Tereza Pauková (mrkew)

mrkew, 20. 5. 2016, 20.56

Do 4 měsíců utrpení uspání na míči jinak to neslo a ještě pevne zabalenou v zavinovačce pak jednoho dne bum a usnula sama. Za to ted se budí i co dvě hodiny na jídlo přes den ji už nekojim ale noční kojení nemůžu nějak odbourat. ..nemate někdo radu? Je ji 10 měsíců

Kamila Pecharová (Kamila Pecharová)

Kamila Pecharová, 18. 5. 2016, 23.06

Syn 2 roky: Odpolední spánek je boj, většinou uspávám v náručí ve stoje (v sedě kope nebo prostě utíká) u dětských písniček v rádiu, ale má přes 15kg, takže je to docela záhul.. Večer od malička chodil spát sám po koupání a jídle do klidu a ticha (stejně tak jsme to naučili druhého syna - 4 měsíce), v mém těhotenství jsme mu ale koupili novou postýlku, abych ho nemusela přenášet přes špricle a nosit ho, takže klasickou ze které může vylézt sám.. Od té doby večer stále chodí za námi s tím že spát ještě nebude..

Kateřina Bambaskova (Itany)

Itany, 18. 5. 2016, 18.10

Jee tak to je suprova tabulka a myslim ze to tak funguje skoro vsude

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 18. 5. 2016, 8.50

Syn mi usne většinou jen u prsa, takže uspávám u něj. Někdy usne do pár minut někdy do pár hodin ...

Dagmar Veverková (dáša)

dáša, 17. 5. 2016, 18.09

Syn mrkne na pohádku, pak se jde kojit, nakonec si lehne vedle mě, řekneme pohádku nebo si povídáme, co jsme dělali ten den. Pak už nemluvíme a usne. Za to odpolední spánek nám dává zabrat, ještě potřebuje chodit, ale už je to trochu boj..

Veronika Mahdalová (Mahdalka)

Mahdalka, 17. 5. 2016, 16.03

2,5letýho syna vykoupu a na posteli namažu,oblíknudo pyžámka a než usne,musím ležet vedle něj.Spíme spolu na velký posteli.syn má medvěda co vyprává pohádky a pak pejska s ukolébavkama a berušku,co na strop promítá hvězdičky - všechno si to zapne a do 10 minut je tuhej.

Markéta Kloudová (skřítek)

skřítek, 17. 5. 2016, 12.15

Každý večer stejný rituál, striktně. Po koupání při tlumeném světle namasírovat olejíčkem pro uklidnění, v zatemněné místnosti nakojit, položit do postýlky, zazpívat krátkou ukolébavku, pohladit, šoupnou pod tlapku plyšáčka, co má miminko rádo a odejít pryč. Nevěřila jsem vůbec, že to bude fungovat, ale díky tomu máme s manželem zase konečně klidné večery. Přes den to zatím neřeším, kde odpadne, tam spí. Nevím samozřejmě jak s tím uspěju, až bude prcek větší.

Kateřina Mokřičková (Minnie)

Minnie, 17. 5. 2016, 8.48

Starší dceru (4,5 roku) jsem dříve jako malou uspávala u kojení, teď se po všech večerních úkonech přečte pohádka a pak si usne sama. Taky s plyšákama . Občas vstane se napít, to ji nezakazuju když má žízeň. Navíc to není nijak často. Ale zrovna v sobotu se ani pohádky nedočkala, usnula na gauči uprostřed večeře než jsem uspala mladší No a s mladší (9,5 měsíce) je to tak, že usíná večer u kojení, ale teď poslední 4 dny se začala v posteli různě točit, šup na bříško a na kolínka takže v pátek jsem uspávala dvě hodiny. Včera zase usnula hezky do 10 minut.

Katka

Katka, 17. 5. 2016, 8.34

Taky přečteme pohádku, zhasnu a dobrou noc a opravdu vyjímečně dítě z pokojíčku vyleze, že nemůže spát, většinou už klimbají u toho čtení ;o)

Zuzana Lišková (Zuzka Čtvrtečková)

Zuzka Čtvrtečková, 16. 5. 2016, 20.30

Já musím zaklepat, že oba kluci (3 roky, druhý 3 měsíce) usínají přesně v 8 a sami ve svých postýlkách (starší ve svém pokoji)