Katka

Katka, 7. 2. 2015, 16.19

Já bych nepřesvědčovala, chytla bych ho, odsála a hotovo, rychlá akce. Lepší než zánět středního ucha.

Jana Hájková (JanaH)

JanaH, 8. 2. 2015, 20.41

Jo, no když to jinak nejde, nastoupí odsávačka. Ale malý má docela sílu, tak jsem vždycky dokopaná, navíc u toho háže hlavou zleva doprava, tak mám kolikrát strach, abych mu tou odsávačkou spíš neublížila. Proto se vždycky nejdřív snažím, aby se sám vysmrkal a až když není zbytí, použiji ostávačku.

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 7. 2. 2015, 12.48

Pokud je Váš syn stejně palicaty jak ten náš, tak s tím asi nic neuděláte Mám zkušenost, že čím víc ho přesvědčuji, naleham, slibuji a čím víc kolem toho mluvíme, tím je to horší. Já teď používám jako "zbraň" mladšího sourozence. Adéla chce všechno dělat a když to vidí starší, tak musí taky. Nebo naopak. Ještě by šlo vymyslet hru, na zvířátka - Ježek, králíček. Tak jsem učila syna smrkat já. Ale hra vám v noci asi nepomůže... Moje děti rady sbírají takové ty malé potvory zvířátka třeba z Lidlu nebo jiného obchoďáku. Tak uplacim někdy i tím. Mám to schované v zásobě ve skříni. Výchovné to není, ale účel to plní. Tak držím palce, někdy pomůže jen trpělivost a čas.

Jana Hájková (JanaH)

JanaH, 8. 2. 2015, 20.38

Náš malý je bohužel hodně paličatý, takže asi to máme doma stejně No nic, nějak to budeme muset zvládnout, než ta rýma ustoupí. Někdy se mi ho podaří odchytit a nakonec se vysmrká a někdy prostě ani za nic.

Kateřina Sikorová (Estrela113)

Estrela113, 8. 2. 2015, 22.01

Znám to, jsou to malí uličníci. Bohužel syn má skoro 20 kg a když na něj chci použít sílu, stejně se mi to nepodaří. Vždycky musím mít k ruce ještě tatínka, abychom ho "přeprali". Naštěstí smrkání problém není, ale teď právě zažíváme už 2 měsíce problém se stříháním vlásků. A pořád se nám to nepovedlo