Lucie Smolová (Cherrynka)

Cherrynka, 13. 6. 2017, 22.57

Klystýr jsem odmítl ze strachu.... no jsme posera. Jinak třeba to holení mi nepřijde nějak důležité

Martina Záborská (martinazab)

martinazab, 2. 6. 2017, 13.40

Mne klystýr nedávali ani raz (rodila som 2x), ale nastrihli ma pri oboch a tiež mi praskali vodu.

Lenka Hofbauerová (Leňulka)

Leňulka, 1. 6. 2017, 21.59

Voda mi praskla už doma s tím jsem jela do porodnice i když jsem bolesti neměla, vyšetření a holení jsem brala jako samozřejmost to mi nijak nevadilo. V porodnici mě uložili a čekalo se až příjdou bolesti (dali na to 24hod.) jinak prý vyvolají. Bolesti přišli sami po 16hod. od odtoku vody a rovnou po 5min. na bolesti jsem nic nechtěla, klystýr se nedělal protože to šlo rychle, nástřih nebyl potřeba. Od začátku bolestí za 2,5hod. byla dcera na světě. Bez léků, bez klystýru, bez nástřihu apod. pro mě porod naprostá pohoda nemůžu si stěžovat, můj první porod a už se těším na další snad bude také tak hladký

Lucie Hlaváčová (Nová) (Lucie Hlaváčová)

Lucie Hlaváčová, 24. 5. 2017, 15.08

U nás bez klystýru, ten ale dost intenzivně "nabízeli". Holení vůbec neřešili. Nástřih jsem u prvního i druhého porodu zakázala a šlo to bez poranění. U druhého jsem nakonec souhlasila s amniotomií, už jsem měla velké nucení tlačit a miminko se nehlo z místa. Po píchnutí bylo venku během několika málo kontrakcí. Byla jsem ale otrávená z toho, jak se mě pořád snažili do něčeho natlačit, přestože jsem měla v por. plánu jasně napsáno, že si to nepřeju

Jana Kubešová (jkubeso)

jkubeso, 22. 5. 2017, 13.21

Klystýr mi byl nabídnut, pak se ale ani nestihl. Amniotomii mi provedli po mém souhlasu těsně před samotným porodem. Nástřih hráze mi provedli, sice bez mého souhlasu, ale asi bych v tu chvíli nebyla schopná ničeho. Každopádně to bylo ve prospěch miminka, mělo omotanou pupeční šňůru kolem krku a už muselo co nejrychleji ven (to mi vysvětlovali až po porodu), a já bych asi taky byla na tom mnohem hůř bez nástřihu.

NikolaJ

NikolaJ, 22. 5. 2017, 9.14

tak u mě YAL právě z důvodu syndromu dráždivého tračníku. U prvního dítěte nástřih bez toho aniž by mě informovali!!U druhého bez nástřihu. Amniotomie se mě netýkala.

L.janicka.l

L.janicka.l, 21. 5. 2017, 20.44

Nedelali mi nic z tohoto

Anna K.

Anna K., 21. 5. 2017, 20.12

Klystýr mi nabízeli ten jsem odmítla, stejně tak holení. Příště chci rodit bez nástřihu hráze

Katka

Katka, 21. 5. 2017, 11.48

Klystýr mi byl nabídnut, neodmítla jsem. Holení se v Brně nedělá minimálně 10 let. U druhého porodu jsem si vodu nechala píchnout, porod byl vyvolávaný a vůbec jsem se po tabletách neotvírala. Do 57 min od píchnutí vody jsem porodila, takže jsem byla šťastná, že nemusím podstupovat zastavení porodu a jeho znovu rozběhnutí další den ráno, jak mi bylo naznačováno. Nástřih hráze proveden nebyl, ale kdoví jestli by nebyl užitečný, protože jsem stejně byla hodně šitá u obou porodů.