Iveta Matoušková (Yvette)

Yvette, 20. 10. 2016, 16.48

Recenze se mi líbí, osobně razím cestu "jez co ti říká tvé tělo" a i když je to občas touha po čokoládě tak kousek 80ti procentní kvalitní čokolády si dopřeju. Důležité asi je se pak za to netrestat, když už "hřešíte". Dcera od malička miluje ovoce a zeleninu a oříšky, takže nikdy nebyl pro nás problém do ní zeleninu dostat. Miluje třeba kroupy, jáhly, pohanku..to třeba ani můj muž nejí Ale asi je to tím, že jsem ji k tomu vedla. Snažím se o zdravou stravu, vyváženou, ne nutně stoprocentní bio, ale pokud možno aspoň lokální z trhů a co nejjednodušší složení potravin Nemocní jsme tak jednou za rok s nějakou tou rýmou. občas řeším sirupem, jinak prostřikuji nos.

Katka

Katka, 20. 10. 2016, 17.16

80% čokoládu a víc si dáváme každý den 1 čtvereček, je to zdravé na srdce Hlavním propagátorem pohanky je u nás doma právě manžel. Dnes přišla jeho objednávka 12 kg pohankové mouky a 20 sáčků pohankových těstovin

Romana Jarošová (jar1)

jar1, 20. 10. 2016, 13.44

Doma jíme hodně ovoce a zeleniny a teď máme i smothie přístroj, takže je to bomba. Jinak se doma léčíme spíše přírodními prostředky a k doktorovi jdeme opravdu jen v nejnutnějších případech a musím říct, že ale moc nemarodíme, protože se snažíme jíst hlívu, lichořeřišnici a další bylinky.

Eliška Pudivítrová (eliskova)

eliskova, 18. 10. 2016, 17.48

Recenze se mi moc líbí, zrovna řeším, že se mi opět vrací staré neduhy a odpovídá to i vysazení diety, kterou jsem na sobě zkoušela jako jeden z mnoha výkřiků do tmy. Pravděpodobně o takový výkřik nešlo .

Kateřina Bambaskova (Itany)

Itany, 18. 10. 2016, 17.26

Kniha vypada hodne zajimave.

Adriana Hyklová (Adrianita)

Adrianita, 18. 10. 2016, 14.20

Zajímavá knížka,asi napíšu Ježíškovi.

VeunkaB

VeunkaB, 18. 10. 2016, 12.39

Toto téma me velmi zajímá...mam nyní zjištěnou intoleranci laktózy,tak jsem se rozhodla studovat nutričního terapeuta...abych se dozvěděla něco více o vlivu výživy na tělo. ..zároveň čtu ruzne články a blogy a hledám vlastni cestu...urcite by mi knížka byla velkou inspiraci

Václava Kounová (vendy.z)

vendy.z, 18. 10. 2016, 5.44

Opravdu zajímavé....My jako děti vyrůstali na vesnici, lezli pořád po stromech, ochutnali kde co, hráli si všude možně (to bych se u našich dětí asi zbláznila, kdyby něco takového zopakovali) a přijde mi, že jsme tolik nemocní nebyli. I když zase někdo kdo vyrůstal poblíž velkého města (ač na vesnici) - jak můj manžel a bydlel ve znečištěném území u Děčína, si také užil nepříjemných inhalací. Takže každá doba měla svoje. Dnes jsme samá dezinfekce, čištění, praní a dětem ani nedáváme venku moc prostor, aby mohli sami něco poznávat. Naši nás nechávali venku jak jsme chtěli, museli jsme jen přijít domů včas na večeři. Dnes se bojíme děti nechat jít kamkoliv i kousek od domova....

Frito

Frito, 17. 10. 2016, 9.13

Mýslím, že na nás leží velké břímě, protože cítím, že jsme přelomová generace mezi naprostou surovostí a neúctou k přírodě a mezi tzv. vracením se na stromy. Je dobře, že je toto téma tolikrát omýlané. Jediné jak tomu můžeme pomoci my sami, je pídit se po informacích, dávat si souvislosti k sobě a hlavně to dobré učit naše děti. Trochu se obavám toho, že otázka zdravého životního stylu je v dnešní době tolik moderní a že toto - jako každý jiný módní výstřelek- jednoho dne odezní.

Katka

Katka, 20. 10. 2016, 17.18

Já doufám, že neodezní, protože část nové generace už je vychovávána uvědomělejšími rodiči. Bohužel teda je nás pořád hodně málo.

Petra Vacková (gosa22)

gosa22, 16. 10. 2016, 21.56

Poslední dobou mi stále více přijde, že v obchodech s potravinami se prodává opravdu všechno a bohužel se málokdo ozve, Češi kupují klidně plesnivé věci, hlavně když jsou levné. Snažím se řešit, odkud co pochází, zajdu na trh (a moc doufám, že ta zelenina je aspoň o drobet lepší než z běžného supermarketu) a samozřejmě nejradši mám domácí. Co můžu, využívám přírodní léčiva (místo sirupu na kašel si vyrobím z cibule atd.), ale občas se bez chemie neobejdeme, přesto ji minimalizujeme. Děti sice nenechám hrabat se v bahně, ale běžný pohyb v písku, trávě, v lese...neutírám ruce co deset minut, prostě to dělám tak, jak sama sobě a musím říct, že čerstvý vzduch je opravdu nejlepší lékař!

rennfri

rennfri, 16. 10. 2016, 19.05

Zní to zajímavě, stravu se snažím řešit, ale pouze do určité míry, nejedeme zcela bio; léky se taky snažím dávat jen když je to nutné a i pak dám radši bylinný sirup pokud je ta možnost než něco silnějšího. Kontakt s přírodou se u staršího snažíme zvýšit dvěma dny v lesní školce tak uvidíme jaký to bude mít efekt v dlouhodobějším hledisku