojde klepat.jestli sem normalni 15!!minut delat s klulem nejake ukoly(puzule.barvy-proste uceni hrou) ze ona vidi ze mu to nejde a nejevi o to zajem...branim se.davate jej do ms.ja sem povinna s nim udelat to a to.nebo po me pude inspekce..a ten klul ma 5let za tyden a nevi jaky mame zakl.barvy.rika pouze slunickova.tuzku drzi jak naprostej buran a jediny co nakresli je cmaranice pres pul papiru...opravdu ho nemuzu v te ms nechat felat co chce-pac on chce jem rozbijet hracky..a skrtit deti-a proc...odpovi-ja to mam rad vis...maminka ppzaduje aby jsme ho dokrmovaly.oblekali...je to jeden z 28zaku...kazdej rodic po nas chce ruzna desiva prani..napr.nebudu ho ucit smrkat.je na to malej(4r)...nemuze chodit ven v trave.mel by mokry boty.bude jen na betone!..ti rodice opravdu vidi jen to svoje decko.nacpou ho do ms.a poserre se..a beda jak ho budete nutit spat..podam ztiznosti atd... A ikdyz doma jedu nevychovu se svymi detmi nemam sebemensi problem..ve skolce tomu tak neni.pac ve tride je 28deti.a 28prisernych rodicu kteri maj furt problemy.a bere nas jako hlidaci sluzbu...a hlavne po detech nic nechtit a nic n

Katka

Katka, 1. 11. 2017, 14.19

No a jsme u toho, proč v tomto věku dávat děti do skupiny po 28 dětech? To vymyslel kterej soudruh? Je jasný, že to nemůže fungovat. Je to o penězích, je mi to jasný, ale kdyby tam rodiče přestali děti dávat (tak jako přestávají dávat do státních zš a hledají alternativy), tak by se nad tím musel někdo alespoň zamyslet a udělat to trošku civilněji.

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 1. 11. 2017, 14.57

Kterej blb to vymyslel nevim...ale dost populace toho vyuziva naplno..a nevzdaji se toho.neb si mysli ze prave ms je presne to co jejich decka ve 2letech potrebuji

Lucie Chmielová (snany)

snany, 2. 11. 2017, 8.07

Pánové tam nahoře v Praze jenž úřadují od stolu a školku si pamatují jen z dob jejich dětství. Těch 28 dětí je strop, což vždy být nemusí, ale přirozeně ( já bych řekla nepřirozeně) se tím krátí úvazky učitelek. Pokud máte dítě se speciálními vzdělávacími potřebami tam je možné požádat o vyjímku, myslím, že je to 25 dětí?, teď si nejsem jistá. Stejně školky praskají ve švech a teď k tomu dvouleťáci v MŠ. Doufám, že se to teď na ministerstvu změní a pro takto malé děti zřídí něco jako jesle s naprosto jiným počtem než je MŠ.

Katka

Katka, 2. 11. 2017, 10.17

Zavádět znovu jesle není dobrý nápad. Spíš by se měla společnost dovzdělat v oblasti psychického vývoje dítěte, pak by takové nápady vůbec nevznikaly. Kdo s penězi nevyjde a musí hned po porodu do práce, tak ať ty děti raději nemá.

Lucie Chmielová (snany)

snany, 2. 11. 2017, 7.58

Máš pravdu, MŠ není přirozené prostředí pro výchovu dětí, vychovávat mají rodiče. Pokud se jim nelíbí jak to v kolektivním zařízení chodí mají s ním zůstat doma nebo najmout chůvu. Těch možností je v současné době hodně.