Eliška Kozlová (Eliška Kozlova)

Eliška Kozlova, 23. 6. 2016, 11.30

Ve školce se učí časová posloupnost ráno-dopoledne-poledne-odpoledne-večer-noc a děti s tím mají opravdu problém, takže hodiny bych je učila, az budou tyhle pojmy zvládat, nejdříve v 5. letech, ale v první třídě už by měli na hodinách poznat kdy začíná škola, kdy je čas na oběd a kdy půjdou domů. Pokud mají LMD (dysfunkci (dyskalkulii)), zkusila bych co se učí lépe jestli digitální čas, nebo rucickovky. Osobně jsem měla dlouho problémy s pojmy "třičtvrtě a čtvrt na..." potrebovala jsem digitálně.

Lenka Hofbauerová (Leňulka)

Leňulka, 23. 6. 2016, 11.06

Tak super já si říkala, že je normální umět hodiny brzo, teda u nás v rodině to tak vždy bylo. Ovšem dost mě překvapila známá, když za mnou přišla zda pohlídám kluka (9let) a v ten daný čas ho pošlu na vlak, na můj dotaz proč ho mám posílat, mi oznámila, že neumí hodiny zůstala jsem v šoku. Když jako matka není schopná ho to naučit tak to je pak zlý no

Andrea Maloch (Kama)

Kama, 23. 6. 2016, 11.12

A není třeba dyskalkulik?Já jsem,a kvůli tomu jsem měla problém s hodinama ještě ve škole.

Lenka Hofbauerová (Leňulka)

Leňulka, 23. 6. 2016, 12.22

no právě, že ne, proto je mi to divné, jenže kdo ho taky má naučit, když máma na něj prdí

Katka

Katka, 23. 6. 2016, 13.49

Já jsem dostala první hodinky o vánocích v první třídě, tak to už jsem je musela umět. Dcera hodiny umí od 5 let, a byla jsem velmi překvapená, že se to učí až někdy na konci první třídy.

Andrea Maloch (Kama)

Kama, 23. 6. 2016, 12.50

Tak to je potom divné,co já pamatuju,tak se to učilo v 1.třídě,já se přiznám,že já dceru taky neučila.Až se začala zajímat.Zas na druhou stranu,kdyby se dcera nezajímala,tak bych ji k tomu intuitivně vedla já.Takže,buď se vymlouvají,že neumí,nebo se vymlouvá jen ten kluk,a matka mu to žere,nebo fakt na něho prdí.

Petr Střihavka (Bellissima)

Bellissima, 23. 6. 2016, 10.50

Ani už přesně nevím od kdy jsme vlastně s hodinami začali. Všechno probíhalo tak nějak velice zvolna a postupně. Nejdříve si naše děti všimly nějakého předmětu, který vydává nějaký zvuk = tiká. Pak začaly rozlišovat, že každý takový tikající předmět je trochu jiný. Budík na nočním stolku že je jiný než velké hodiny na stěně. Ten předmět co je u babičky navíc pravidelně kuká. Zvýšený zájem o hodiny, jako předmět - součást bytu - se začal projevovat kolem třetího roku. Jak se zvyšoval věk - tak před nástupem do školky naše děti začal zajímat ciferník a pohybující se ručičky a až před nástupem do první třídy už děti znaly čísla od jedné do dvanácti (arabská, ne římská).

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 23. 6. 2016, 8.51

Neucim.az kdyz syn ve 3,5letech se zacal zajimat...ted ma 5a hodiny pozna.

Andrea Maloch (Kama)

Kama, 23. 6. 2016, 8.25

Myslím,že se to učí už ve školce.Dcera už taky ten základ umí,a snaží se,a to jsem ji opravdu neučila,jen pokud se mě zeptala,kolik je,tak jsem odpověděla.Po prázdninách půjde do školy.