Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 8. 7. 2016, 21.36

Zatím se řídím intuicí a svým rozumem

Ketris

Ketris, 4. 8. 2018, 14.15

Ano, to je nejlepsi.. ale kazdy si obcas nevi rady

Lucie Chlumecka (louskacek2)

louskacek2, 17. 12. 2015, 8.00

Tak ja zatim nic podobneho necetla a pri detech asi ani neprectu. A nebo ze by?

Katka

Katka, 20. 11. 2015, 19.55

A jsem tu s dalšími tipy na sebevzdělávání ;o) Znáte knížky od Miguela Ruize? Mně připadly dost přínosné. Manželovi teda chvíli trvalo než mě "přesvědčil", že to stojí za to, ale čerpám z nich už dlouho a můj život je snažší ;o)

Kristy Sim

Kristy Sim, 21. 9. 2015, 22.03

Jelikož je můj o 15 let mladší bratr vychováván dle "knihy", jak dítě respektovat apod., která je psána psychologem a kdoví kým ještě, zařekla jsem se, že nebudu číst žádnou knihu o výchově. Z jednoho prostého důvodu-je krásné se s dítětem domlouvat a o všem diskutovat, když se dítě domluvit ještě chce. Může přijít ale puberta, kdy se "dítě" s rodičem domluvit nechce a jelikož dítě není zvyklé "poslouchat" přichází náročné období. Domlouvání a diskutování je nádherná věc, dokud nepřeroste v to, že se 13ti letým celý den diskutujete o tom, jestli a proč a kdy si uklidí pokojík. Mě by to třeba nebavilo... Jedna paní mi trochu "vnutila" knihu Jak žít a nezbláznit se. Přečetla jsem kousek, abych neurazila a v této knize jsem se našla. Nepřečetla jsem ji zatím celou, ale než se začala věnovat škole apod, kterou máme ještě daleko, jsem se v ní viděla. Přesně takhle bych chtěla vychovávat své dítě. Nejsem žádná matka tyranka, snažím se nedávat zbytečné příkazy, zákazy, po své dcerce neřvu, nenechávám ji vyřvat a snažím se ji podporovat v aktivitách, které jsou důležité pro její rozvoj a aktuálně ji zajímají, i za cenu špinavého oblečení, potopy v kuchyni a tak dále =)

Štěpánka Urbánková (papaaja)

papaaja, 30. 9. 2016, 21.27

Jsem trochu nakažená nevýchovou - a musím říct, že to není o tom celý den diskutovat o uklizeném pokoji - jde o to ujasnit si, o co mi opravdu v danou chvíli jde a upřímně stát o to zjistit, jaké potřeby má v danou chvíli ten druhý - a pak se snažit protnout - u malých dětí je to hodně o pozorování a míň o mluvení, u velkých pak jsou to už opravdu dohody, které z velké části mohou vymyslet sami, nebo se na nich podílí. Doporučuju si pustit pár videí zdarma (třeba odsud https://www.nevychova.cz/zdarma/k001/v1?matchtype=b&tracking=search&keyword=v%C3%BDchova%20nev%C3%BDchova&creative=103493273179&target=&placement=&device=c&gclid=CNKDrO7ot88CFcoW0wodn5kBtg ), nenechat se otrávit reklamou na samotný kurz, a udělat si názor pak. Já osobně jsem moc šťastná že nevýchovu znám - a v mnohém mi pomohla - takže ji doporučuju na potkání - u dětí zvyklých na jiný přístup to nějakou dobu trvá, ale když to člověku dává smysl, dává mu to zároveň motivaci to nevzdat - a výsledky - i u těch v pubertě (což už je zkušenost jiných maminek, my máme do puberty daleko stojí rozhodně za to.

Kristy Sim

Kristy Sim, 30. 9. 2016, 22.09

=) skoro "omylem" jsem asi před měsícem narazila na jedno video nevýchovy.. mělo titulek, jaký jsem rodič. Tak si říkám "schválně, jaký mi ta slavná nevýchova řekne, že jsem matka tyranka" =D Zjistila jsem, že vlastně o to, co je cílem nevýchovy doma dělám uplně běžně, akorát to tak nenazývám =D takže jsem parťák s učitelkou =) děkuji za komentář, přeji šťastné nevychovávání =)

Denisa Čechová (DenisaC)

DenisaC, 8. 6. 2015, 12.14

Tak to nedávám

Eva Hroudová (mckvak)

mckvak, 3. 6. 2015, 7.10

Zajimave a inspirativni

Zuzi V. (Zuzi)

Zuzi, 30. 5. 2015, 20.32

Já jsem asi 100let za opicema já nečetla ani jednu knihu...všechny podle názvu znám, slyšela jsem o nich a vždy si řekla "To si určitě přečtu" knihu Líný rodič jsem měla dokonce doma na polici (možná tam pořád je) ...věřím, že knížky to nejsou špatné ba dokonce asi i přínosné, těch pár úryvku co jsem z nich slyšela se shoduje i s mým názorem...ale nějak se k tomu nemohu dostat...

Zuzi V. (Zuzi)

Zuzi, 30. 5. 2015, 20.32

Já jsem asi 100let za opicema já nečetla ani jednu knihu...všechny podle názvu znám, slyšela jsem o nich a vždy si řekla "To si určitě přečtu" knihu Líný rodič jsem měla dokonce doma na polici (možná tam pořád je) ...věřím, že knížky to nejsou špatné ba dokonce asi i přínosné, těch pár úryvku co jsem z nich slyšela se shoduje i s mým názorem...ale nějak se k tomu nemohu dostat...

Markéta Vokáčová (Markéta V.)

Markéta V., 14. 4. 2015, 18.09

Ahoj, kdybys ze všech knih, o kterých tu píšeš měla vybrat jednu, která by to byla? Nemám na čtení moc čas a potřebovala bych nějakou ve které je všechno:). Hlavně teď bojujeme s odmlouváním a nespoluprací a domlouvání se nám zatím moc nefunguje.

Katka

Katka, 30. 5. 2015, 21.44

Aldort je nejčtivější a byla mi nejbližší.

Kesy

Kesy, 16. 6. 2015, 0.10

I mě velmi zaujala, je napsaná lidsky a čtivě

Katka

Katka, 22. 1. 2015, 20.48

Ještě je zajímavá kniha od Manfreda Spitzera Digitální demence