Andrea Maloch (Kama)

Kama, 22. 6. 2016, 14.37

Podle mě to má ze školky,a ty děti ve školce z televize,nebo okolí.Já nejsem proti tělesným trestům,dceři jsem už dala i facana za to,že vyplázla jazyk,jindy byla drzá,ale to,co popisujete podle mě na bití není.Ani to,že je držkatá.Moje dcera taky tak po mě štěká,maximálně ji za to seřvu,a pohrozím,že ještě jednou,a chytne ji.Samo,že to pak dodržím,když po mě štěká delší dobu v kuse.Ale pokud je to takové občasné držkování,tak to řeším slovně.Zkuste to ještě s dcerou probrat v klidu,odkud takové řeči bere,ta moje zas,když se vztekala,řekla kur.a,ale hned se zarazila,protože ví,že to je sprosté slovo.Slyšela to u sousedů,tak ji to ujelo.Nezlobila jsem se na ni,jen jsem se zarazila,a řekla,ať to neříká,že je to škaredé.

Katka

Katka, 22. 6. 2016, 17.51

Co je proboha tak příšerného na vyplazeném jazyku?? A když pak po dítěti chcete vypláznout jazyk u paní doktorky, není zmatené?

Andrea Maloch (Kama)

Kama, 22. 6. 2016, 18.52

Tak je rozdíl u doktorky,ale v naštvanosti je to gesto,mám tě někde.Až Vám puberťák ukáže fakáč,taky řeknete,že to není nic hrozného?Jsou věci,co si dítě k dospělým dovolit nemůže.

Petra Smolová (ppetaa27)

ppetaa27, 22. 6. 2016, 19.06

Taky mi na vyplaznutym jazyku neprijde nic spatnyho se synem ho na sebe taky vyplazujem a kdyz jsem byla mala, tak jsem ho taky vyplazovala

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 22. 6. 2016, 18.58

Jj, jazyk taky zkoušela vyplazovat. I prskat. To ji naštěstí přešlo. Souhlasím, díté musí mít mantinely co si k rodičům už dovolit nesmí. Pak tu budem jako v Americe, kde kluk postřílí půlku třídy

Katka

Katka, 22. 6. 2016, 19.56

Mě fakáč vadit nebude. Je to jeho názor. Přečtěte si Ruize a jeho dohodu - neberte věci osobně.

Petra Önder (petrao)

petrao, 22. 6. 2016, 21.46

Taky mám Ruize a jeho filozofii moc ráda, škoda že se tím neřídí víc lidí. byl by větší klid

Katka

Katka, 22. 6. 2016, 13.53

Naše děti tak taky mluví, do školky nechodí, takže to mají ze své hlavy. Syn říká, já tě zabiju. Manžel se ho pak zeptá, jo a jak to uděláš? Syn většinou vymyslí něco vtipného a je po zlosti. Neberte se tak vážně.

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 22. 6. 2016, 14.25

Já nechci aby se u nás takhle mluvilo. Dcera si nesmí zvykat že je normální takhle mluvit s rodiči.

Katka

Katka, 22. 6. 2016, 15.21

S rodiči se má ale komunikovat jako s kamarády né jako s polobohy před kterými mám tajnosti.

slavinas

slavinas, 22. 6. 2016, 23.56

Súhlasím,u nás majú deti jasne stanovené hranice,hlavne teda v tom chovaní voči rodičom. Sprosté slová doma nepoužívame a ak dieťa niečo podobné donesie zo škôlky veľmi dôrazne mu vysvetlím,že toto sa u nás používať nesmie.Deti to chápu.Mám syna vo veku vašej dcéry a viem na sto percent,že ak by mi niečo podobné povedal raz,tak by som asi poriadne zvýšila hlas a vysvetlila mu,že takto sa so mnou baviť nesmie a že ak sa to zopakuje,tak dostane na zadok.Obvykle si moje deti dajú povedať a viac sa podobné veci neopakujú.Keď sa ale stane,že sa situácia zopakuje,tak dostane jednu výchovnú a po výchovnej sa mi ešte nestalo,že by sa to niekedy ešte zopakovalo.Nerada svoje deti "bijem",boli ma to dvojnásobne aj za ne a stáva sa to fakt len výnimočne,ak dohováranie nepomôže.Ale sú situácie,kedy to naozaj zaberie lepšie ako milión slov.Myslím si,že aj dieťa v tomto veku pozná silu takých slov (nie ich skutočný význam a dôsledky,ale vie,že tým ublíži). S deťmi máme doma fakt skvelý vzťah,vzájomne si dôverujeme a vážime si jeden druhého,ale mantinely musia byť.Deti mám 4 a ak by som im dovolila vždy robiť a vravieť všetko čo chcú,tak by mi za chvíľu pekne skákali po hlave.

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 22. 6. 2016, 18.55

Ale já jsem proboha neřekla že má mít tajnosti ani že jsem polobůh, ale určité vychování a úcta by být měla

Katka

Katka, 22. 6. 2016, 19.58

Já po svých dětech úctu nevyžaduji. Ta se dá totiž jen získat nikoliv vynutit křikem a bitím.

Jitka Dymáková (tehuzu.jitka)

tehuzu.jitka, 22. 6. 2016, 21.11

S tim souhlasim

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 22. 6. 2016, 13.34

Řekla bych, že tohle je spíš dotaz do poradny, nebo napsat mail do nevýchovy.. Také jsem to jednou zkusila a odepsali mi Sama si nevím kolikrát rady a bouchat syna nechci. Připouštím ale, že už pár na zadek také dostal.. Na druhou stranu, vy byste za to jak píšete jako malá dostala. Vsadila bych se, že byste byla poučena a přestala byste.. Občas si říkám, jestli by to nebylo lepší řešení.. Ale jak říkám, také jsme s manželem proti.. Kamarádka má syna, na zadek dostával často a byl o hodně hodnější než náš neposlušný raubíř..

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 22. 6. 2016, 14.26

Taky jsem si říkala, když ji dám na zadek tak si to bude snad pamatovat. Ale váhám... Uvidím jestli to ještě zopakuje po včerejší debatě s taťkou. Třeba ta domluva pomůže. A když ne, zkusím ten mail, dík za radu

Lucie Chmielová (snany)

snany, 22. 6. 2016, 16.58

Omlouvám se, klikla jsem vedle:-(