k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 3. 7. 2016, 7.18

Moje mamka na to šla fikaně, když se mi měl narodit brácha o dva roky mladší. Říkala mi, že jsem velká ségra a že velké ségry se umí postarat a navedla mě tak, že já sama chtěla podat plínku pro brášku, já sama chtěla bráškovi podat hračku. Nevím, jak je to u Vás, ale zkusit to jinak (i když moje mamka mě na to připravovala již id těhotenství). Pokud nepomůže určitě bych kontaktovala dětského psychologa ...hodně štěstí

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 3. 7. 2016, 15.16

O pomáhání mi neměl valný zájem, dělal že bráchu nevidí.. Jinak já ho celé těhotenství také připravovala a myslím si že dost, ale ještě z toho neměl rozum..

Petra Schoberová (Petra Schoberová)

Petra Schoberová, 3. 7. 2016, 6.37

Nema maly jen "blbe obdobi"? Pokud myslite ze ne,asi bych se zkusa zeptat na vyssich mistech,popripade detska psycholozka od toho tady jsou aby pomahaly treba spolecne na pricinu prijdete a ulevi se vsem drzim palecky at jsou brzy jako dva kamaradi

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 3. 7. 2016, 15.21

Má období vzdoru posílené právě novým členem rodiny, to je jasné, ale až takhle ho přece trápit nemůže někdy mu i přinese hračku, ale v zápětí ho chytí za ruku či nohu a cloumá s ním jak blázen.. Kde to viděl, netuším! No, proberu to s naší dětskou lékařkou a uvidíme.. Spíš mě zajímalo, jestli některá z maminek neměla podobný problém, ale vypadá to, že jsme jediní.

Petra Schoberová (Petra Schoberová)

Petra Schoberová, 3. 7. 2016, 21.32

Tak to je mi moc líto že až takto.. myslím si že určitě nejste jediní .. Jen se možná maminky "bojí" o tom mluvit :)věřím tomu že to bude brzy v pořádku, vím že některé děti hold snášejí huře nového sourozence ale uvídíte časem pochopí ..

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 3. 7. 2016, 21.48

Díky za podporu! Taky se za to stydím a říkám si, že třeba opravdu někdo takový problém řešil, jen se k tomu bojí přiznat veřejně.. Tedy doufám v to....

Petra Schoberová (Petra Schoberová)

Petra Schoberová, 4. 7. 2016, 6.40

Myslím si že se nemáte za co stydět a jestli je no mít někdo tak hloupý a bude "blbě"koukat a bude mít blbé připomínky je to vůl

Lucie Chmielová (snany)

snany, 2. 7. 2016, 22.53

Mám mezi dětmi podobný věkový rozdíl ( starší je holka-5,5 let a mladší kluk skoro 4) jako vy a nic podobného se u nás naštěstí nekonalo. Starší bráchu naopak příliš nevyhledávala. Dcera syna občas bouchne, protože on nechce uklízet, ale i to jsme eliminovali na minimum.

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 2. 7. 2016, 23.48

V okolí také takový případ neznám.. Všichni se mají rádi, pomáhají si, nebo alespoň ignorují.. Řekla bych, že je určitě znát, pokud je navíc prvním dítětem holčička.. Ty mají vrozený "pečovatelský pud" a o miminko se starají automaticky a rády.. Nevím, kde jsme udělali chybu.. Předem jsem se ho na bráchu připravovala řekla bych že dost.. Je fakt, že nemá hezký vztah ani s kamarády či bratranci.. Taky většinou řeší spor o hračku mlácením kolem sebe hlava nehlava..

Lucie Chmielová (snany)

snany, 3. 7. 2016, 1.37

Teď mě napadlo, nemůže starší být více citlivý na zvuky? Miminku ubližuje když pláče?

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 3. 7. 2016, 15.25

Brečí, nebrečí je to jedno.. Malý většího miluje, sleduje ho na každém kroku, směje se na něj, vříská na něj a on dělá že ho nevidí, nebo řekne "směje se", ale nic víc.. Klidně s ním začne cloumat, i když jen tak leží na dece a hraje si se svou hračkou..

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 6. 7. 2016, 13.43

On si s nim hraje Nema cit a tak cliuma...btw.ja segru utopila ve vane a jela pro ni rychla;) a pak sem ji na svihadle malem uskrtila ze byla modra jeste par dni..ma ted?reknem si ahoj a obcas se zeptame co deti.jak rostou..jinak se absolutne nemusime.treba to bude i u vas...proste ja segru nikdy nemusela.vzdy ji sikanovala.(ona jen zalovala)